България-Светът Не сме Центърът на Света, никой не е!

преди 17 години 5 месеца #34313
Е тук няма как да се съглася.
Значи има едно нещо наречено съвест. Това нещо съвеста не означава предрасъдъци. Или не е задължително когато те гризе съвеста, това да е защото видиш ли така са те научили като си бил малък. Това си е нещо което всеки човек трябва да го разбира.
Не е задължително религията да ни учи на божи заповеди. Но те хората ако ги разбираха тези работи, то и държави и закони нямаше да има. Но скапания без извинение човешкия фактор е навсякъде, като солта в бабините манджи.

Не е задължително, когато преследваш доброто си било като вълк или ястреб да утрепеш повече от колкото ти е нужно.

За това и лично съм недоверчив към хората, когато става въпрос за сериозни теми които се засягат тук да речем.

Пример: Хората роптаят че общината не е закърпила пътищата, а същите тези хора да речем са във фирми кърпещи пътищата едно към гьотере. Та може ли човек които няма "лична хигиена" да отговаря за "обществената хигиена". Човек без образование за образованието? Може ли човек, който си хвърля обелките от нещото си по пътя, а не го сложи в джоба си до следващия кош, да се възмущава от боклуците по улиците, камо ли да дава акъл!?
Не може човек, който до преди 5 дена се е чудел по какъв повод да се събере с дружинката си само и само да се напият, за какво друго след като те няма какво ново да си кажат, изведнъж да ти се пени и да ти дава акъл кое как да се прави.
Полицай взимал подкуп да протестира срещу корупцията. Или пък човек до вчера крал да се дразни че власта крадели.

Изобщо голяма помия е. За това им тегля една мантра на всички и всеки по отделно.
Не че имам желание да е така, но с такива сериозни теми не се правят компромиси. Защото после могат да излязат много солени, майната му на разбития живот, но как се продължава с мисълта че си помагал точно на това което не харесваш!?

Издребнявам ли!?

Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.

преди 17 години 5 месеца #34315
Можеш ли, да поучаваш един хищник, а човекът не е ли хищник? Може би, ще предложи някой нещо по-различно? Материята не предлага безкрайни възможности. Тангра, Бог, или... ... е това, което сме и ние, една е природата на всичко.

преди 17 години 5 месеца #34327
Хващай се където ти е силата и действай там.

п.п. Човека не е хищник. Човека е нещо, за което няма определение, абе човек му кажи и го остави да се мъчи.

преди 17 години 5 месеца #34333
Хващай се където ти е силата и действай там.
Това е един много добър и правилен съвет.

преди 17 години 5 месеца #34340
Добре, нека да преразгледаме изводите.

преди 17 години 5 месеца #34350
Сякаш се разбрахме, без да е нужно повече да пишем. Дали субективно познаваме себе си достатъчно за нуждите ни. Ако някой каже, че не иска да е щастлив, той ще излъже. Защо тогава хората не са безкрайно щастливи. Това не поражда ли безкрайни конфликти, воини, противопоставяне и т.н. Явно, причината е във всеки един от нас и всеки има своя версия, едни искат да взимат участие във всичко, сякаш това е необходимо. Други смятат че не трябва да се прави нищо и такива които мислят че истината е в средния път. А живота не променя нищо, няма променен природен закон и всяка сила действа и на нас. Остават ни обстоятелствата и времето, от които максимално да се възползваме. Общо взето това правят най-добрите от нас.

преди 17 години 5 месеца #34363
Форума има някакъв проблем и не мога да вляза в темата относно ИЗБОРИТЕ. За това ще го напиша тук.

Проблема с партиите толкова елементарен, че просто няма на къде.
Колко стени минимум са нужни, за да се построи покрив? Покрива стабилен ли ще е ако го издигнем само от една стена? Е не това второто няма как. То и без вятър покрива може да се срути нали така.
Но за да го построим и да е стабилен са ни нужни минимум 2 стени.
Сега заменете стените с "опозиция" и "управляващи" и става ясно какво имам предвид. Стените може да са и повече и това е добре дошло, покрива ще е много по-стабилен. При добро укрепане и земетръс няма да събори покрива даже, камо ли вятъра на общественото недоволство.
А покрива представлява разбира се задкулисните играчи, глобалистите, управляващите нашите управляващи.
Та ако нямаше партии да задържат покрива нямаше как.
И аз не виждам смисъл да слагаме тухли в която и да е стена. Ние само укрепваме допълнително "покрива".

