Цирк "България" траги-трагично четиво за напреднали

преди 18 години 4 месеца #26811
Защо не закрием тази държава?

Няма абсолютно никаква нужда от нея. Тя осигурява условия за най-некадърната част от населението да живее, за сметка на другото. Сиреч, тази държава е направена за това-да поддържа правата на едно малцинство, и то доволно некадърно, и задължително неморално, за сметка на мнозинството.В нея, най-свестните, най умните и читавите отдавна са се махнали, отвратени от правилата, които им предоставя. Същевременно, най-мързеливите, най-некадърните и лишени от всякакъв морал, се възползват отлично от тези правила, защото самите те са ги направили, и като едни стари войници действат новобранците, сиреч останалите, и паразитирайки за тяхна сметка.Абдалите им дават огромна част от данъците,пенсионират ги на четиридесет години, дават им по двайсет хилядалевови заплати заради привилегията им да са избрани, заедно с максимума на пенсиите. А на тях, овцете, половината от работодателите не им плащат осигуровките и получават под екзистенц минимума. Ще се пенсионират на седемдесет с привилегията да вземат за едно мляко и една вафла дневно. Лекарствата-от децата, които са навън. В така изграденото общество всичко е наобратно. Няма как другояч едни да живеят за сметка на други.
Прости и елементарни хора, обикновени ловци на пари и заблудени души, говорят по медии и учат на морал. Градят морални норми-правилно-погрешно Вълци пазят стадото, а други вълци го доят и стрижат.. Невинни влиза в арести да демонстрират работата на фарисеи и грешници за справедливост-под външен натиск, за да имитират дейност. Съгрешилите бирници не плащат, а плащат синца, заради техни натегачества, с които си правят алиби за далавери. Прости хора са богати, а умни им метат плацовете. В тази държава всички публични личности са жалки и гротескно смешни, като опити на Азис да прави впечатление по шоуто си. Жалки са, като застаряващата актриса, бившо величие, което му партнира, а преди това продавало кока, за парче хляб и лъжица чер хайвер.. В тази държава колата и телефонът са всичко, новите дрешки, животът назаем, пунта и пластиката, имитиращи пълната липса на смисъл и състоятелност. В нея бедни карат мерцедеси, а те, последните, са повече от в Германия. В нея, родители изпращат децата си навън и казват, „Заръчвам ти, сине, не се връщай, тук бъдеще няма.” В тази държава усещането за безнадеждност идва още с първия крясък на новороденото.В тази държава свестните са лузъри и чак като отидат в чужбина, стават нормални. Реализират се там-тук не става. Навън дишат-тук се давят.

. Възрастните не ги изнасят накрая на гората, да умрат там, защото и за това няма пари. Понеже всичко е пари, синовете нямат сантименти, а пращат родителите си да гледат набори и баби -в Италия. И те отиват.

В тази държава нямаш спокойствие, дори и да си Любен Гоцев. Винаги трябва да си готов да почнеш от нулата и винаги могат да ти вземат къщата и на стари години да те пратят в Ножарево. Дори и да не отидеш там, други мафиоти може да ти продадат жилището и да станеш клошар. Винаги може да дойде експроприация и винаги да станеш жертва на чувството за справедливост, като поредната дежурна мантра на някой циганин, лузър или още по лошо и често срещано -нереализиран водач-интелигент, който да я облече като идеология.. В тази държава най-лошите и нелогични сценарии винаги се сбъдват, защото Европейски съюз не значи нищо, както и „Любовта към СССР е като слънцето и въздуха за всяко живо същество” нито пък политиката, колкото и да ни облъчват с празни лозунги. Още по малко понятия като права, демокрация, правила.Тя е направена за хиени, безскрупулни и ментори с манталитет на южноамерикански наркобарони. Защото думите не значат нищо, пред инстинкта им да убиват. Да имат, за сметка на усилието да говорят, да имат, без да работят. В тази държава винаги е ставало нещо далеч по лошо от времената на завладяването на Дивия Запад. Защото и тогава е имало правила-не стреляй пръв, не стреляй в гръб, за кражба се беси, извадиш ли пръв пищов-по-бързия печели.
И ред други, опрени на изстрадан опит и чувство за справедливост.
Правила за живот. Няма и кой да ги изисква, утрепан от малцинството, което му е оставило само правото да оцелява на скотско ниво, с триста лева заплати и над европейски цени на основните храни. В тази държава историята не служи за нищо друго, аосвен за пропаганда на поредна измама.

