Има данъци, които не могат да се избегнат - когато човек е на заплата, здравната осигуровка, пътен, имотен и т.н.
Има плащания, които трябва да се бойкотират с всенародна подписка - както топлофикация, защото чрез увеличаване на цените, те си избиват дълговете на циганите.
Има едно друго плащане, което е престъпление срещу народа - здравната осигуровка. Същото е в Англия - нали нашия бивш министър на здравеопазването се хвалеше, че ТОЙ измислил тази система преди години - идеше ми да го удуша през телевизора. Това трябва да се направи по избор - който иска (ако някой е луд да иска да бъде уморен от тази система) - тя е само за незаконно събиране на пари. Хората си плащат на частно така или иначе когато са болни.
Например за здравната осигуровка, топлофикация и водите (сигурно има и други извращения) трябва да се съберат подписи в цялата страна. Това вече почна срещу топлофикация. Когато се съберат хиляди да се внесат в парламента и да се започнат протести.
Другия начин е да се инвестира в собствени отоплителни системи, но хората които се решиха да го направят ги принудиха да плащат просто защото тръбите на топлофикация минавали през апартаментите им. Може да се спори с Топлофикация да си ги махнат - кой го е грижа.
Най-много данъци се крият от частен бизнес - даже и едноличен. Продаване на услуги без фактури, увеличаване на разходите за сметка на приходите и т.н. Това което не се знае много от бизнесмените е, че ДДС-то има скрита формула в себе си. Това е единствения данък, с който не се лъже, защото винаги ти хващат другите измами до стотинка.
Разкошен начин да се избегне плащане на данъци е бартера - аз ще ти направя колата, ти - на мен кухнята. Или - прасе за холна гарнитура и т.н.
Капка по капка - вир прави!
Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.