За протеста на 14.01 В памет на Методи Маринов

преди 17 години 7 месеца #33741
Ето тука една статия, в която някои акценти се доближават до това, което пишем. И един коментар от форума

"На този протест не бих отишъл - мнението ми се промени, след като видях по RE:TV как изпълнителните студентчета-организатори молеха протестиращите да свалят надписите "SER GO HOME", защото протеста не е политически.
Пикльовци, които не знаят какво искат ... Да си протестират пред кабинета на някой домоуправител в студентски град. След като протеста не е политически, какво правят пред Народното Събрание?
Ако не бяха хората с надписите "SER GO HOME", протестиращите щяха да са една шепа пикльовци. Даже и шум нямаше да вдигнат. Много бързо ги е "респектирала" полицията на Сергей, след като ги привика вчера. Много бързо ги превърна от протестиращи, в послушни и обещаващи кадри на БСП. "

www.dnes.bg/article.php?id=64208

Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.

преди 17 години 7 месеца #33743
Ето една статия в един сайт за човек от задържаните, който е починал в ареста.

Възрастен мъж е починал снощи в ареста на столичното 04 РПУ (ул. Развигор) научи "Капитал". По неясни причини, информация за случая не е оповестена официално от МВР до този момент.

www.capital.bg/show.php?storyid=615361

преди 17 години 7 месеца #33744

преди 17 години 7 месеца #33745
В този митинг бяха бити и хора от БНС. Тези от тях, които четат тук трябва отдавна да знаят, че свещения символ на знамената IYI е именно символа на българския Саракт. Така че занапред ако ще участват в мелета, поне да знаят за какво се бият. Защото смяната на един корумпиран режим с друг, още по-противен не е решение. Този долнопробен филм го гледаме вече 19 години. Единственият изход е премахването на самата система и възстановяване на исконния български Саракт. Излишно е да търсим и експерементираме с разни чужди идеологии и системи, след като Саракта е давал просперитет на България през хилядолетия и пак може да го направи.
Иначе както във "Фермата" на Оруел само ще си сменяме една свиня със друга. Решението е премахването на самата ферма или комунистическата кочина, в която сме натикани против волята си. Само в битката за Саракта ще имаме подкрепата на Българския Бог. И само тогава тя ще е успешна. Всичко останало е обречено на неуспех и още счупени глави и кървища. А по нашите свещени земи ще продължат да вилнеят чужденци и да властва злото и нищетата. Материална и най-вече духовна.

преди 17 години 7 месеца #33749
1. Ученици и студенти протестират. А къде са бащите им?
- На работа - да изкарват прехраната
- Объркани са - не знаят какво да поискат
- Стрхуват се от отчаянието. Всичко, което са пожелавали от режима, им е било обещавано, а всъщност е било отнемано. Сега не смеят да поискат свобода, за да не им я отнемат вече законно (неофициално тя е отнета).

2. Към участниците в протестите.
- Хора, обобщавайте идеите, не поставяйте конкретни искания. Погледнете учители, шофьори, природозащитници, земеделци, учени. Вие сте едно цяло, вие не искате да напълните само своето канче, а общочовешки и общовселенски неща.
- Приятели, бъдете подготвени за камерите и интервютата. Това е единственото ви средство за влияние в момента. Щом излизате на митинг, очаквайте точно на вас да ви тикнат микрофона. Тогава не мънкайте, не измисляйте в момента какво да отговорите. Покажете, че не сте тук за шоуто, че позицията ви не е от вчера и оня ден, а откакто сте на тоя свят, откакто сте българи. Например:
Не искайте на министъра да отговори защо полицаи са проявявали насилие към мирни демонстранти. Той може да ви даде 100 законни причини за техните постъпки. Нима това ще ви удовлетвори?! Не искайте от министъра да накаже някой офицер или фатмак за това, че подчинените му мутри са пребили деца седящи на пейката. Нима вие искате да изглеждате наивни или наистина не знаете защо полицаите проявяват насилие. А ако министъра накаже куките, с това ще приключи ли проблема?! Системата може да ви пребива на всеки митинг с наети изроди, които после да уволнява!
Понеже нямате пред себе си плана за полицейската операция, а още повече такива заповеди се отдават устно, то вие не разполагате с "доказателства" срещу системата. Но пред камерите заявете ясно и обосновете логично, че полицаите изпълняват заповеди. И логично следва, че заповедите са да бъдат пребити точно беззащитни и "обикновени" граждани. Защо? За да бъде уплашен "гражданина", да приема за нормално да бъде тероризиран от собствения си държавен апарат. Тук попитайте - какво въобще става тук? Представете този абсурд в неговата дълбочина. Имаме 10 000 или 50 000 души, които са дошли да поискат нещо конкретно от своите народни представители, а те стоят в яростно охранявана сграда. Тук няма нужда от никаква охрана, защото няма заплаха. Трябва само народните представители да излязат, да чуят какво се иска от тях и да се върнат да го направят. Това е логично и полезно. Всичко друго е абсурдно. Покажете този абсурд и призовете от камерите останалите българи да излязат от него.