Всъщност, тази държава е лесно прогнозируема, ако си достатъчно изграден песимист.
Но в тази държава думите не знача нищо. Докато те убият за тях, ако говориш истината. Прочее, в тази държава за истината няма друга алтернатива.

Освен последният читав да им я остави, тази държава, на тях. Оставете им я, майната й.Тогава,обаче, ще внесат виетнамци.

Запомнете този текст, за да не се каете или оправдавате сетне. Казах ви.

zemaria

Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.

преди 18 години 4 месеца #26812
Напълно вярно е горното твърдение. Почти всичко свято и чисто се изнесе от България. Някой хора, които от поне 10 години са в чужбината, се опитаха да се върнат, но само след броени дни престой казват: "Задушавам се тук. От хората, от атмосферата, от всичко". Качват се на самолета и с прикрита болка започват да мислят как да се закрепят някъде на Запад.
Но няма какво да се заблуждаваме. Тази Земя представлява затвор за всички престъпници, не само от нашата Слънчева система. Тя е контейнер на целия боклук, който се заключва тук да робува на условията и на жестоките надзиратели. В това отношение България е миниатюр на Земята. Тук в България е най-трудната школа, защото не е лесно да живееш сред вълци и да си сам срещу всички. В България буквално те изстискват дори и най-близките ти хора, които ти желаят доброто. Където съм ходил в чужбина не съм виждал такива жестоки кучета, както българските. В чужбина кучетата просто не хапят, а тук ако не убиеш те убиват. Много велики души се родиха на тая проклета земя и до последния си дъх страдаха, защото и те живяха сред вълци и не ги познаха. Някои бяха по-снизходителни: "Пиянството на един народ". Други бяха по-категорични: "Не народ, а мърша". А колко пък се самоубиха, защото от самото начало разбраха къде са попаднали и не издържаха...
Ще ме извиняват историците, че говоря против "царското племе на българите", но чистата истина е, че проклятието на България е да е сметище за всичкия земен и не толкова земен отпадък.
Сега, когато света е отворен, вече никой не иска да плаща със страдания. Затова и младите се разбягаха за да се спасят.

преди 18 години 4 месеца #26830
Аз пък не съм съгласен с горните твърдения..!!! Означава ли, че в България е останал само боклука...?!!! За мен да емигрираш означава да избягаш...!!! Да избягаш от нуждата да промениш заобикалящия те свят - реалноста с която не си съгласен...!!! Да замениш суровата истина за неистина гарантираща относително сигурно физическо съществуване...!!! За мен това е една прекалено евтина сделка - да приема неистината срещу пълен хладилник и редовно плащане на сметките...!!! Това е емиграцията за мен...!! Предателство срещу род и родина, защото държавата не е територия...!! ДЪРЖАВАТА Е НАЦИЯТА..!!! Немога да приема хора, които се заробват, скъсват си задника от работа, за да могат накрая да се закълнат във вярност над чужда конституция - на чужда държава, а после да имат претенции, че са Българи и патриоти..!!! ТАКА ПРАВЯТ ЕДИНСТВЕНО ЕВРЕИТЕ...!!! Прекланям се пред тези, които останаха в България и си скъсват задника от работа тук, въпреки всичко и всички, защото България все още я има на картата - благодарение на тях, а не на тези, чиито деца никога не са учили "Аз съм Българче, обичам..." и самите те са забравили езика и обичаите си...!!! Защото точно тези хора в крайна сметка ще платят цената , а останалите просто ще се върнат (ако се върнат въобще) за да се ползват от това което са постигнали тези, които се осмелявате да наричате "негодни" и "боклук"...!!

преди 18 години 4 месеца #26835
В тази статия, която antijew дава, обясненията на положението по настоящем в България са си точно така, но едни такива апели и призиви да се напусне държавата и да се търси щастието и спокойствието вън от пределите и, е една много гнусна манипулация. Всъщност едни такива изказвания са добре дошли за чифутите и ако повечето българи вземат, че се вслушат в тези съвети и напуснат страната от това най-доволни ще са иненно евреите, защото просто ще им се спести проблема да се отърват от нас, преди да се настанят на нашето място тук.
Така че внимателно с призивите!

преди 18 години 4 месеца #26836
В крайна сметка, както навремето Евреите, преди близо 2 хиляди години са загубили земята си. Сами са я напуснали, а след време там се установяват арабите палестинци. Така много ми напомнят за един народ от настоящето.

