Средства за самозащита и нападения с цел самозащита

преди 18 години 6 месеца #24690

iss писа:

Запознат писа:

ivan4o17 писа: Абе хора, вие заради тия мангали и атомна бомба ще пуснете. Мангалите мангалуват само защото властта ги толерира. Като се смени властта, пак ще се кротнат. Достатъчно е пак да тръгнат доброволните отряди и след две седмици мангалите пак ще са по-ниски от тревата и по-тихи водата , както бяха.

Най-доброто оръжие срещу мангалите се нарича Европейски Съюз и това му е единствения плюс - до няколко години сами масово ще са се изнесли натам.

Приятел, щеше да е така както казваш, ако беше вярно!
Много си наивен! Ако някой освирепял мангал ти скочи с нож за да те ограби в тъмна улица, пак ли ще чакаш от еврейския съюз да те спасят. Темата съм я отворил, за да могат хората да прочетат с какво могат да се самоотбраняват, докато от съюза не си свършат работата. А те са доказали че тяхната работа е съвсем друга! Целта им е друга не виждаш ли какво става или наистина си прос!

Не мислиш ли че и това е малко наивно?Я си представи сега сценария как се отбраняваш с арбалет или лък в някоя тъмна уличка :out:

За тъмната уличка, ще свърши работа Керамбита или пистолета.
Но все пак, кой както предпочита. Ако вас ви нападнат, запазете спокойствие и не предприемайте нищо. Просто европейския съюз си знае работата и вие сте в абсолютна безопасност.

Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.

преди 18 години 6 месеца #24691
Имам газов пистолет, но сега много се загледах във въздушните пистолети и пушки...
Въздушна пушка HATSAN Mod. 135 XRD 309.90лв.

Калибър: 4,5 mm 5,5 mm 6.35 mm
Начална скорост: 380 m/s 300 m/s 275 m/s
Дължина: 1255 mm
Дължина на цевта: 510 mm
Тегло: 3.95 kg
Приклад: Луксозен дървен

Някой има ли опит с такива оръжия, заслужават ли си за бой?

преди 18 години 6 месеца #24693

WhiteKNght писа: Имам газов пистолет, но сега много се загледах във въздушните пистолети и пушки...

Едната ми пушка е HATSAN Mod. 135/ 6.35 mm. Не знам какво имаш предвид с това "дали си заслужава за бой", но е доста мощна. Не става да си я носиш с теб за самоотбрана, но ако живееш в къща и някой ти влезе в двора ще бъде много забавно :hammer: .

преди 18 години 6 месеца #24694

bobired писа:

WhiteKNght писа: Имам газов пистолет, но сега много се загледах във въздушните пистолети и пушки...

Едната ми пушка е HATSAN Mod. 135/ 6.35 mm. Не знам какво имаш предвид с това "дали си заслужава за бой", но е доста мощна. Не става да си я носиш с теб за самоотбрана, но ако живееш в къща и някой ти влезе в двора ще бъде много забавно :hammer: .

Разбира се, че си заслужава за бой, нищо, че е въздушна. По-добре е обаче въздушната 5/5, тъй като мое да се преправи на флоберкова, докато калибърът 6,35 на оная, другата, не позволява. (Бал съм ги в комунигите). Иначе за въздушната 6,35 е по мощна от 5,5, но и двете вършат идеална работа. Като почнеш стрелба по мишени ще разбереш.
Бях чел някъде, че с такава въздушна пушка, един е утепал тъщата :-D :-D :-D
Има и въздушни пистолети, смятам да си взема един такъв, щото е по-компактен.
Пушката е доста дългичка и на малки пространства си по-трудно повратлив, пък и е обемиста за носене.

преди 18 години 6 месеца #24695
Добре, ето този е изгоден, спрямо цена,сила и красота: за 150.00лв. : WALTHER Desert Eagle Baby Въздушен пистолет Trigger Single- / Double-Action Калибър: 4,5 mm (.177) Източник на енергия: бутилка СО 2 Дължина на цевта: 85 mm Чашки в барабана: 8 Начална скорост: 110 m/s Дължина: 280 mm Тегло: 1100 gr
shop.oragie.com/product_info.php?cPath=236_116&products_id=136

Чудя се и за Въздушен пистолет GAMO P23 125.00лв.
Калибър: 4.5 mm (.177)BBs. Топчета в пълнителя: 10 бр.
Дължина: 190 mm > . Дължина на цевта: 105 mm. Тегло: 460g . Източник на енергия: бутилка СО 2 . Начална скорост: 120 m/s
shop.oragie.com/product_info.php?cPath=236_105&products_id=437
Малко по-силен е и с 30 лева по евтин, но горния е голям красавец.