преди 17 години 7 месеца #33750
Има убит демонстрант!

След като 15 часа полицията прикрива за смъртта на 60-годишния Методи Маринов, сега трескаво се опитват да изкарат, че нямал нищо общо с протестите. Бил дошъл да се предаде доброволно, за да умре в претъпканата с политически арестанти килия. По информация на арестувани, човека е бил от протеста. Единия от интервюираните е казал, че имал доста кръв по него и бил посинял, не се минало много и му избило пяна по устата и след известно време починал. От полицията се били обадили на бърза помощ, но те дошли след 30мин. Човека си бил заминал вече, но полицайте се разбрали с доктора да кажат , че са били там но не са могли да направят нищо.
Ето и още;
"Относно четвърто РПУ и какво се е случило снощи - това, което излиза по пресата е пълна лъжа и част от огромната манипулация на общественото мнение...защо не се обърнахте към задържаните, за да ви кажат как са били 43 души в килия 15 квадрата, как са искали помощ за умиращия човек и полицая им казал кво ме интересува, как са ги били и малтретирали...и то не хулигани, а студенти, разумни, млади, свободомислещи хора, които не са мишоци като всички останали...как полицаите отчитат дейност като задържат, бият и жестоко малтретират хора, които ги е ВЕЧЕ СРАМ ДА СЕ НАРИЧАТ БЪЛГАРИ! "

преди 17 години 7 месеца #33751
"Те не предприеха нито едно своеволно действие, без заповед от командващия офицер, в случая там беше някакъв майор Григоров, запомних му фамилията. "

Ето и това за въпросния гестаповец, майор Григоров;
forums.data.bg/index.php?showtopic=1750526&st=1480
"Лапачите се уплашиха и започнаха да пипат грубичко а..... Започнаха да надминават и най-добрите си изпълнения....
Голям страх ги тресе управляващите май... Толкова полиция не е имало и през 97 година
Днес демокрацията в България хлопна кепенците..... и не само кепенците а и доста хора бяха хлопнати. Явно се превръщаме в полицейска държава в която хората нямат право да протестират, а полицията се грижи за комфорта на управляващите.
Разтуриха протеста с един анонимен сигнал. Ебаси простотията. Но пък сега лъсна цялата истина за това, България се управлява с тоталитарни методи. Надали остана някой на който да не му е ясно.
Не се наемам да кажа дали са били провокатори или обикновени лумпени, но наистина имаше хвърлени няколко мощни пиратки. Явно на някой нервите са му дошли в повече.
Обаче полицията НИКОГА не е била толкова настървена. Явно са получили много сериозни заповеди. По едно време биеха всичко наред..... Но няма проблем, всичко се пише на сметката ви...
Категорично заявявам, че началото на провокациите беше дадено от ето този гестаповец:Лично го чух да казва, "Време е да ги смачкаме"... Просто няма какво да се коментира.

