Какво е "322"... нямало конспирация...

преди 18 години 4 месеца #26715

antijew писа:

buden,Mar 24 2008, 06:44 AM писа: Всеки търси, кой Истина, кой нещо друго...
Като стана въпрос за Истината, дали тази истина, която търсиш и намираш е Истинската Истина? И ако някой ти каже Истината, би ли станала Тя твоя Истина?

Няма такова животно като абсолютна истина. Всичко е относително. Дори това, че твърдя това не абсолютно вярно. Има вероятност да греша. Това твърдение " няма абсолютна истина" произтича от физиката на нашата реалност. На квантово ниво процесите протичат със статистически характер, в макроскопичния космос процесите са относителни. Още повече че идеите ни за добро и зло са с чисто антропогенен характер. Дори това не е съвсем вярно. Да не забравяме, че има много човешки култури, които изповядват различни религии, следват различни идеи и философии, спазват различни традиции. А дали са прави или не. Най-малкото можем да си зададем въпроса: Кой съм аз, че да ги съдя!
Та това беше мнението ми за истината :aura:

Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.

преди 18 години 4 месеца #26737

Bogatir писа:

antijew,Mar 24 2008, 10:42 AM писа:

buden,Mar 24 2008, 06:44 AM писа: Всеки търси, кой Истина, кой нещо друго...
Като стана въпрос за Истината, дали тази истина, която търсиш и намираш е Истинската Истина? И ако някой ти каже Истината, би ли станала Тя твоя Истина?

Няма такова животно като абсолютна истина. Всичко е относително. Дори това, че твърдя това не абсолютно вярно. Има вероятност да греша. Това твърдение " няма абсолютна истина" произтича от физиката на нашата реалност. На квантово ниво процесите протичат със статистически характер, в макроскопичния космос процесите са относителни. Още повече че идеите ни за добро и зло са с чисто антропогенен характер. Дори това не е съвсем вярно. Да не забравяме, че има много човешки култури, които изповядват различни религии, следват различни идеи и философии, спазват различни традиции. А дали са прави или не. Най-малкото можем да си зададем въпроса: Кой съм аз, че да ги съдя!
Та това беше мнението ми за истината :aura:

Богатире,няма да се съглася с теб!
Истина ли е,че се казвам Антон?!
Истина ли е,че имам две деца и искам още тринайсет?!
Истина ли е,че мразя догал и дпс?!
Мога да продължа още,но:
Истина ли е,че искам да съм ЖИВ,ЗДРАВ....-.И БЪЛГАРИН?!?!

Бъди здрав!

преди 18 години 2 месеца #28309

преди 18 години 2 месеца #28364

Мещера писа:

Bogatir писа: ....

Богатире,няма да се съглася с теб!
Истина ли е,че се казвам Антон?!
Истина ли е,че имам две деца и искам още тринайсет?!
Истина ли е,че мразя догал и дпс?!
Мога да продължа още,но:
Истина ли е,че искам да съм ЖИВ,ЗДРАВ....-.И БЪЛГАРИН?!?!

Бъди здрав!

Истина е за тази вселена. Има различни теории и спекулации, които могат да ми помогнат да защитя тезата си, дори пред твоите доводи. Ще започна с Теорията за Мултивселената:
- Предполагам су чувал за нея. Да се върнем на статистическата същност на процесите в квантовата физика. Да речем че даден квантов процес има N възможни изхода. Изходът от даден квантов процес произтича с определена вероятност. Според теорията на Мултивселената, Вселената в която протича даденият квантов процес се "разделя", на множество от N паралелни вселениq, всяка от които е напълно еднаква от останалите с едно съвсем малко изключение. Малкото изключение е изходът от процесът, който наблюдаваме. Тоест всяка една от вселените е приела по едно от изходните състояния на процеса. Това на практика означава, че във всеки един момент нашата вселена се размножава на безкрайно множество от други вселени, които пък на свой ред се размножават на нови безкрайни множества от Вселени и т.н. Мога да пиша още много по темата, но ще се опитам да изкарам по същество. Идеята е че съществуват паралелни вселени, където ти си бездетен ерген, казваш се Радостин, член си на партията ДПС и си върл симпатизант на Доган и т.н. Тогава истината за тази Вселена ще е коренно различна от тази, която парадираш тук. Според тази теория няма абсолютна истина, защото не можеш да претендираш, че твоята Вселена е по-реална от другите. Всяка истина зависи от позицията на наблюдателя.

