Семантика на имената по повод президентските избори
Донякъде съм имала подобни на твоите разсъждения за значението на образа на дракона във възприятията на българите, но в поста имах предвид легендата за свети Георги, представена като метафора. Но от друга страна бях попаднала на предание, чийто първообраз е назован с друго име. Извинявай, но сега не можах да открия материала, за да представя връзка към него.galabov писа: Първо не съм съгласен с твърдението че дракона е олицетворение на злото за народа ни. Достатъчно примери има как на хора са давани прозвища Дракона и то това да изразява отношение като към вещ мъдър водач и други. Вземи например един от първите тракийски епископи- освен като (не помня името) Тракиеца се срещал като Тракон след което съвсем откровено като Дракон. Тракон- Дракон!!! Дали пък не са им викали дракони?
Вземи случая на ордена на дракона основан от Сигизмунд-унгарски цар и Влад Втори Дракона княз на Валахия който основават с цел спиране на османското нашествие. Дали случайно са избрали да са орден на Дракона? Очевидно не са смятали Дракона за символ на злото а точно обратното. След това и Влад Трети е известен като Влад Дракона (на влашки Дракуня макар че вече се показа че майчиния му език е български диалект от Мизия) което някои взели че подменили на Дракула. (не че не са го правили и с Калоян примерно).
Нека все пак не забравяме, че използваме по няколко различни думи за назоваване на подобни създания, а именно дракон, змей и ламя.
en.wikipedia.org/wiki/European_dragon
Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.
Не знаех това. Целта ми не е била дезинформация.Иван писа:
А ако анализираме истинската фамилия Лазар на нашият президент, защото той е осиновен и Първанов не му е "първоначалната" фамилия, най-успешната асоциация е с името на Лазар Коен - предателят на Търново. Днес Гошко се опитва да повтори подвига на своя съплеменник - да отвори портите на земята ни пред изчадието на Юдаизма.Garvan писа: Чрез презимето му е подсказано, че турците в неговите "очи" са приятели. Затова и той не би могъл да тръгне против гласуването в Турция. За него това е все едно да тръгне против баща си, а той несъмнено е най-големият авторитет в неговото съзнание.
Така, че в неговите очи не само турците са приятели, а също така и ръководителите и подстрекателите на турците, т.е. кръвните братя на президента ни.
Какво ни интересуват нас, гърците. Това не е изконна гръцка фамилия, нито има гръцки корен. Според мене коренът си е трако-български. Идва от Сит/ Сид; Сит-ар/ Сид-ар. Сит е третия син на Адам и Ева след като е убит Каин, идва на негово място. Не е случаен факта, че имаме тракийко-български цар Сит, а след това и Ситалк (Сит-алк(п)).tankista писа:
Мисля си че преди 1-2 века никой не е знаел какво е това английски в България щот тогава Фрренския е бил международния език. Иначе Сидерис е много популярна фамилия в гърция и съм почти 100% сигурен че Волен Сидеров ще значи Волен ЖелязковJordan_13 писа:
А пък на турски е май "Камък". А иначе има и ябълковото вино се нарича Сидер.tankista писа: Сидери - на гръцки е желязо.
Фамилията на Волен значи Желязков.
Именно това е значението и оттам му издва фамилията защото той идва от беломорска тракия. Там са си чисти българи де, ама крайбрежните градчета са били смесено българо-гръцко. И затва е имало такива думи които са навлезли от гръцкия.
Иначе
Седеф - арабски полускъпоценен камък - само цигани и турци си кръщават толкова нелепо децата.
иначе Първанов е фамилия точно то неговия Радомирски край
За мен корена на тази фамилия идва от Сит/ Сид. Особено като лично име Сид я има в енглизикия.
Всичко друго е второстепенно.
Във всички места в нета е посочено я гръцкото , я турското значение на думата, което разбира се е еврейска работа.
Сидерична година например значи звездна година сидерично време е звездното време. Та Сидер има и небесно значение. И тук нещата отиват към версията на Йордан.
А желязото може да пада от небето и под формата на железни метеорити ...
