Какво означава ПАРТИЯ?

преди 19 години 1 седмица #19655
Какво означава на български понятието "партия"? Не идва ли от думата "PART" - дял, част? Делене, разцепване на части? Разбиване-разбойници!

Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.

преди 19 години 1 седмица #19656
Точно така, партията е част от цялото, която част поставя себе над цялото. Партията над нацията, а водачът над партията. "Всичко в името на човека, всичко за благото на човека", както казваха комунистите. Само че някога човекът беше един и всички го знаехме, а сега се навъдиха много, та взехме да ги объркваме. С което изобщо не намеквам за "Атака", там дори не се знае кой точно е човекът. Макар че като се замисля, то и при другите не се знае. Даже и при комунистите-капиталисти от БСП. Нали така, г-н другарю Александър Лилов-Петровски?

преди 19 години 6 дни #19823
Партия е: "група от хора, които играят ролята на посредник между гражданското общество и държавата".Това определение и неговите разновидности могат да бъдат намерени във всички книги, които засягат теоретично политическите въпроси.И наистина на теория нещата стоят добре.На мен обаче, ми е смешно именно това представителство, особено при наличието на пропорционална избирателна система, както е в България.Как една или повече партии биха могли да излъчат правителство, което да защитава националните интереси при положение, че те самите са израз на тесногрупови такива.Съмнявам се дори, че една партия може да изразява нечии други интереси освен тези на собствените й членове.Като цяло съм привърженик на тезата, че колективната отговорност води до колективна безотговорност.

преди 19 години 6 дни #19824
Когато нацията е нацепена на части, нали се сещаш, че няма как да работят за едно и също нещо?

преди 19 години 6 дни #19828
Именно за това става въпрос.Самите партии са замислени за разделяне на обществото на групи и в същото време партиите са тези, които противопоставят интересите на едни гупи срещу тези на други.Поради това конфронтацията вътре в обществото е неизбежна.Рзделяй и владей!

преди 19 години 6 дни #19837
Точно! Едните подгласници работят за ахмед доган, вторите за иван костов, третите за георги първанов, четвъртите за ибан костов, петите за волен сидеров, шестите за шести отдел на ДС-БКП(сега БСП), седмите за царят-партия, осмите за сер-Гей стани-шеф и така край нямат. Като дойде ред за гласуване всички, казват, гласувайте, няма значение за кого, просто гласувайте! Ето в това е проблема, те искат вечно да паразитират върху нас. За това им е толкова важна политическата система!

Няма да се разделяме и няма да ни владеят!

преди 19 години 6 дни #19838
Единствения справедлив избор, който имаме е да дадем или да не дадем на народа, а не кой избираме да ни взема!

преди 19 години 6 дни #19839
За съжаление ние българите вече сме разединени на основата на партийни пристрастия, икономически интереси, социални разслоения и т.н.Тепърва трябва да се обединяваме около някакъв идеал.Повечето българи са загубили своята идентичност и именно в това е страшното.Те не знаят вече кои са, забравили са напълно корените си.Мен ме притеснява това, че всеки гледа да се спасява индивидуално, жертвайки собствените си принципи.Така се появяват и умножават националните предатели.

преди 19 години 6 дни #19840

black_rose писа: Мен ме притеснява това, че всеки гледа да се спасява индивидуално, жертвайки собствените си принципи.Така се появяват и умножават националните предатели.

Мъчат се хората да се справят със следствието, а не с причината! Ако започнем да премахваме и изолираме причинителя на разцепването и деградивното, то ще настъпи обединяване, защото болшинството искат труда и енергията им да НЕ отиват за скрити и враждебни сили, а за тях самите.

преди 19 години 6 дни #19841
А коя е причината за разединението според теб?

Подкрепете ни!

Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.