Народът на Вълка!
Прекалено много турски сайтове намирам с референции към "народа на вълка"....
Не знам дали е турското робство под което сме били - те или ние сме взимствали това, но аз не го виждам като българска легенда. Напротив - колкото повече чета по-ми прилича на турска.
Нека да подискутираме това, защото хич не ми харесва!
Аз бих започнала от древните / не-езични символи. Определено нашите са СЛЪНЧЕВИ символи - питите, шевиците, песните, ритуалите, че даже и нестинарството, докато турските / мюсюлманските са оперделено лунни - от виещия вълк в ноща, нощния живот пре байрама...чак до флага с полумесеца.
Кажете си мнението!
Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.
Точно и ясно казано!Севар писа: Дай на дивака знание, та после да те пороби!
Какво толкова трябва да се умува, не разбирам?
Мистик, виж какво намерих- Обществото на воините-вълци при прабългаритеMistique писа: Аз не се чувствам много комфортно от обявената теория за народа на вълка, че е наша.
...Да се върнем към по следващия стадий на държавност при прабългарите. Опирайки се върху системата на полово възрастови формирования прабългарския владетел е създавал и предпазвал своята държава. Показателен си остава примерът от китайските извори, където се споменава наименованието на дружината на тюркските вождове, която носи названието "фу - ли", което отговаря на тюрко - монголската дума "бори" /вълк//6/. Това е потвърждение на факта, че тюркските предводители са разчитали на постоянни боеготови юношески формирования, като с времето си започнало активното им развитие до формирането на лични владетелски дружини. Изглежда, че за издръжката, подготовката, въоръжението на чиготите са се отделяли големи средства. В запазения надпис № 50 от Мадара се съдържа информация за поверените ризници на висшите военни ръководители. На Ичиргу багаина са били поверени 12 броя /7/. Предполага се, че това е бил ръководителят на чиготите, защото втората му титла има вероятното значение вълк. От това може да се заключи, че елитната канска част е била тежко въоръжена. Като се има предвид, че прабългарите са разчитали на конницата като основна войскова единица, то пред нас стои едно конно формирование, което е било тежко въоръжено и почти непобедимо. Неговата мобилност е била използвана за изпращането му във всяка една застрашена точка на прабългарската държава. Други ръководители на юношеските възрастови формирования са боритарканите. Изследователите са единодушни за значението на първата част от думата - "бори" означава вълк, следователно боритарканът е всъщност "таркан на вълците". Съгласно военната прабългарска йерархия боритарканът е пограничен военно - административен функционер на първото българско царство. Това потвърждава теорията , че пограничната стража е била носена от юноши - вълци. Тази военна организация за опазване на границите се е запазила като активно работеща система до десети век.
източник:
wicca.hit.bg/psychology/wolfswarriors.htm
тюрко - монголската
Ако трябва да бъда честна аз дори се отказах да се занимавам с Волжките българи, точно защото всички техни "исторически" данни водеха към турците и аз си мисле, че връзката която те сочат е повече религиозна отколкото генетична.
Отделно, че откакто се разпространиха техните писания, македонци и гърци се нахвърлиха с "густо" да гонят бългоро-монголите от "техните" балкани.
Спрях да пиша в доста форуми заради обидите....
Волжкте българи , а и другите "външни" не са дорасли за това , което тук си приказваме.
Те няма да се откажат от Исляма и Тюрксия си език в името на единението си с нас.
Който ми каже ,че ние сме се отрекли повече от корените отколкото те -Жестоко Греши , защото Ние а не накой друг се самонарича Българи и наш е ИСТОРИЧЕСКИЯ документ- "Именник на Българските кънязе", който доказва нашата пряка приемственост от държавите на Българите по други места(Волга, Дон..Кавказ)
Нашата държава тук е на повече от 1300 години
Другото там са просто разсейки и таквива ще си останат докато си вярват в Аллаха.
П.С. Има една много добра книжка на Николай Павлов- "Българския въпрос във Волго-Уралието" на тан-нак-ра.
За нас
Подкрепете ни!
Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.