Какво става с Ньойския договор? Ще си върнем ли териториите?
Чудя се просто какво означава някой да си купи град и чак да разполага с правомощия да му сменя името.....ако къщите са си на хората, щото все пак едва ли всички дето живеят там са си продали къщите, за да живеят в тях под наем....ако плажът е на концесия както би трябвало да е, ако пътищата и всички други обществени терени са общинска/държавна собственост както трябва да е....то как си е купил града? Искате да ми кажете, че държавата е хванала и е продала просто и буквално парче от страната? Не мога да я разбера тая концепция някой да си купи град - някой чужденец казвам!!! Прекалено брутално ми звучи!!!Спорт-Здраве писа: Да си възвръщаме територии ли?
"Британец купи БГ курорт и го нарeчe Александър
06 юни 2006 / News.dir.bg
Когато става въпрос за екстравагантни покупки, повечето милионери си вземат бърза кола или ново жилище, но не и Скот Александър. Неудържимият британец си купи цял... град в България и смята да го кръсти на себе си, съобщава британският вестник “Индипендънт”.
31-годишният Александър вече притежава цял морски курорт в България за внушителната сума от 3 милиона английски лири и твърди, че всички 1000 жители са “особено ентусиазирани” от покупката му. “Реших да нарека градчето Александър, просто за да се забавлявам. Българското име се произнася много трудно”, коментира той. Скот Александър смята да превърне градчето във ваканционен курорт за британци. Собствеността ще повиши стойността си след като България се присъедини към Европейския съюз, обясни още той. “България определено е многообещаваща страна. Смятам, че ще има голям бум в купуването на недвижими имоти там. Времето е топло от май до октомври, а храната е фантастична и евтина”, коментира Александър. Той разкри плановете си да построи апартаменти, хотели и казина, а останалата част от земята – да продаде на други британски инвестиционни компании. Вестникът обаче не съобщава името на българското градче, закупено от британеца./БГНЕС"
![]()
Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.
Между другото шефа на АКБ "Форест" приватизира "Русалка" (курорт на северното черноморие) и кара Майбах, а жена му Бентли.
Мамицата им!Севар писа: Ще купи, като има кой да му продаде. Така е защото повярвахме, че чуждите инвестиции (подаяния) са единствения ни избор. Ето тука един е събрал доста обяви на земя за продан. Всичките са от милион нагоре: www.vestnikataka.com/forum/viewtopic.php?t=1913
Между другото шефа на АКБ "Форест" приватизира "Русалка" (курорт на северното черноморие) и кара Майбах, а жена му Бентли.
Такива, които пускат обявите, трябва да се издирват, "посъветват" и в краен случай наказват. Всеки е отговорен в битката, която се води. Няма "не знам", "трябват ми пари в момента" и пр. оправдания.
Нека покажем на хората, че ако продават земята си, не се спасяват, а застрашават живота си още повече.
Знам, че форумите са място за обсъждания и коментари, но аз съм твърдо за преминаването от думи в дела. Имам една конкретна идея свързана със земята (която с или без разрешение за продажба на чужденци се изкупува в индустриални количества от чужди фондове) и завръщането на етническите българи живеещи в чужбина. Все още не ми се иска да я разкривам напълно, но бих искал да запитам съфорумниците следното нещо. Има ли сред хората тук уеб дизайнери, юристи и хора с опит в българския финансов сектор? Може да ми отговорите тук, а може и в лично съобщение.Иван писа: Бих казал нещо, което има връзка и с въпроса на Диана "Ко прайм".
Където можем, трябва да изразим неприемането на това българи да продават България. Наши приятели, роднини, колеги, всички които смятат, че ще забогатяват лишавайки се от собственост, трябва да ги просвещаваме, а ако се наложи и да възпираме насила. Всяка такава спечелена битка, ще е доказателство, че можем да печелим битки. Стига са смятали, че обстоятелствата ги били заставили против волята им да родоотстъпничат.
Трябва да бъдем подготвени с интелект, текущи данни и прогнози, за да можем да възпрем изалчнялите дребни душици, да обясним на невярващите мащабите на икономическата война и да вдъхнем на незапознатите увереност във възможността да се спасим. Всеки със своята малка битка, знаейки че други като него правят същото.
Туй прайм, нали?
Съгласен. Просто някои хора, волно или неволно наблягат повечко на думите. След няколко дни ще ти опиша идеята по-подробно в лично съобщение, а когато сме напълно готови ще я обява и тук и на още няколко форума.Севар писа: Думите и делата трябва да са едно цяло. Те не се отделни неща. Ако ми хареса идеята, мога да помогна малко с уеб дизайн.
С теб ставаме четирима.
-Понякога воинът заобикаля изпречилите му се препятствия така, както прави водата.
-Когато воинът започне нещо, той винаги го довършва.
-Някои от другарите му за цял живот протестират, че нямат избор, или пък обсъждат чуждите решения. Воинът обаче превръща мислите си в дела.
-Воинът на светлината сяда заедно със своите другари край огъня.
-Воинът размишлява: “Защо да говоря толкова много, след като често пъти не съм в състояние да направя това, което казвам?”
Сърцето му отговаря:” След като защитаваш публично идеите си, трябва да направиш всичко възможно да живееш в съгласие с тях.”
-И понеже смята, че той самият е това, което говори, воинът постепенно се превръща в онова, което казва.
Из Войнът на светлината - наръчник, автор-Паулу Коелю
Войнът на светлината - наръчник - целия текс
Продават се мамо,Иван писа: Където можем, трябва да изразим неприемането на това българи да продават България. Наши приятели, роднини, колеги, всички които смятат, че ще забогатяват лишавайки се от собственост, трябва да ги просвещаваме, а ако се наложи и да възпираме насила. Всяка такава спечелена битка, ще е доказателство, че можем да печелим битки. Стига са смятали, че обстоятелствата ги били заставили против волята им да родоотстъпничат.
Бели манастири,
белите манастири, мила мамо,
с черните калугерки.
Всеки се наема
в манастир да иде
ала никой пари няма, мила мамо
манастир да купи.
А от где не е наело
туй младо еврейче
младото еврейче, мила мамо
жълтото търговче.
Що се е наело
манастир да купи
белите манастири, мила мамо
с черните калугерки.
То се е наело
манастир да купи
манастир да купи, мила мамо
чаршия да прави.
Калугерки плачат,
манастир не дават
манастир не дават, мила мамо
чаршия да стане.
България - Чаршия.... и си разиграват коня както си щат.
Моля, ако някой знае езика добре, да го преведе.
Благодаря предварително за големия труд, понеже това е един съдбоносен за България документ, и ще е хубаво повече българи да са запознати със съдържанието му.
www.bgrod.org/Dokumenti/index.php?p=neuilly
За нас
Подкрепете ни!
Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.