преди 18 години 4 месеца #26847
Значи, аз съм също на мнението, че призивите да се махаме от България наливат вода в мелницата на евреите. От една страна това се прави от най-дееспособните и образовани българи, които са добре дошли във всяка страна. На английски си има и дума - брейн дрейн (тук не говоря за гастербайтерите). Но те са там в момента по икономически причини. Тимок, ако тези българи имат добра работа в България, те няма да си заминат оттук с погнуса. Но да работиш за някоя тъпоглава мутра, дето е завлякла труда на родителите ми - без мен! Или пък да плащам данъци, че да хрантутят мангустите с тях. Така че, Парадокс - не бързай и ти да кориш тези заминали българи, че са оставили бащиното си огнище. Ако трябва да сме точни - такива са били и Левски и Ботев. Това не им е пречило да си останат българи. Така че да слагаме всички под общ знаменател е излишно. Аз също често работя на контракти извън страната и не се срамувам от това. За бащиното си огнище имам грижата да не е пусто, включително и земята си обработвам.
Изкарвам си парите с труд, не съм излъгал никого. А по въпроса какво сме дали на България -аз знам какво съм и дал и какво мога да дам. Навремето съм носил бойни дежурства на първата линия на отбраната на България - в буквалния смисъл. Познавам и много други българи, в момента пръснати по света, които мислят като мен и не биха се поколебали да хванат пак оръжие ако се наложи.
Че има и такива, които са забравили българското си - техен си избор. Такива има и в България.

преди 18 години 4 месеца #26848

anti666 писа: Значи, аз съм също на мнението, че призивите да се махаме от България наливат вода в мелницата на евреите. От една страна това се прави от най-дееспособните и образовани българи, които са добре дошли във всяка страна. На английски си има и дума - брейн дрейн (тук не говоря за гастербайтерите). Но те са там в момента по икономически причини. Тимок, ако тези българи имат добра работа в България, те няма да си заминат оттук с погнуса. Но да работиш за някоя тъпоглава мутра, дето е завлякла труда на родителите ми - без мен! Или пък да плащам данъци, че да хрантутят мангустите с тях. Така че, Парадокс - не бързай и ти да кориш тези заминали българи, че са оставили бащиното си огнище. Ако трябва да сме точни - такива са били и Левски и Ботев. Това не им е пречило да си останат българи. Така че да слагаме всички под общ знаменател е излишно. Аз също често работя на контракти извън страната и не се срамувам от това. За бащиното си огнище имам грижата да не е пусто, включително и земята си обработвам.
Изкарвам си парите с труд, не съм излъгал никого. А по въпроса какво сме дали на България -аз знам какво съм и дал и какво мога да дам. Навремето съм носил бойни дежурства на първата линия на отбраната на България - в буквалния смисъл. Познавам и много други българи, в момента пръснати по света, които мислят като мен и не биха се поколебали да хванат пак оръжие ако се наложи.
Че има и такива, които са забравили българското си - техен си избор. Такива има и в България.

Не коря никого....!!! Всеки си има глава на раменете и решава сам къде и как да протече живота му...!!! Само ще задам един въпрос, ако ми позволите...?!!! И по време на тутското робство е било трудно... Какво щеше да стане с България, ако вскички Българи бяха последвали примера на Бесарабските Българи...?!!!

преди 18 години 4 месеца #26850
Нищо. България щеше да е по на север.

Да се казва, че евреите са лоши и, че трябва да се прави точно обратното на желанието им е скъпо удоволствие, чиято цена аз лично не бих платил. И то е манипулация, но евтина, а струва скъпо на манипулатора. Не че евреите не са лоши, но това е типична черта на българина - да е професор и световен шампион по инат и твърдоглавост. И евреите и българите са твърдоглави, но еврейнът е схватлив, той знае как да си разпредели времето и го цени, а българинът все отлага. Ако не се лъжа дори евреите имат празник, на който се събират веднъж в годината и всеки казва какво е постигнал през изминалата година. Правило е: стани, тръгни и свърши на време.

