Забавни чифутски зарибявки само за Избрани... наивници

преди 20 години 3 месеца #6204
Не стана да ни заразиш и сега искаш да ни ваксинираш! Ами пробвай пак, никой не те е спрял да публикуваш. А ти за кой материал ми говориш? За този ли?

Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.

преди 20 години 3 месеца #6206
Това не са "забавни чифутски зарибявки, а обръщението на учителя Петър Дънов (познат още като Беинса Дуно) към българите.
Какво е Сион ли? Това е хълма до Йерусалим, а също и хълма до новия Йерусалим, за който се говори в откровение на Йоан Богослов (посладна част от Новия Завет на Исус Христос). В същото откровение се споменава и за числото на звяра (Антихриста който ще дойде) 666 и затова, как ще направи така, че малки и големи, богати и бедни, роби и свободни, да им се сложи знам на дясната ръка или на челото...
По-долу се казва, че тези които приемат числото на звяра или знакът му ще пият от чашата на Божията гняв.
Прочетете го! Не е никак дълго и съдържа много истини.

преди 20 години 3 месеца #6207

Petee писа: Това не са "забавни чифутски зарибявки, а обръщението на учителя Петър Дънов (познат още като Беинса Дуно) към българите.
Какво е Сион ли? Това е хълма до Йерусалим, а също и хълма до новия Йерусалим, за който се говори в откровение на Йоан Богослов (посладна част от Новия Завет на Исус Христос). В същото откровение се споменава и за числото на звяра (Антихриста който ще дойде) 666 и затова, как ще направи така, че малки и големи, богати и бедни, роби и свободни, да им се сложи знам на дясната ръка или на челото...
По-долу се казва, че тези които приемат числото на звяра или знакът му ще пият от чашата на Божията гняв.
Прочетете го! Не е никак дълго и съдържа много истини.

Прочетохме го, не е дълго.
Похвално е, че текстът съдържа истини - за звяра, числото му и т.н. Явно тук е публикувана само част от обръщението на Дънов.
Но какво ще кажеш за неистините - Севар ги е записал в черно (болд)?

Нали знаеш за кацата с меда и лъжицата катран?
За пуснатия тук текст, може да се каже, че в кацата с катран е сипана лъжица мед.

преди 20 години 3 месеца #6208

подобно Аврааму, който не пожали сина си, но го пренесе жертва жива Богу, така се подвизава благоугодно вашият началник и баща на славянския род, който даде очите на първородния си в жертва благоприятна, дар избран Господу, в знак на неизменна вярност Нему.

Значи учителя бейнса дънов е приемал йехова за бог :-o :out: Никога нямаше да се сетя, че това е на дънов.

преди 20 години 3 месеца #6209
Дънов!????
Е тук вече се озадачих...

преди 20 години 3 месеца #6210

Иван писа: Прочетете го! Не е никак дълго и съдържа много истини.

От къв зор? Втори път не можеш ме накара! Дънов, виж ти :tc:

преди 20 години 3 месеца #6211
Petee, моите уважения, но докато не дадеш по-сериозни доказателства, че това е от Дънов, няма да повярвам. Това не е в неговия стил, изказът му е друг, а за еврейските словосъчетания пък да не говорим. Та той самият казва за Христос, че е велик мирови учител, а не Бог и че те много добре се знаят двамата.
Много е вероятно това да е от повече от един автор, някаква смесица, не знам...
Може и да греша, та затова ще ми е интересно да видя това обръщение в оригинал.

преди 20 години 3 месеца #6212
Абе Petee, как ви промиват мозъка тия хора на Виссарион? Казваш, че си изчел сума литература за юдеите. Ами не виждаш ли, че това горе е гаден юдаизъм?
Не знам дали е автентичен материал от Дънов, не съм познавач. Но ако е така, то е ясно, защо го популяризираха толкова много Дънов. Българите сме били славяни. Цялото славянско семейство било "юдино коляно". Славяните трябвало да се откажат от древните си Богове. Готовността да заколиш детето си е богоугодно и похвално дело. Бог бил господар, даже бил някакъв "жених"! "Помазаникът Сионов" щял да ни става вожд и да ни спасява нас българите. Това ли е ангелът господен? Ангел, който си служи със заплахи? Има ли смисъл да я обсъждаме още тази помия?

преди 20 години 3 месеца #6219
В тази връзка се сещам за тъжната история на един мой познат, който много добре си живееше с жена си. Имат две малки деца. По-точно живееха добре, докато тя не се запозна с някакви дъновисти. Сега всяка вечер е с тях, прибира се късно, децата си не поглежда, директно му казва в очите, че тя била с друг дух, че той не разбирал важните и възвишени неща в живота (а той милият е започнал да работи и събота и неделя, за да насмогва). В общи линии зарязала си е семейството и сега е видна дъновистка. Не беше ли една от основните цели на чифутите разрушаването на българското семейство?

преди 20 години 3 месеца #6223

Гневен писа: Не беше ли една от основните цели на чифутите разрушаването на българското семейство?

На тях-да, но не и на последователите на Всемирното Бяло Братство. Някой ако се представя за "дъновист", той просто опорочава оригиналното учение, защото такова определение няма. Пък и да не забравяме, че няма учение, философия или религия, която да не е била атакувана злонамерено.

Да вметна, че не съм последовател на това учение, просто съм попрочел материали за него.

Подкрепете ни!

Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.