То това "вяра в доброто" , "мисли добро и хубави неща ще ти се случват" , "мисли позитивно" , "живей за мига" ми е "любимото" и други подобни тъпотии са все от чифутската пропаганда . Точно така манипулирайки хората ги държат в подчинение. Как човек да иска промяна , да иска свобода като не осъзнава че е заробен. Как като сам си внушава "щастие" с "позитивен начин на мислене" ще разбере че го правят на маймуна .Нали трябва да се ядоса, за да тръгне да си търси правата . Да сте виждали революция от щастливи , че и даже подсвиркващи си хора ? Или сигурно през 1876 са си нямали друга работа , та дай да простреляме пушките !? Ето така манипулират чифутите още от Освобождението. Първо дай да се съединим с Румелията , после чакай да станем независими . По нататък чакай "няколко" некадърно ръководени войни да направим че да се обединим . Чакай да платим репарациите от Великата война(първата световна така са я наричали). После чакай да станем република и да свършем с национализацията. Чакай да преминем от социалистическо общество към "реален" комунизъм. Чакай преустройство (щото Горбачов нещо мъти там) . Чакай "снишаване и пак снишаване" ,чакай демокрация , мирен преход , ЕС , НАТО. Накрая чакай Световната криза да свърши. И до кога все ще чака този народ ? През цялото това чакане все обещават "СВЕТЛО БЪДЕЩЕ" . Е , аз питам колко още ще трябва да ги чакаме ? Защо по възрастните (родени 1950-70) въпреки че са чакали много още имат желание да чакат ? Или може би подсъзнателно така им е по "удобно" - веднъж свикнеш ли с робията вече не ти се занимава с нищо ! Това за мен са ходещи мъртъвци , лошото е че младите хора днес почти навсякъде на такива разчитат , защото просто нямат друга възможност . Нали знаете революция се прави от млади хора , а най-лесно се спъва от старите им родители !
Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.