Забавни чифутски зарибявки само за Избрани... наивници
Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.
Какво е Сион ли? Това е хълма до Йерусалим, а също и хълма до новия Йерусалим, за който се говори в откровение на Йоан Богослов (посладна част от Новия Завет на Исус Христос). В същото откровение се споменава и за числото на звяра (Антихриста който ще дойде) 666 и затова, как ще направи така, че малки и големи, богати и бедни, роби и свободни, да им се сложи знам на дясната ръка или на челото...
По-долу се казва, че тези които приемат числото на звяра или знакът му ще пият от чашата на Божията гняв.
Прочетете го! Не е никак дълго и съдържа много истини.
Прочетохме го, не е дълго.Petee писа: Това не са "забавни чифутски зарибявки, а обръщението на учителя Петър Дънов (познат още като Беинса Дуно) към българите.
Какво е Сион ли? Това е хълма до Йерусалим, а също и хълма до новия Йерусалим, за който се говори в откровение на Йоан Богослов (посладна част от Новия Завет на Исус Христос). В същото откровение се споменава и за числото на звяра (Антихриста който ще дойде) 666 и затова, как ще направи така, че малки и големи, богати и бедни, роби и свободни, да им се сложи знам на дясната ръка или на челото...
По-долу се казва, че тези които приемат числото на звяра или знакът му ще пият от чашата на Божията гняв.
Прочетете го! Не е никак дълго и съдържа много истини.
Похвално е, че текстът съдържа истини - за звяра, числото му и т.н. Явно тук е публикувана само част от обръщението на Дънов.
Но какво ще кажеш за неистините - Севар ги е записал в черно (болд)?
Нали знаеш за кацата с меда и лъжицата катран?
За пуснатия тук текст, може да се каже, че в кацата с катран е сипана лъжица мед.
Значи учителя бейнса дънов е приемал йехова за богподобно Аврааму, който не пожали сина си, но го пренесе жертва жива Богу, така се подвизава благоугодно вашият началник и баща на славянския род, който даде очите на първородния си в жертва благоприятна, дар избран Господу, в знак на неизменна вярност Нему.
Е тук вече се озадачих...
От къв зор? Втори път не можеш ме накара! Дънов, виж тиИван писа: Прочетете го! Не е никак дълго и съдържа много истини.
Много е вероятно това да е от повече от един автор, някаква смесица, не знам...
Може и да греша, та затова ще ми е интересно да видя това обръщение в оригинал.
Не знам дали е автентичен материал от Дънов, не съм познавач. Но ако е така, то е ясно, защо го популяризираха толкова много Дънов. Българите сме били славяни. Цялото славянско семейство било "юдино коляно". Славяните трябвало да се откажат от древните си Богове. Готовността да заколиш детето си е богоугодно и похвално дело. Бог бил господар, даже бил някакъв "жених"! "Помазаникът Сионов" щял да ни става вожд и да ни спасява нас българите. Това ли е ангелът господен? Ангел, който си служи със заплахи? Има ли смисъл да я обсъждаме още тази помия?
На тях-да, но не и на последователите на Всемирното Бяло Братство. Някой ако се представя за "дъновист", той просто опорочава оригиналното учение, защото такова определение няма. Пък и да не забравяме, че няма учение, философия или религия, която да не е била атакувана злонамерено.Гневен писа: Не беше ли една от основните цели на чифутите разрушаването на българското семейство?
Да вметна, че не съм последовател на това учение, просто съм попрочел материали за него.
За нас
Подкрепете ни!
Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.