Сега, там забелязох в темата, че Георги-НЗ и Отнесен спорят за това кой е по-виновен ЕС или нашите измекяри. Ами то ако тръгнем да търсим първоначалния виновник и ЕС няма да е. Накрая и живота може да не ни стигне да разберем кой е точно виноника и туко виж се окаже някой междугалактически стопаджия или пък комшийката от третия етаж.
Рибата се вмирисва от главата да, но тя нашата цялата е вмирисана, така че ... и аз не знам помагайте.

преди 17 години 5 месеца #34364

buden писа: Форума има някакъв проблем и не мога да вляза в темата относно ИЗБОРИТЕ. За това ще го напиша тук.

Проблема с партиите толкова елементарен, че просто няма на къде.
Колко стени минимум са нужни, за да се построи покрив? Покрива стабилен ли ще е ако го издигнем само от една стена? Е не това второто няма как. То и без вятър покрива може да се срути нали така.
Но за да го построим и да е стабилен са ни нужни минимум 2 стени.
Сега заменете стените с "опозиция" и "управляващи" и става ясно какво имам предвид. Стените може да са и повече и това е добре дошло, покрива ще е много по-стабилен. При добро укрепане и земетръс няма да събори покрива даже, камо ли вятъра на общественото недоволство.
А покрива представлява разбира се задкулисните играчи, глобалистите, управляващите нашите управляващи.
Та ако нямаше партии да задържат покрива нямаше как.
И аз не виждам смисъл да слагаме тухли в която и да е стена. Ние само укрепваме допълнително "покрива".

Сега, там забелязох в темата, че Георги-НЗ и Отнесен спорят за това кой е по-виновен ЕС или нашите измекяри. Ами то ако тръгнем да търсим първоначалния виновник и ЕС няма да е. Накрая и живота може да не ни стигне да разберем кой е точно виноника и туко виж се окаже някой междугалактически стопаджия или пък комшийката от третия етаж.
Рибата се вмирисва от главата да, но тя нашата цялата е вмирисана, така че ... и аз не знам помагайте.

Не мога да си сложа сол в пилешкия бульон, затова ще си я пльосна в кафето. :hmm: Будни ми приятелю, не отричам че си прав, както не твърдя и че не си, но това ли е начина.

преди 17 години 5 месеца #34365
Начина ако го знаех отдавна да го бях поел.

А солта, че и захарта съм забравил даже какво са.

преди 17 години 5 месеца #34366

buden писа: Ами то ако тръгнем да търсим първоначалния виновник и ЕС няма да е. Накрая и живота може да не ни стигне да разберем кой е точно виноника и туко виж се окаже някой междугалактически стопаджия или пък комшийката от третия етаж.

"Стар чероки разказвал на своя внук за борбата, която
се води във всеки един от нас. И рекъл на момчето, че
в душите ни се борят два вълка. Единият е зъл, той е
гневът, завистта, недоволството, отрицанието,
алчността, надменността, самосъжалението, чувството
за малоценност или пък за превъзходство, лъжата,
фалшивата гордост и егоцентризмът. Другият е добър
– той е радостта, мирът, любовта, надеждата,
спокойствието, скромността, добротата,
благосклонността, взаимността, щедростта,
искреността, състраданието и вярата.
Внукът се замислил за момент и след това попитал
дядо си:
- И кой вълк побеждава?
- Този, когото нахраниш. – отговорил старият чероки."
...

т.е. ние сме си виновни, и за хубавото и за лошото.
(ако го нямаше едното, не би го имало и другото)
Това, което каза по-горе (Хващай се където ти е силата и ДЕЙСТВАЙ там )
е много добра сентенция - дава отговор на въпроса "Какво да направя Аз
за да се оправят нещата".

Подкрепете ни!

Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.