П.П. Съжалявам за примера, който трябваше да дам. Знам, че няма да ти е приятен, но не съм целил да те обидя.

преди 18 години 2 месеца #28416
Е да,и аз още от малък имам чувството,че някъде и по някакъв начин всички ние имаме огледални образи.Може да е и по твоето определение-не точно огледални.

преди 18 години 2 месеца #28523

Bogatir писа: Истина е за тази вселена. Има различни теории и спекулации, които могат да ми помогнат да защитя тезата си, дори пред твоите доводи. Ще започна с Теорията за Мултивселената:

Както виждам си доста наясно с Вселенските въпроси,но не би ли било по интересно ,а и доста полезно да се изложи теорията за висшия вселенски разум...за закона на привличането и фазата на допускане?Тази тема ме занимава от доста време,но все още не мога да систематизирам и изложа в кратък и практичен вид наученото до тук....а то е много важно да се знае...

преди 18 години 2 месеца #28526

iss писа:

Bogatir писа: Истина е за тази вселена. Има различни теории и спекулации, които могат да ми помогнат да защитя тезата си, дори пред твоите доводи. Ще започна с Теорията за Мултивселената:

Както виждам си доста наясно с Вселенските въпроси,но не би ли било по интересно ,а и доста полезно да се изложи теорията за висшия вселенски разум...за закона на привличането и фазата на допускане?Тази тема ме занимава от доста време,но все още не мога да систематизирам и изложа в кратък и практичен вид наученото до тук....а то е много важно да се знае...

Наясно съм с това, че нищо не ми е ясно. Това което изложих е просто модерна научна теория, която съм приел за вярна. Но това е част от моделът за света, който аз съм приел за истинен. Също така този модел никъде не изключва Вселенския разум/“Великият Предел” или “Върховното Единство”, наречено Тенгри (Тангра)/. Ако безкрайните множества вселени, просто онагледявани като едни мехурчета от една огромна пяна приемем за един обект, който да наречем Мултивселена. То никъде в тази теория не се споменава, какво поддържа тази Мултивселена да се разраства. Самият факт на съзидание на безброй нови Вселени всеки миг от времето е необясним за съвременната наука. От къде се взема енергия и материя за сформирането на тези нови светове. Съвременната наука не може да обясни този феномен, тъй като се нарушава Законът за съхранение на енергията. На практика тук се генерира такава от нищото, следователно за мене лично има два възможни отговора.
1. Съществува външен източник, от който Мултивселената черпи енергия. Източник, който не можем да определим, тъй като погледите ни се простират в рамките на собствената ни Вселена(мехурче). Дали източникът е някакъв Висш Разум или нещо друго извън човешките представи можем само да гадаем. Не е изключено също така Мултивселената ни да е холографска проекция, създадена от разум от по-горна реалност. Отново спекулации.
2. Вторият вариант започвам да го приемам все повече. Няма такова нещо като материя, енергия, пространство и време. Това заедно с цялата Мултивселена представляват просто една мисъл. Мисълта на един висш разум, а ние сме сънищата(фантазиите) му. Така както ние, когато фантазираме понякога променяме цели моменти от общата картина на собствената ни фантазия, така и този могъщ за нас разум си играе със Създаването на цели Вселени. На практика Законът за Запазване на енергията не се нарушава, тъй като енергията не съществува реално, а е просто мисъл.
Това са вижданията ми по този проблем.

преди 18 години 2 месеца #28527
Искам да се извиня за отклоняването на темата в друга посока. Целта на темата е друга, затова нека някой модератор да ми изчисти размишленията.

преди 18 години 2 месеца #28537
Защо,нека си стоят.По темата винаги може да се добави нещо.

Подкрепете ни!

Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.