Прикачена снимка (десен клавиш и view image, за да я видите)

преди 17 години 7 месеца #33759
Този "протест" е едно учебно пособие как не трябва да с еправи, и какво следва да се направи.
Данчо частично подсказа.
Аз подробна технология също не бих изложил.
Но принципно нещата са следните:
- на такъв протест трябва да се ходи с минимум 10-15 човека, разпръснати равномерно, които да фотогрофират, ако ще и на мобилни телефони да е, лицата на управляващите и особенно на техните командири. А след това: задължително: навсякъде из интернет, където може. Да знаят, че са документирани те лично, персонално, че даже и съседът му, на който 15 годишния син виси в интернет, ще го разпознае и ще каже: "Ей това гадно копеле вчера е дал командата за всички тези гадости!"
Прочее, останалото в личен контакт, а засега:
разпространете тази фотография и този текст навсякъде, докъдето имате достъп.

преди 17 години 7 месеца #33761
Сега пък полицаите протестират. Това, че искат увеличение на заплатата няма да го коментирам. Режимът е богат, ще им даде - нали съвестно го пазят. По интересно е другото;

"Протестиращите искат и незабавни промени в Наказателния кодекс, предвиждащи по-тежки наказания и свеждащи до минимум възможността за освобождаване от наказателна отговорност и замяна на ефективната присъда с по-лека за лице извършило нападение срещу служител на МВР при или по повод изпълнение на служебните му задължения. Да се инкриминира съпротивата при арест и неизпълнението на полицейско разпореждане, искат още протестиращите"

Ако това искане се приеме, Гестапо ще изглежда като детска забавачница. Резултатите ще бъдат, че всеки психопат в униформа ще може да ви пребие както си иска и после да ви вкара в затвора за "неизпълнение на полицейско разпореждане". Например решили сте да протестирате срещу мафията (не дай си боже) или пък му откажете 50 лева за "почерпка" при рутинна проверка на пътя. Щото тия права те няма да ги използват срещу мангустите, които са с особени протекции. За сравнение събитията по-миналото лято на Красна поляна с побоя на 14.01.
Някой ще каже, ами така трябва. Верно няма лошо, ако живеем в правова държава, където полицаите не работят в извънработно време като охрана на мутри. Където ако ти разбият апартамента в МВР-то няма да ти кажат "ами сложи си желязна врата", а ще заловят престъпниците и ще ги вкарат в затвора. Където министъра на МВР не си пие кафето с "оперативно интересни" бизнесмени.
Акo отова се приеме, следващата стъпка е да тe арестуват и "профилактират" като Методи Маринов затова, че нямаш микрочип с трите шестици на дясната ръка.

Прикачена снимка (десен клавиш и view image, за да я видите)

преди 17 години 7 месеца #33763
Анти666 аз съм убеден, че ще приемат нещо подобно. Дори и да не е в такъв смисъл в който го искат. Някой мазен адвокат, че го формулира да звучи меко, но да се прилага твърдо на практика.

И именно затова говоря по-горе, за дряновици. Никой не може да ме удря, и аз да го чакам да благоволи да спре да ме бие. Размазвам му кратуната с каквото ми е под ръка, или ми забивам джобна ножка в окото - па после да ходи да търси членове и алинеи. Правото ми на живот е от Бога - а не някакъв милиционер да решава дали да ме пребива или да "употеби служебното си оръжие при изпълнение на задълженията си". Та аз не съм някой мангал-престъпник за да ме третира така. Аз съм горд и достоен българин, който изработва на милиционера заплатата и не мога да му позволя да ми се прави на мутра или "старо куче-медалист".

И понеже усещам, че хунтата ще втвърдява режима все повече - затова и неминуемо ще почнат да се появяват хора дето да им падне пердето и да пречукват милиционери.
Въпреки, че става дума българи да убиват българи - положението е неизбежно.

Случвало се е многократно в България . Например 1923-та и както от 1944-та до наши дни.

И тук е нашата задача да направим нужното за да бъдат наясно всички полицаи, че след като са сложили униформа и ще им се наложи да бият и убиват българи - трябва да са готови ба бъдат убити от други неискащи да умрат българи. Това може да бъде направено като плакат със няколко силни изречения и подходяща картинка и разлепено покрай полицейските управления. За да са предупредени и да изберат на коя страна искат да бъдат - на страната на българите или на страната на хунтата. Наближава " време разделно".

Това съобщение е редактирано от georgi_nz на 17.1.2009, 20:02

Подкрепете ни!

Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.