Драскане и бездействие

преди 19 години 1 месец #17877
Каквото и да става човешкото битие се върти в определен кръговрат и дали ще падне една система, за да възникне нова с ново, прясно и добро начало, то новата система постепенно ще пропадне като старата... Такива са законите на земята - всичко е един повтарящ се кръговрат с възход и падение. Така че, ако си говорим за нещата по принцип, то аз съм по-скоро склонна да се съглася с мисълта, че ни трябва нов вид био-физическа и психическа енергия, нов потенциял - еволюция, за да се промени съществуването и начина на живот на човека...

Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.

преди 19 години 1 месец #17878

antijew писа:

Bell писа: Нашите мисли и идеи стават достояние, на който трябва чрез тия форуми без да се усещаме.... Преди си задавах въпроса защо властимащите допускат хора като нас да се свързват така лесно чрез нет-а...сега ми става все по-ясно!

Това е като да гледаш стола с дървоядите на ренген едва ли не и там, където стола става кух, веднага да запушваш, за да не може никога да бъде достатъчно кух, че да се строши...

Ние си мислим, че контролираме информацията, която издаваме и подаваме, обаче докато говорим за едно и си мислим, че второто си остава за нас, то точно чрез първото, който трябва, добива косвена информация за второто...

Права си.Значи пак сме "на старта".Трябва сигурно да се измисли по-рационално противодействие.На "4 очи",може би.Тогава пък ще се появи пак някой Лазар Коен да отвори вратата на "Търново".

?

Предатели винаги ще има! За съжаление не всички имаме еднакъв морал, или пък сме достигнали едно и също ниво на развитие! Това трябва ли да бъде повод да се обезкуражим и да не продължим нататък..?!! Просто намираме една хубава Трепетлика, обесваме поредния предател на нея, като заковаваме гарванови криле на клона през който сме преметнали въжето, оставяме го да съхне на слънцето, и продължаваме нататък...!!!!

преди 19 години 1 месец #17879
..."Но поредното човешко усъвършенстване все пак предстои, предстои поредното преобразяване. Познатият свят ще бъде унищожен, повечето хора ще загинат, досегашният начин на мислене ще се разпадне, устоите на познатото ще се разпаднат и човечеството ще престане да съществува. Нека не ви е жал за него. Как ще се роди отново, ако не умре? Нима не забелязвате: хората престанаха да вярват в живота след смъртта. Лошото е, че напоследък взеха да не вярват и в самото умиране. Ето, затова ще им се случи непоправимото. s

Вместо да се вайкате над приближаващите изпитания, по-полезно ще е, ако размислите над три важни въпроса: причините за смъртта на Старото; методите на унищожението; и пътят, по който ще стигнете до Новия свят.

Ще става все по-ясно, че за много хора действителността, проектирана в техните мозъци има много малко общо със същинската заобикаляща ги действителност. И че миналото, запомнено от тях не е еднакво с миналото, в което те действително са живели. В такъв свят ще става все по-невъзможно да се живее"...

Кръгове-Червена Книга

преди 19 години 1 месец #17880

Bell писа: Каквото и да става човешкото битие се върти в определен кръговрат и дали ще падне една система, за да възникне нова с ново, прясно и добро начало, то новата система постепенно ще пропадне като старата... Такива са законите на земята - всичко е един повтарящ се кръговрат с възход и падение. Така че, ако си говорим за нещата по принцип, то аз съм по-скоро склонна да се съглася с мисълта, че ни трябва нов вид био-физическа и психическа енергия, нов потенциял - еволюция, за да се промени съществуването и начина на живот на човека...

Навлизаш в една съвсем друга плоскост на проблема! :thumbsup: Това за което говориш неиминуемо ще се случи! Просто трябва да извървим пътя който ни се полага! Скоро писах на един съфорумец следното: Не винаги плановете ни съвпадат с плановете на ТАНГРА! Просто трябва да се преборим със себе си и да направим това което трябва! Нищо друго няма значение...

преди 19 години 1 месец #17881

PARADOX писа: Навлизаш в една съвсем друга плоскост на проблема! :thumbsup: Това за което говориш неиминуемо ще се случи! Просто трябва да извървим пътя който ни се полага! Скоро писах на един съфорумец следното: Не винаги плановете ни съвпадат с плановете на ТАНГРА! Просто трябва да се преборим със себе си и да направим това което трябва! Нищо друго няма значение...

