НЕ - Толерантност
Предлагам в нашия форум да бъде забранена всякаква толерантност към злото, да бъде забранена всякаква толерантност към противобългарските изказвания и прояви. Предлагам да бъдем НЕТОЛЕРАНТНИ към всичко, което ни вреди.
Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.
Отварям Съветския енциклопедичеси речник от 1980 г.(стр 1348 трета колонка , долу) и чета:
ТОЛЕРАНТНОСТ - (от лат. tolerantia - търпение).
1) състояние на имунната система на даден организъм, при което той е неспособен да синтезира антитела на внесени отвън определени антигени, но запазва реактивността си към други антигени. Проблемът за толерантността е от значение при пресаждане на органи и тъкани.
2) Способност на организма да понася неблагоприятното влияние на един или друг фактор на средата.
3) Търпимост към чужди мнения, вярвания, поведение.
Толерантна съм към формулировките на термина "Толерантност" в речника. Даже съм му благодарна, че е отпреди 25 години и дава Ясна и точна ГРАДАЦИЯ на значенията. Тогава, в тоталитарното време не бе на почит търпимостта, а ВЛАСТВАШЕ всепобеждаващия КОМУНИСТИЧЕСКИ МИРОГЛЕД, основан на Вярата в Партията (убийствения атеизъм =БЕЗверие) и соцсемейството като основна КЛЕТКА на Държавата.
Сега малката `пирамидка` в значенията е "обърната" и се акцентира върху най- повърхностното : бият по Личната позиция на Самостоятелния индивид и някак встрани остава ГЛАВНОТО: толерантността НЕ Е ЕСТЕСТВЕНО СЪСТОЯНИЕ НА ОРГАНИЗМИТЕ (то и държавите са един вид `организъм`, нали?), а БОЛЕСТ!!!!!!!!!!!!!!
Това е като малко встъпление по темата. Може и да не ви се харесва Този МОЙ начин на осветляване на проблема, щото на пръв поглед логиката ми бяга... ма дали?
Ако сте заинтригувани, ще продължа с ... примери.
Некой "против"? И да има - дрее ми
А към всеки толерантен се проявява минимална доза толерантност и след това се отстранява за да не мъти водата.
" Българка съм и хич не ме е срам от Селския си произход. Знам да работя и го правя всеки ден: ставам в 2.30 ч и возя маса народ по линии № 1 и 7. Баси простаците - ще ме обиждат на произход и `морал`, а мургавелковците ШЪ МЪ КРАДАТ???!!!! Уж ни пазили със GPS ... и да кротуваме.
Не са познали: имам си `спрей` и газов пистолет и ... пет пари не давам за приказките на околните. Всички в държавата ни да бачкат като мен и ДА СЕ ПАЗЯТ САМИ - дрее ми за ченгета и шефове! Имам за годините над 500 акта за саморазправа с пътници! И кво? Спазвам си разписанието, не `клинча` от задължения и НЕ СЕ ДАВАМ!!!...."
Трудно ми е да я нарека `мадама`, но и вулгарна не мога да я нарека - готина е за годините си.
А самият факт, че бе абсолютно трезва и оптимистка при това УСМИХНАТА, въпреки гадното време ... предизвика в мен освен размисли и УВАЖЕНИЕ КЪМ НЕПОКОРСТВОТО й И обичта към тежката й професия.
Дадох й моя визитка и ако се обади, ще обсъдим някои "нещица"
Та така. НЕТолерантноста има множество прояви - на ниво Мислене, изказано мнение, директна/индиректна изява.
Някой пък са особено НЕтолерантни в действията си ... като въпросната българка. Ма на мен ТЯ не ми пръсна спрей в лицето, даже бе сърдечна и ДРУЖЕЛЮБНА ...
Обикновено, като се съберат две жени на едно място, разговора отива към гримове, червилца, мъже, но не и за това което трябва. А ако ти още някоя друга устата дама се съберете, пази Боже да ви срещна.ЛЕМС писа: СНОЩИ, докато пътувах в маршрутката имах УДОВОЛСТВИЕТО да пътувам с непозната жена - ватманка от 20 години. Тя сподели с всичкои пътуващи КАК `комуникира` с хората, които вози ежедневно ... към Централна гара. Много бе ЦВЕТИСТА В ИЗРАЗИТЕ си и няма да я цитирам дословно, а само ще обобщя мнението й:
" Българка съм и хич не ме е срам от Селския си произход. Знам да работя и го правя всеки ден: ставам в 2.30 ч и возя маса народ по линии № 1 и 7. Баси простаците - ще ме обиждат на произход и `морал`, а мургавелковците ШЪ МЪ КРАДАТ???!!!! Уж ни пазили със GPS ... и да кротуваме.
