Институтът по НЛП
РЕКТОР на Института е Михаил Пелехатий, тренер с уникално образование и опит. Базова психологическа подготовка получава във Висшата школа на КГБ, Академията за Външно разузнаване и в Института по Ериксонова хипноза – Париж. Сертифициран за Мастер и Тренер от Международната асоциация на НЛП и получава лиценз за преподаване от основателя на НЛП Ричард Бендлер. Именно благодарение на това курсистите, обучавани от Михаил Пелехатий, могат да получат международно признати сертификати "NLP Practitioner" и "NLP Master Practitioner". Как да получите сертификат с подписа на Ричард Бендлер четете на www.nlp.su
ПРЕДСЕДАТЕЛ на управителния съвет и организатор е Ангел Лазаров, NLP Practitioner .
МИСИЯТА ни е да дадем на хората и организациите в България практически навици в използването на мощни и ефективни съвременни психотехнологии, за да станат те по-успешни и хармонични.
ЦЕЛИТЕ на Института са:
• да извършва научно-приложни изследвания в областта на съвременните психотехнологии.
• да разработва на тази база техники, методики и технологии за нуждите на бизнеса, политиката и социалната сфера, както и за развитие на личността.
• да развива преподавателска дейност на съответните дисциплини под формата на допълнително образование.
ДЕЙНОСТ: Институтът по НЛП специализира в обучение по НЛП с елементи на DHE (NLP Practitioner, NLP Master- Practitioner, Trainer of NLP), Ериксонова хипноза и основи на NHR.
На първия етап от създаването на Института стои задача за популяризиране на НЛП в България и подготовка на български сертифицирани специалисти, компетентни да провеждат обучения и научни изследвания. За целта са поканени руски треньори с дългогодишен опит и висока квалификация, където НЛП се развива от почти 20 години и е адаптирано към славянските културни и езикови особености.
Разлгедайте сайта: institutnlp.com/
Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.
През всичките "научни" години, обаче имаше хора запазващи връзката си със Сътворението, които придвижиха познанието до степен дори по научен път да покажат и докажат духовната същност на човека. Ума вече на приема на доверие глупостите за това кои сме ние, защо сме тук и откъде идваме - прекалено много факти и открития се появиха за истината.
И сега вече Тъмните сили тръгнаха да подчиняват следващото ниво - душевното, т.е. света на чувствата. Изнамериха НЛП.
По старата терминология масата от хора бяха "раби божии", а по новата - "личности, търсещи реализация". Сега ключовите понятия в новата религия НЛП са "успех, реализация, цел, екип, фирма, просперитет, по-ефективно, по-успешно, и т.н....". Днес жреците на новата религия се изхитриха да събират не цялата паплач на неделни проповеди, а "бизнесмените", които освен, че ще им бъде промит мозъка на курса по НЛП, даже ще си платят за това. А след успешно получения сертификат, ще станат проповедници в своята фирма и ще въведат в правата вяра своите подчинени. Много хитро
Няма да има край алчността на жадните за власт, кръв, разрушение, хаос.
Ако им се дадем на това ниво, значи ще ги пуснем на следващото.
Както от тъмнината на средновековието хората излязоха само чрез използване на логиката и мисленето, сега просто трябва да се обърнат едно ниво нагоре. Кое е нивото след чувствата, астрала, или както и да го наречем? Нива дал Господ - Духовно ниво, жива връзка, индивидуална връзка с Първоизточника. Без посредници, без тълкуватели, без проповедници.
Иван писа: И сега вече Тъмните сили тръгнаха да подчиняват следващото ниво - душевното, т.е. света на чувствата. Изнамериха НЛП. ... Днес жреците на новата религия се изхитриха да събират не цялата паплач на неделни проповеди, а "бизнесмените", които освен, че ще им бъде промит мозъка на курса по НЛП, даже ще си платят за това. А след успешно получения сертификат, ще станат проповедници в своята фирма и ще въведат в правата вяра своите подчинени. Много хитро
Няма да има край алчността на жадните за власт, кръв, разрушение, хаос.
Ако им се дадем на това ниво, значи ще ги пуснем на следващото.
"Някога ние, Българите не заменяхме радостта от живота с илюзия за някакъв въображаем успех. Ние предпочитахме да ни харесва как живеем, вместо другите да ни възприемат като преуспели, когато всъщност страдаме. "
................
"Твоите мисли определят твоята съдба.
Ако ти мислиш, че си победен - то ти си победен.
Ако мислиш, че не напредваш - то ти не напредваш.
Ако искаш да победиш, но мислиш, че не можеш - то ти няма да постигнеш победата.
Ако мислиш, че ще загубиш - то ти вече си загубен.
В този свят успехът започва с човешката воля, а човешката воля се кове с твърда и непоколебима мисъл.
Ако ти мислиш, че другите те превъзхождат - то те неминуемо ще започнат да те превъзхождат.
Твоята мисъл трябва да лети към висините на успеха, а твоето твърдо и непоколебимо самочувствие е предпоставка за наградата на успеха."
