КАКВО РАЗБИРАМЕ ОТ ИКОНОМИКА Какво да се прави?
БАНКНОТАТА Е ОБЕЗПЕЧЕНА СЪС ЗЛАТО И ВСИЧКИ АКТИВИ НА БАНКАТА...
Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.
Абе колко бяха обезпечени само комунягите си знаят....Мещера писа: Прав е Анти666-няма го златното покритие.Масата на реално съществуващите в света долари е в пъти раздута!затуй щатите скоро ще гръмнат като балон.Спасяват ги военните кампании.Спомнете си как Де Гол си е поискал златното покрите за американските "долари"...и са му го дали.Но после директно махат надписа от хартийките.На старите соцпари пишеше:
БАНКНОТАТА Е ОБЕЗПЕЧЕНА СЪС ЗЛАТО И ВСИЧКИ АКТИВИ НА БАНКАТА...
Аз много добре знам, какво има под вола и нищо не търся там, а само исках да те подсетя, че почваш да си противоречиш. До оня ден ти твърдеше, че Богомилството е продължение на Тенгрианството. А доста от нещата, които са в материала на Астрономер са си Богомилство, което ти наричаш комунизъм. Значи според теб Тенгрианството е комунизъм?PARADOX писа:
Нали знаеш, че под вола няма теле, а на вола оная работа...?!!!!antijew писа:
Нещо като Богомиството ли имаш в предвид?PARADOX писа: Astronomer..!!! Не искам да прозвучи грубо, но това което си написал е пълна дивотия...!!! Подобна система може да функционира ако е напълно затворена! Тоест ако сама задоволява всичките си нужди (произвежда всичко необходимо), а това е невъзможно не само физически, а и теоретически....!!! Меко казано това дето си го изтипосал тука си е чист комунизъм...
Аз мисля, че човек, който е учил от учебниците на Аарон, Моше и Ицхак не може да ти даде правилния отговор. Отсявай...както е отсял Анти666. Не всичко е плява/комунизъм/!Astronomer писа: Ами щом си икономист значи се обръщам към правилния човек.
Antijew..!!! Я си отвори темата и я прочети още веднъж да видиш какво твърдя и после, ако искаш пак ела да поговорим...!!!antijew писа:
Аз много добре знам, какво има под вола и нищо не търся там, а само исках да те подсетя, че почваш да си противоречиш. До оня ден ти твърдеше, че Богомилството е продължение на Тенгрианството. А доста от нещата, които са в материала на Астрономер са си Богомилство, което ти наричаш комунизъм. Значи според теб Тенгрианството е комунизъм?PARADOX писа:
Нали знаеш, че под вола няма теле, а на вола оная работа...?!!!!antijew писа:
Нещо като Богомиството ли имаш в предвид?PARADOX писа: Astronomer..!!! Не искам да прозвучи грубо, но това което си написал е пълна дивотия...!!! Подобна система може да функционира ако е напълно затворена! Тоест ако сама задоволява всичките си нужди (произвежда всичко необходимо), а това е невъзможно не само физически, а и теоретически....!!! Меко казано това дето си го изтипосал тука си е чист комунизъм...
И какво по-различно от мен е казал Анти, че немога да се сетя...?!! Май ти е скучно и ти се спори..?!!!antijew писа:
Аз мисля, че човек, който е учил от учебниците на Аарон, Моше и Ицхак не може да ти даде правилния отговор. Отсявай...както е отсял Анти666. Не всичко е плява/комунизъм/!Astronomer писа: Ами щом си икономист значи се обръщам към правилния човек.
Аз този материал, който е дал Астрономер съм го чел преди доста време. Долу-горе разбирам и твойта гледна точка до сега с, която в малка част съм съгласен. Не съм съгласен с теб, че материала е комунизъм. Има си недостатъците, но те са малко.PARADOX писа: Antijew..!!! Я си отвори темата и я прочети още веднъж да видиш какво твърдя и после, ако искаш пак ела да поговорим...!!!
Не, не ми е скучно и не ми се спори. При мен е весело...Просто ме подразни, кото каза, че материала е комунизъм.PARADOX писа: Май ти е скучно и ти се спори..?!!!
Добре, ти досега описа каква е схемата. Да, такава е-юдейска! И какво е според теб решението и изхода за такива като Астрономер, които искат да излязат от нея?
Понеже явно аз съм чел малко повече книжки в случая ти предлагам една кратка лекцийка по "История и произход на парите", за да те предпазя от изричането на някоя глупост, а ти сам си прецени дали лихварството и другите чуфутски приоми не са си от както го има това проклето племе...!!! Дали ще искаш на някого 100 лева лихва, 5 грама злато (1 монета) или една коза, няма значение...!!! Важен е принципа....!!!antijew писа:
Аз този материал, който е дал Астрономер съм го чел преди доста време. Долу-горе разбирам и твойта гледна точка до сега с, която в малка част съм съгласен. Не съм съгласен с теб, че материала е комунизъм. Има си недостатъците, но те са малко.PARADOX писа: Antijew..!!! Я си отвори темата и я прочети още веднъж да видиш какво твърдя и после, ако искаш пак ела да поговорим...!!!
Въпреки че официално историята на парите започва със сеченето на монети през VII в. пр. Хр., именно замяната на тежките монети с по-леките и лесни за пренасяне банкноти може да се смята за начало на господството на парите като ресурс. Първите сведения за съществуването на парични "разписки" идват от древен Вавилон от 2500 г. пр. Хр., но първите открити останки от подобия на банкноти са в земите на Китай. Те представлявали парченца еленова кожа с оцветени краища. Първият опит за пускането им в обращение е предприет от император Уди от династията Хан. Той обаче бил обречен на неуспех заради ограниченото количество еленова кожа. За втори път в Китай се върнали към идеята за книжни пари през IХ век, когато ги наричали "летящи". Били като хартиен сертификат който частните банки издавали на търговците в замяна на наличните пари. Хората давали монетите и получавали срещу тях разписка. През 812 г. издаването на такива разписки става прерогатив на китайския императорски двор. След като управниците започват да отпечатват разписките, за да опростят системата, започнали да им дават и фиксирана стойност. Около 1000 г. китайските банки вече издавали напълно конвертируеми банкноти, гарантирани от правителството. 500 години в Китай използват книжните пари, но поради растящата инфлация и разпространението на фалшификати през ХV век те излизат от употреба. Най-старата изцяло запазена до днес банкнота е от времето на династията Минг от 1398 г. - тя е с размери 225 х 340 мм с изобразени монети на нея.
През ХIII век и монголците възприемат печатането на пари. След това идеята се разпространява и на Запад. В Европа първите книжни пари са пренесени от Китай в края на ХIII век от известния пътешественик Марко Поло и били истинска сензация. Повече от 300 години по-късно в Швеция, през 1661 г., е отпечатана първата банкнота, издадена от Банката на Стокхолм.
В САЩ книжните пари не са много популярни до около 1850 г., като по това време се използвали чужди валути. Първите национални доларови банкноти се появяват 1861 г. И до днес тези купюри се приемат навсякъде като платежно средство със своята номинална стойност.
За нас
Подкрепете ни!
Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.