anti666, не се тревожи, никой не си е забравил родината. Разпитай твоите познати как живеят българите в чужбина. Ако изключим новото поколение, което се пръсна да се изучи по западните университети, старите българи и след 10-15 години престой са си същите хора. В Испания, в Германия, в Италия, във Франция, в Канада....къде ли не, има цели български квартали. Обикновено се познават по българското знаме, заведение кафе или ресторант , други типични български символи...задължително чалга!...
Аз приветствам младото поколение, което се махна от България. Това тук не е живот, а вегетиране. В живота има изобилие, има култура, има наука.
Мисля, че вече не е геройство да стоиш в родината си, за да доказваш за пореден път твърдостта си. Българите са я доказали много пъти през последните 5-10 века. Да устояваш на простотия, цигания, чалга, наркотици, беднотия е дежа-ву. Нормално е младите да искат да постигнат нещо в живота си, а това за момента в България не е постижимо. Ако дойдат по-добри времена, може би ще се върнат.

преди 18 години 4 месеца #26853
Тъй като засегнахме бесарабските българи аз мога да кажа само едно нещо за тях. Те са много повече българи от някои от нас, дунавските българи. Бил съм там, имам приятели оттам и знам колко е силна при тях българщината. Да не говорим, че районите около Онгъла са си исконни български земи и просто са се преместили в свободни от гаджалите български земи. А въпроса, какво би станало с България, ако всички биха постъпили като тях, аз бих го перефразирал така - какво би станало с България, ако ги нямаше тях. Малко известна е ролята им в Руско-турската война от 1878г. А тя е много важна. Те, както и волжките и донските българи (казаците) се били движещата сила в организирането и провеждането на войната. Малко известно е, че българското опълчение е създадено именно там, в бесарабска България. Тие румънски войни, дето ги учехме по комунизма - повечето от тях са именно банатски и бесарабски българи. Така че Парадокс, не е някак си редно именно заради загиналите ни братя във войната, чийто имена съм ги виждал по костниците, да ги осъждаш по този начин.
И още, знаете ли откъде са идвали парите за революционното движение още от Левски? От Виена или Лондон? Едва ли. Защо ли пък Левски и Ботев са избрали именно Румъния, а не Гърция например за емиграция? Много неща са скрити в историята и е време тези хора да бъдат реабилитирани. Не всичко е черно и бяло.

преди 18 години 4 месеца #26854
Знаеш ли, Тимок - и аз не мога да се съглася с твърденията ти. Най-вече с това, че тук е ада на Земята и младите трабва на всяка цена да бягат оттук. Първо, да почнем с древна история. Задавал ли си си някога въпроса, защо българските канове - визирам Кубрат, Есперих са предприели тази опасна стъпка - да се върнат в земите, окупирани тогава от световната суперсила Византия? Просто ей така, ударили с показалеца на картата и казали - тук ще е новата България? Има и други красиви и плодородни земи, защо им е трабвало да се конфронтират точно с най-силната империя тогава? Какъв им е бил мотива. Задай си този въпрос, ако намериш отговора (а той е даден тук, в този сайт), ще разбереш и с какво е ценна тази земя. А ако се махнат най-дееспособните и жизнени българи - кой ще я защитава? Помаците ли? Аз мога да кажа само това - ако един млад и способен българин си намери работа извън България (временна) - защо не. Дори и да е гастербайтер. Пак по-добре отколкото да работи за този гнусен небългарски Режим или неговите мутрослуги. Но заселване на друго място и да чакаш да дойдат по-добри времена (кой да ги направи?) - това е вече да изоставиш бащиното си огнище.

Между другото миналия век същия проблем е бил с урбанизацията. Абсолютно същата дилема. Комунистите умишлено вземат земята на хората по селата, за да ги заселят в града и да ги оставят безимотни, т.е. на благоволението на Компартията. Тя вече им определя съдбата - комуналки, работа и т.н. Съответно бащиното огнище остава празно. Дори сега - София стана 3 милиона и не са виновни прииждащите българи там. Те просто изоставят Кърджали или Търговище заради по-добра работа. Не че са умрели да стоят по 2 часа в задръстванията. Просто комунизма мутира и им отне и малкото поминък, дето са го имали в провинцията. Сърцето ми страда, когато гледам празни масивни къщи - строени някога за поколения да стоят безлюдни. Това въобще е много обширна тема, но всичко опира дотам - какво да правим оттук насетне. Защото тяхната стратегия е ясна. Да се изгонят българите, а тези които останат да бъдат видиотени с чалга, предизвикани болести и мизерия. От нас зависи дали ще им вървим по свирката.

Подкрепете ни!

Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.