"Кръгове" - Въведение
Както от тъмнината на средновековието хората излязоха само чрез използване на логиката и мисленето, сега просто трябва да се обърнат едно ниво нагоре. Кое е нивото след чувствата, астрала, или както и да го наречем? Нива дал Господ - Духовно ниво, жива връзка, индивидуална връзка с Първоизточника. Без посредници, без тълкуватели, без проповедници
"Не казвам, че няма да е трудно. Злото се съпротивлява бясно. Все по-трудно ще е. Ето, затова трябва да знаете кога и как идва Помощта. Тангра винаги помага на стремящите се към Него.
Напрягали сте сили до пълно изтощение. Използвали сте всички възможности. Без резултат. Работили сте до пълна изнемога. Без капчица енергия сте, вече рухвате - тогава усещате подкрепящата Десница. Ако ли не - значи нещо сте забравили. Или не сте знаели. Или не сте допускали, че е възможно да го сторите. Помнете, че Помощта идва само на предела. Само миг, преди нишката да се скъса. Не преди това. И само при нужните за Божествения замисъл. Нищо не се дава даром, но честните усилия се оценяват от Небето."
"Кръгове" - Въведение
"Нека винаги има съгласие между мислите ви, но никога еднаквост!"Иван писа: С една дума науката беше средството за овладяване на мисленето на човека, т.е. на първото ниво.
"Изненадата е най-доброто оръжие!" Неочакваният метод, новото, непознатото - ето един от главните фактори на победната стратегия. Успееш ли да изненадаш врага, ти наполовина си го победил. Откривателското мислене се превръща в несъкрушимо оръжие. Това е първата половина от Урока.
Материалистите разчитат на човешките инстинкти, но дори инстинктите се променят. Преди те бяха обществени, стадни. Сега са враждебни на обществото. Направете Промяната изненадваща.
"Чест е да отнемеш оръжието от врага!" - това е втората половина от Урока. !
Защо ви казват, че е недопустимо да наподобявате поведението на своите противници? Защо ги оставяте да ви говорят глупости?
- Смешно е върху оръжието да стои етикет, където да пише кого може и кого не може да се убива с него. За нас нека единствено важни бъдат ръцете, които го държат и насочват.
"Кръгове"
"Твоите мисли определят твоята съдба.
Ако ти мислиш, че си победен - то ти си победен.
Ако мислиш, че не напредваш - то ти не напредваш.
Ако искаш да победиш, но мислиш, че не можеш - то ти няма да постигнеш победата.
Ако мислиш, че ще загубиш - то ти вече си загубен.
В този свят успехът започва с човешката воля, а човешката воля се кове с твърда и непоколебима мисъл.
Ако ти мислиш, че другите те превъзхождат - то те неминуемо ще започнат да те превъзхождат.
Твоята мисъл трябва да лети към висините на успеха, а твоето твърдо и непоколебимо самочувствие е предпоставка за наградата на успеха."
"Кръгове" - Въведение
Има ли някой нужда от тълкуване?
Какво ще кажете да дадем думата на НЛП специалист да ни разтълкува горното?
Нима думата "успех" има една и съща стойност в устата на Тенгрианина и в устата на Талмудиста? Нима непоколебимата мисъл е насочена към една и съща цел? Че на това ниво и децата ще ни се изсмеят!
Успехът за мен не означава неуспех на друг, а на полето на днешната "реализация" точно това означава. На "пазара" няма място за всички, а само за "победителите".
За мен да победя значи да съм над победата и загубата!
Да победя означава да не допусна чрно-бялото мислене да ме вкарва в схемата "победа-загуба" или в каквато и да е схема. Равновесието е динамично, но не разкъсване между крайности. Победата не е "хубавата" част от равновесието, която трябва да се заплати с нещастие. Победата за мен е осъзнатото поддържане на Равновесието. За да победя не се нуждая от екип, бясно защитаващ своето мислене. Победата е лично достижение, а не колективен консенсус. Ако вървя сам към победата ще съм щастлив, но ако съм съпроводен от победители благодарността ми за този дар ще е безкрайна.
Основната му цел е лъжата и маниполацията върху хората да мислят едно, а да правят друго против волята си.
Хората не ползващи нета не са и чували за такива неща, представа си нямат. Добре ще е да се запознаят във вестника за НЛП.
Не знам какви хора са я построили тази система, но си мисля че по талмуда са се водили.
От досегашните коментари ми хареса мисълта на Елена:
"Нека винаги има съгласие между мислите ви, но никога еднаквост!"ще си го взема за мото
Както и на Иван :
"За мен да победя значи да съм над победата и загубата!"
Иначе винаги съм твърдял че за да има Христос трябва да има Юда!!!
Докато за по-висшият етап, ИМЕННО злото и доброто(спроред моето разбиране) са едно и СЪЩО нещо.Махни ДОБРОТО-има пустиня,студ и т.н.Махни Злото имаш пак пустиня но жега , вода и ТИНЯ и т.н!!!!!!
А че е опасно - опасно е. Ами тогава - Да живеят опасностите!
За нас
Подкрепете ни!
Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.