Да сменим Windows с Linux Windows вони !

преди 18 години 11 месеца #20348
А как да инсталирам iso файла?

Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.

преди 18 години 11 месеца #20349
Flex type е най-гадната програма, която съм срещал. Тя основно скапва всичко. Поне аз никога не бих я използвал.

преди 18 години 11 месеца #20350

А как да инсталирам iso файла?

Има два начина.
Пърият е да си запишеш iso-to на диск. Но не просто като файл, а да дадеш на записващата програма "create disc form iso" или нещо подобно. После поставяш диска в DVD/CD rom-a и рестартираш компа. Трябва да се зареди от диска. След това почва инсталацията.
Вторият начин е да използваш някоя програма, която имитира виртуално устройство като Alcohol 120% или Deamon tools. Но те са платени програми и трябва да имаш ключ за да работят. Иначе ако имаш такава програма - създаваш виртуален диск. След това даваш маркираш виртуалното устройство през програмата и избираш "load image"- като указваш къде ти е iso файла.

преди 18 години 11 месеца #20351
Записвачката ми се скапа, значи няма да стане.

преди 18 години 11 месеца #20352
Да не ме разберете погрешно- не агитирам за линукс :-)
Просто всеки един линукс е по-сигурен от уиндоус. Аз също ползвам уиндоус, но от години се занимавам и с линукс. Все пак и за двете системи трябва упорито четене.

преди 18 години 11 месеца #20465

bobired писа: Да не ме разберете погрешно- не агитирам за линукс :-)
Просто всеки един линукс е по-сигурен от уиндоус. Аз също ползвам уиндоус, но от години се занимавам и с линукс. Все пак и за двете системи трябва упорито четене.

Хах, това изказване прозвуча като скрита реклама. Не агитираш за Linux, ама иначе бил по-сигурен от Уй-ндоус, т.е. не е бъгав. Абсолютно съм съгласен. Аз пък агитирам да се оттървем лека-полека от тъпите продукти на Microsoft.

преди 18 години 11 месеца #20513
Препоръчвам немската дистрибуция Knoppix 5 Live DVD. Има поддръжка на четене/запис върху NTFS-дялове. Но за съжаление, когато го пробвах, не показваше директории на кирилица, което сигурно ще се фиксира за в бъдеще. Дистрибуцията е Live, но има много полезен и гъвкав инструмент за съхраняване на всички настройки на Linux, както и на инсталираните програми, също и на /home директорията. Всичко това се записва на един image-файл на произволно устройво, вкл. flash. Тъй, че може да си имате една преносима ОС и да си я ползвате на различни компютри дори и да са с различен хардуер.

Подкрепете ни!

Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.