Дано се случи...

Иначе аз съм на същото мнение, отдавна съм разбрала, че пътя е такъв, защото така трябва! И това "трябва" съдържа цяла една вселена от причинно-следствени връзки и взаимовръзки в себе си...

И когато човек стигне до тоя извод или това усещане, то единственото, което му остава е да следва вътрешния си устрем.

преди 19 години 1 месец #17882
И пак си мисля, че прекалено много се разкриваме по тия форуми...дори нищо конкретно да не казваме за намеренията си, то всичко останало, което облича и окачествява психическия ни портрет, достатъчно добре описва потенцияла ни...

И въпреки това, пак се подхлъзваме и пак не вървим само в избраната от нас посока...дори ако сведем това до един елементарен разговор!

Или поне така ми се струва в последно време.

преди 19 години 1 месец #17883
Да прави сте , че стола се гледа на ренген и всичко е под контрол. Но контрола е измамен. Спокойствието е измамно. Чифутстващите дето държат контрола и са втренчени в стола и през ум не им минава кое е главното.
И докато следят параметрите на стола, времената и епохата се сменя плавно, плавно и изведнъж тавана на къщата им се сгромолясва върху тях. Сплесква ги доволно добре, а дървоядите продължават да гризат парчетата от стола.

преди 19 години 1 месец #17884

Bell писа:

PARADOX писа: Навлизаш в една съвсем друга плоскост на проблема! :thumbsup: Това за което говориш неиминуемо ще се случи! Просто трябва да извървим пътя който ни се полага! Скоро писах на един съфорумец следното: Не винаги плановете ни съвпадат с плановете на ТАНГРА! Просто трябва да се преборим със себе си и да направим това което трябва! Нищо друго няма значение...

Дано се случи...

Иначе аз съм на същото мнение, отдавна съм разбрала, че пътя е такъв, защото така трябва! И това "трябва" съдържа цяла една вселена от причинно-следствени връзки и взаимовръзки в себе си...

И когато човек стигне до тоя извод или това усещане, то единственото, което му остава е да следва вътрешния си устрем.

А това означава да даживееш в пълна хармония с НЕГО!!! Има една гениална мисъл на Васил Левски: Ние сме във времето и времето е в нас...!!! Успеем ли да го постигнем ставаме недосегаеми за този свят! Това ни отличава нас Българите от всички останали! Ние го носим в с себе си! В гена си! И никой неможе да ни го отнеме...

преди 19 години 1 месец #17885

georgi_nz писа: Да прави сте , че стола се гледа на ренген и всичко е под контрол. Но контрола е измамен. Спокойствието е измамно. Чифутстващите дето държат контрола и са втренчени в стола и през ум не им минава кое е главното.
И докато следят параметрите на стола, времената и епохата се сменя плавно, плавно и изведнъж тавана на къщата им се сгромолясва върху тях. Сплесква ги доволно добре, а дървоядите продължават да гризат парчетата от стола.

Така е, защото те не са по-силни от вселенските закони - неминуемо е, когато равновесието се наруши, да настъпят незабавните и неизбежни процеси на възтановяване на баланса. Вселенските закони обаче не подбират, а ние трябва сами да се погрижим за своята линия на съществуване, била тя българска или както изберем да наречем кода в себе си.

преди 19 години 1 месец #17886

georgi_nz писа: Да прави сте , че стола се гледа на ренген и всичко е под контрол. Но контрола е измамен. Спокойствието е измамно. Чифутстващите дето държат контрола и са втренчени в стола и през ум не им минава кое е главното.

Много точно казано! Може и да ни контролират, но никога немогат да имат нашата гледна точка...!!! Жертването на Бялата Царица на 7-мия ход, може да доведе до безусловен мат на черния цар на 42-рия ход! Не ме притеснява факта, че съм пешка на шахматната дъска, защото знам, че ръката която ме движи принадлежи на абсолютния майстор! На ТОЗИ, който пише правилата на играта! Тази партия скоро ще свърши, независимо дали съм, или не съм останал на шахматната дъска на живота... Длъжни сме, заради децата които идват след нас!

Подкрепете ни!

Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.