Не са познали: имам си `спрей` и газов пистолет и ... пет пари не давам за приказките на околните. Всички в държавата ни да бачкат като мен и ДА СЕ ПАЗЯТ САМИ - дрее ми за ченгета и шефове! Имам за годините над 500 акта за саморазправа с пътници! И кво? Спазвам си разписанието, не `клинча` от задължения и НЕ СЕ ДАВАМ!!!...."
Трудно ми е да я нарека `мадама`, но и вулгарна не мога да я нарека - готина е за годините си.
А самият факт, че бе абсолютно трезва и оптимистка при това УСМИХНАТА, въпреки гадното време ... предизвика в мен освен размисли и УВАЖЕНИЕ КЪМ НЕПОКОРСТВОТО й И обичта към тежката й професия.
Дадох й моя визитка и ако се обади, ще обсъдим някои "нещица"![]()
.. . бе ще обменим опит, така да се каже ...
Та така. НЕТолерантноста има множество прояви - на ниво Мислене, изказано мнение, директна/индиректна изява.
Някой пък са особено НЕтолерантни в действията си ... като въпросната българка. Ма на мен ТЯ не ми пръсна спрей в лицето, даже бе сърдечна и ДРУЖЕЛЮБНА ...
Обикновено, като се съберат две жени на едно място, разговора отива към гримове, червилца, мъже, но не и за това което трябва. А ако ти още някоя друга устата дама се съберете, пази Боже да ви срещна.
А така, падна ми в `лапите`, bgskin ! И точно сме в подходящата тема! Ся ш`тъ изтолерирам аз ...
Спестих ... някои подробности от чутите думи на Българката. А и не обрисувах ЦЯЛАТА КАРТИНА. Чети сега и "замри":
`Действието` става към 19.45ч навръх официОЗния празник 22-ри. Място на действието- маршрутка № 48. Действащи лица: шофьорчето, Българката, моя НЕмилост и ... още двама участващи, дето ... се водят представители на мъжкия пол (незабележими!!!). Времето е мърляво - аха да завали , ма още е сухо небето. И понеже се качих от крайната спирка, а ми е скучно да мисля за поредната смотана среща по бизнес (за която съм се запътила) се поразговорих с шофьорчето. Разговоряме за "бакшишите" и след 5-6 минути се качва въпросната жена. Фурия - още със сядането веднага подхвана темата и почна да разказва .... случката си от предната вечер.
Некъв "бакшиш" й поискал 7.20лв за разстояние по-малко от 8 км (яко ПОМПАЛ АПАРАТА говедото му ТОЛЕРАНТНО), ма ... нещо пообъркал обекта за `дране`. Нашта дама се прибирала от купон с приятелки и ... тука ще я цитирам: " Ма тоя смотаняк кво си мисли? Знам си тарифата - фърлям му там "петарка" и тръгвам да слизам, оня СЕ ДРЪВЧИ- апарата показвал повече ... и слиза да ме дърпа!! Малеее, причерне ми! Що не оди да дърпа жена си за фустата! Не стига че е мошеник и кара като дърво, па и ме зачекна на `селянка`... Е те сега те гепих за `топките` копеленце хилаво ... (тук следва много нецензурна нейна реплика за родителката му). И като се извъртях му забих `два`. Успах го!!! Прибирай парите да ни вадя оръжие, че ми е през ******* . УТРЕПВАМ ТЕ!!!Ти кво бе, виде сама жена и реши да се нагушиш!!! Аре бегай! ... "
А `мъжете` около нас ... гледаха в земята. Кофти. Уплашиха се от Някоя си, дето не говори за гримове, а са работа и Достойнство.
Слушах я и се питах: Колко дребни наглед неща , пък Важни. Защитиш себе си с нетолерантни действия спрямо "заразите" и живееш с Усмивка.
Ако си свестен, bgskin, няма за какво да се страхуваш при евентуална среща с нас. Ако си `печен` ... ще те присъединим. Пък ако си мнооо печен НЕТОЛЕРАНТ може и за `войвода` на групата да те издигнем ...
Шегувам се. Не се засягай.
Темата е за Етническата НЕтолерантност, пък аз ви занимавам със случки от живота на някоя си.
Лично аз имам органическа НЕТОЛЕРАНТНОСТ към мургавелковците - мангусти, `печки`, "азиатска бълвоч". И по мой си начин ги наказвам. Лошото, даже ТРАГИЧНОТО Е, според мен, ЧЕ манталитета на тия отрепки се издига в МЕРИЛО за човечност и Българите започват ДА СЕ ДЪРЖАТ кат мангалите!!!
ГАДОСТ!
А бай дъ Уей имаш ли новия каталог на Ейвън, защото ако не да мина ти го оставя, хем да ме запознаеш с челядта.
За нас
Подкрепете ни!
Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.