БНС мразени и обичани - емблематично
бгскин много ги мрази очевидно.
Аз лично мисля че Боян разсате не му е чиста работата и не мисля че е такъв за какъвто се представя, по-скоро е голям хитрец.
За сметка на това обаче не мисля че момчетата бенесари трябва да бъдат презирани или нещо от сорта заради боян. Това е като да заклеймим електората на атака понеже самите атака са провал-някак абсурдно звучи нали. Като цяло смятам че бнс организират младите хора които ги следват и канализират тяхното родолюбие, енергия и ентусязъм.
Може на някой да им се струва малумно ходенето на походи а аз мисля че е страшно хитро!
Спекулациите са много и аз незнам вече на кое да вярвам ...
Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.
Добре е, че се почитат българите родолюбци, много от които даже липсват от учебниците по история. Така, че действията на БНС са полезни и приятни - примерно съчетаване на поход в планината с мисълта, че вървиш по стъпките на някой велик българин. Въодушевяващо е.
Въпросите, които си задавам са:
- При демонстрираната способнст на БНС да организира такива мероприятия с участие на хора от цялата страна се пита - няма ли по-полезна за България реализация на устрема и структурата?
- Не са ли в момента действията повече парад и по-малко работа за България?
Един възможен отговор е, че така ще бъде, докато не се събере критична маса от хора, достатъчна да прерастне в нещо друго.
Друг отговор е, че както АТАКА предлага на старите псевдо-национална политика, така БНС залъгва младите с псевдо-родолюбие.
А прочетете на сайта на БНС историята около ген.Луков. Севар е дал линк. Няма да съжалявате - автентично е и показва кой е управлявал България преди 09.09.44г и чий интереси са защитавани. Сега пак същите я управляват.
(А вчера депутата от Атака Митко Димитров по НТВ спомена в ефир, че страната не се управлява от парламента, а някъде отвън. А парламента само взема предварително взети решения.)
Точно тогава е имало подобен момент като сега със обединени националисти (1942-43г.) и когато масата от хора е станала критична и е последвало убийството.
Интересно ми е ти Белл какво мислиш Не ги ли мразиш?Bell писа: бгскин много ги мрази очевидно.
Нямам категорична позиция спрямо "ръководството", нямам достатъчно доводи да ги мразя или обичам, но съм скептично настроена!
За сметка на това обаче мисля че вършат много добра работа с младите момчета и момичета.
ти защо не ги харесваш? По същата причина поради която не харесваш и пънкари ли? Причина неустановена но такива са настроенията на групата...
Трябва да ти кажа че аз не обичам мнението ми да е условно обвързано с комунални положения!
Аз като казвам че вършат добра работа имам предвид че поне канализират родолюбието на доста маргинални типове-а тях без бира и скара не можеш да ги зарибиш. Другото което мисля е че целта на тея походи не е за бог да прости а е нещо като трнировка на организацията на техните следователи да се отзовават кадето когато трябва...разбираш ли-това си е хитро, много хитро даже. Нормално е като обучаваш някой в нещо да го възнаградиш накрая (бира и кебапчета). Както детето ако го учиш да си чисти стаята (чистата стая е приятна но процесът е труден и досаден) като накрая му даваш бонбони или шоколад....така процесът на обучение е много по ефикасен отколкото ако му обясняваш назидателно защо трябва да преминава през досадния процес или пък да му се караш че не го върши...прости психологически принципи.
Аз мисля че БНС точно това правят. И те повече от всеки друг (ако се разрастнат) ще си имат една малка организирана "армия" готова за нужните действия в нужния момент...но това им е и хубавото понеже техните елементи ако не са с тях няма да са обединени никога, едни в кръчмите, други по образовани с тях не биха движили....дет се вика едно обединително действие е цялата работа.
Само се надявам да се лъжа в преценката си за Разсате и неговите интереси...
Така или иначе те го градят задружния дух и готовността у техните последователи и това е много ценно!
П.С. Ок Бел, ще изтрия само последните. Без малко да изхвърля цялата тема.
Това съобщение е редактирано от Севар на 4.2.2006, 0:04
За нас
Подкрепете ни!
Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.