Кое поражда расизма разсъждение
а ако случайно бях предявила по особени искания от теб и всички от ТВОЯ форум?а ако...............ПРОЧЕТИ ВНИМАТЕЛНО,ПОМИСЛИ ПО-ЗАДЪЛБОЧЕНО надявам се след това да разбереш.
Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.
Туй пък какво беше?Извинявай Иване незнаех, че форума е ВАШ и навлизам в чужда територия,но виждам от коментара ти някаква необяснима омраза дали от това че влизам в ТВОЯ форум, а може би към по-различното от твоето мнение,а ако имах и по-различен цвят на кожата? а ако имах и друго вероизповедание?
Търсене на теле под вола - по-кратко не мога да го опиша.
Кажи, Дени какво искаш да изясним с тая тема?
Кое му е толкоз сложното на расизма?
- В България: Има ли такова нещо като расизъм? Има - българите биват унижавани, малтретирани и убивани, а убийците небългари закриляни.
- Извън България: натрапвал ли е българин вижданията си, разбиранията си над местното население? Имал ли е колонии, роби? Не - където и да иде българинът се вписва чудесно до такава степен, че винаги бива малко упрекван, че е изоставил корените си. Научава езика, спазва законите, не се самоизолира в гета, а активно участва в живота на страната и т.н.
Какво неясно има?
Ако нещо не сме научили, то е как да се пазим от расистите. Това ли всъщност е темата? Ако е така, кажи какво предлагаш?
Тук съм съгласен. Къде е границата между глупост и търпение? Но отново виждам несъответствие на предпоставки с изводи: "ние мразим тях, те мразят нас". Кажи кое му е трудното за разбиране и обяснение. Живея в този край на България, където турците са мнозинство вече. Заявявам ти, че няма такова нещо като "ние мразим турците". Турците са използвани и по-интелигентните го знаят. Както и българите са използвани и по-малка част от нас го знаят. а що се касае до "турците мразят нас", тук също не съм съгласен. Точната дума според мен е лицемерие. Още 1984 и после 1988г. покрай "големите екскурзии" се доказаха тия неща - турците се правят на едно с нас, уважават ни, но като чуят Турция, забравят всичко. Това двуличие е в тях и много им личи. Едва напоследък започнаха по-точно да се определят къде са - едни решиха, че Турция им е по-мила. На такива, казваме прав им път и не е расизъм да ги изгоним - да си ходят в "родината". Други са с български имена и още повече искат да се слеят с нас. На тях казваме "добре дошли".Да Хунор българина е търпелив и толерантен, но трябва да се замислим до кога и къде е границата между толерантност и глупост.Впрочем това е нова тема за разговор. Турци и цигани - ние мразим тях, те мразят нас, а кой е по голям расист от другия?Нещата са много сложни за обяснение, затова и темата ми е трудна за разбиране
Та къде е сложнотията в тази работа?
Някой нещо за расизъм ли каза? Ако тук дойде раса от извънземни зелени човечета и иска да превърне моя народ в слуги, аз ще се опълча и срещу тая раса. И тогава ли от БХК и други такива ще ми кажат, че съм расист? Тогава да забранят като ултрарасистки филма "Денят на независимостта", където американците воюваха срещу една такава извънземна раса и много се радваха, когато успяха да я победят.
Под маската на борба срещу расизма, в България настъпва истински противобългарски расизъм. Циганите всекидневно извършват най-чудовищни престъпления срещу българското мнозинство, без да срещнат сериозна съпротива. Циганите са закриляни от различни кримизащитни организации като “Амнести интернейшънъл” и “Хелзинки уотч”, а на българина са му отнети и най-елементарните права. За българина няма полиция, няма съд, няма прокуратура. Службите се превърнаха в независими дружества за защита на мургавата престъпност. В днешна България животът на българина става все по-непоносим. На всичко отгоре плахите опити за мирен протест се заклеймяват от държавата като прояви на фашизъм.
Можем ли да се спасим, можем ли да разчитаме, че ще оцелеем във все по-несигурния ни свят?
Можем, ако не разчитаме на чужди сили. Ако не вярваме на чужди, изпитващи омраза и презрение към българина политици. Можем, ако сами се заемем със собственото си спасение!
Обединихме своята държава въпреки великите сили. Провъзгласихме своята независимост въпреки великите сили. Побеждавали сме и пак ще победим! Въпреки великите сили! Но нека започнем, време е!
Движение “Воини на Тангра”
Ангеле, помниш ли този позив?
Това което казваш Иване, че турците са лицемерни спрямо българите е нещо с което съм съгласна. Но помисли защо го правят.Ако ти обичаш някого, ще бъдеш искрен с него.Лицемерен си когато не го обичаш, но по някакъв начин трябва да го понасяш. И пак казвам: Всяка омраза в някои случеи се покрива с расизъм, това е вид нетърпимост, а в нашия български случей подклаждана от действията на правителството.
Може да буркам, но мразенето на една националност различна от твойта не е ли шовинизъм?deni писа: Той е и между националности въз основа на биологични и физиологични дадености /справка речника/
Според мен тандема Сокола и Дени са тука за да ни пробват докога ще ги търпим . Или се опитват да тренират висша акробатика на по ръба между нашата ценостна система и чифутизма. Просто тези теми са ни ясни - ползват се щото имат свобода за маневри и поставяне на капани.
Най-основния закон в живата природа е запазването на вида. При хората, които сме животни с душа, няма видове, а има раси, нации, родове, семейства. Който казва, че съществуват тези неща е расист и националист. Който казва, че не съществуват и че нямат значение, той е глупав щраус с глава забита под пясъка. Така стоят нещата според мен.
Севар, а ти ?Севар писа: Дени, ти далтонистка ли си или расистка?
Най-основния закон в живата природа е запазването на вида. При хората, които сме животни с душа, няма видове, а има раси, нации, родове, семейства. Който казва, че съществуват тези неща е расист и националист. Който казва, че не съществуват и че нямат значение, той е глупав щраус с глава забита под пясъка. Така стоят нещата според мен.
За нас
Подкрепете ни!
Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.