А този май е най-добър спрямо сила,цена и външен вид:
Въздушен пистолет GAMO PT-80 150.00лв. Калибър: 4.5 mm
Чашки в барабана: 8 бр. Дължина: 190 mm Дължина на цевта: 100 mm
Тегло:480g Източник на енергия:бутилка СО2 Начална скорост:125 m/s
shop.oragie.com/product_info.php?cPath=236_105&products_id=438

Този HATSAN Mod. 25 Калибър: 4,5 mm Начална скорост: 125 m/s Дължина: 360 mm Дължина на цевта: 170 mm Тегло: 1.3 kg
е силен и евтин - 94.90лв, обаче е много грозен и смешен дори! ;-)
shop.oragie.com/product_info.php?cPath=236_128&products_id=676

има и един турски Blow-1 за 50 лева 120м/с обаче бил голямо менте.

Обаче все пак пушката е почти 4 пъти по силна!

за 110-120-125 м/с скорост и 4.5мм метална чашка от колко метра трябва да стреляш , за да има ефект?

по форумите пишат, че от 15 метра свалят гълъб/врабче/плъх

преди 18 години 6 месеца #24697
Аз понеже не обичам да стрелям по живи същества, без нужда, само по комунисти и евреи, не знам от колко метра убива живо същество, само знам, че от 20-25 метра сачмите се забиват в камъните, за дъски да не говорим, с тая 5,5.
Аз стрелям само по мишени, поне засега, но лятото ще придойдат комунистите и тогава не се знае...

Пистолета е за по-къси разстояния, в неудобно за пушката пространство и за по-честа стрелба. Доколкото разбирам, тия са с барабанче, което съдържа от 8-10 сачми, което е по-добре за бързината, защото пушката, трябва да е чупиш и слагаш по една сачма, при всеки изстрел. Не, че като задобрееш и това не става бързо, но други си е да имаш предимство в боя, особено на тесни пространства.

За мене е важна силата на изстрела и пробивността, няма да ги убивам красиво, а и не искам
:-D :-D :-D

преди 18 години 6 месеца #24704

Jordan_13 писа: Доколкото разбирам, тия са с барабанче, което съдържа от 8-10 сачми, което е по-добре за бързината, защото пушката, трябва да е чупиш и слагаш по една сачма, при всеки изстрел.

Не е задължително да е пружинна, че да я чупиш преди всеки изстрел ;-)

преди 18 години 6 месеца #24706
a в сайта на конкурентите им оragie.net пък има много изгоден BABY Desert Eagle CO2 Въздушен пистолет. Калибър: 4.5mm BBs
Начална скорост: 110m/s . Дължина: 280 mm
Тегло: 0.350kg . Пълнител: 13 BBS съчми . Цена: 109лв.

www.oragie.net/airpistols_main.htm , като скоростта е същата, а тежестта на оръжието е 3 пъти по малка от предишния с чашките и е с 41 лева по евтин, като изстрелите вече са 13, поради съчмите.

преди 18 години 6 месеца #24707
а пък тези пушки са толкова евтини, че се чудя веднага дали да не си поръчам за проба:NORINCO B 1-1.Въздушна пушка.Калибър:5.5mm
Нач.ск.: 140m/s.Дължина:990mm.Тегло:2.5kg.Приклад:Дървен.ЦЕНА:24лв

NORINCO B 3-3 Възд.пушка.Калибър:5.5мм.Начална скорост:215m/s
Дължина:1045mm.Тегло:3.5kg.Приклад:Дървен,лукс.с затилък.ЦЕНА:39лв

преди 18 години 6 месеца #24711
ето друг добър и изгоден: Gamo PX-107 кал.4,5мм. е СО2 пистолет които искат пълноразмерен пистолет които стои здраво в ръката и може да истреля 15 броя BB’s куршума със скорост 125 М/С колкото бързо натискате спусъка.регулируем мерник;CO2 цапацитет 70 истрела;тегло - 530 гр.;дължина - 195 мм. 120.00лв.
www.oragie-lov.com/index_bg/dif.php?item...parent_id=960&page=0

Подкрепете ни!

Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.