Малка поправка: Сидерален означава и точен, и неизменен. В астрологията сидерален зодиак е най-точния. Коригира се по неподвижните звезди. Даже и центъра на галактиката се движи по дадена вселенска ос. Тропическия зодиак е ужасно неточен (може-би е бил точен в първи век по времето на Птолеми, но сега не е) - почти 22 градуса е изменен. Аянамзата (коригирането) при тези градуси прави тропическия зодиак неизползваем - всеки ще каже - ама нали съм лъв - в август съм - защо ме изкарваш рак?galabov писа: Пак подчертавам че Сидер освен желязо има и още едно значение което се забравя:
Сидерична година например значи звездна година сидерично време е звездното време. Та Сидер има и небесно значение. И тук нещата отиват към версията на Йордан.
Само индийския сидерален зодиак има нещо общо с истинската астрология оставена ни от древните.
За значението на желязо - не зная. Желязото принадлежи на Сатурн - йЕхова, иЛда-баоф, и още какви имена имаше още това чучело - чифутския бОг от библията.
И не забравяйте моля, че от Златния Век преминавайки през различни ери и етапи сме стигнали до железния век - времето на отричане на всичко Божествено и човешко - кали юга.
А тя е в своя си край...
Точно така е, във фамилията Сидеров и името Сидер са заложени точно небесни значения. Защото, айде да не спестявам и това - ние имаме Ситалк-ас (Ситалкас), който в древността е приеман и почитан за "бог" на светлината и на него е посветен такъв химн. Ако тази светлина е звездната и се е разбирала именно като такава, тогава превода наистина ще е "звезден", "от звездите".galabov писа: Пак подчертавам че Сидер освен желязо има и още едно значение което се забравя:
Вземи например един от първите тракийски епископи- освен като (не помня името) Тракиеца се срещал като Тракон след което съвсем откровено като Дракон. Тракон- Дракон!!! Дали пък не са им викали дракони?galabov писа: Първо не съм съгласен с твърдението че дракона е олицетворение на злото за народа ни. Достатъчно примери има как на хора са давани прозвища Дракона и то това да изразява отношение като към вещ мъдър водач и други. Вземи например един от първите тракийски епископи- освен като (не помня името) Тракиеца се срещал като Тракон след което съвсем откровено като Дракон. Тракон- Дракон!!! Дали пък не са им викали дракони?
Вземи случая на ордена на дракона основан от Сигизмунд-унгарски цар и Влад Втори Дракона княз на Валахия който основават с цел спиране на османското нашествие. Дали случайно са избрали да са орден на Дракона? Очевидно не са смятали Дракона за символ на злото а точно обратното. След това и Влад Трети е известен като Влад Дракона (на влашки Дракуня макар че вече се показа че майчиния му език е български диалект от Мизия) което някои взели че подменили на Дракула. (не че не са го правили и с Калоян примерно).
Второ не знам седеф дали е турско арабска дума но в нея особена символика не намирам- Седефчо си е типично сещаш се какво име а не турско-арабско.
Волен- не иде от воля ами от свободен а и Сидеров може да се преведе директно като Звездев, Звезден.
Казваш че лидера на Атака носел код в името си- уви не смятам че носи някакъв код нито че е нещо изключително даже напротив- той е само един етап и ние въобще не следва да сме сигурни че идеите му са чисти и мотивите добри. Той е някакъв етап но явно не е този който "да държи властта" а на нас такъв ни е необходим.
А иначе да- "В началото бе Словото" но осъзнаването на смисъла зад това не е никак лесен- това е най-трудната част от пътя.
Вероятно това е базата на която възниква етнонима "траки", с който някои назовават българите на Балканския полуостров. Верен е по-същност, защото да вземем историята за основателя на Танагра - беласга Кадъм и жена му Хармония, които в края на своя живот се превръщат в Змейове/ Дракони. Мисля, че това е една добра връзка.
Да не говорим, че Идижик, когато се ражда от рибата Бойгала, той се ражда под формата на змия/змей.
А ето ги цитатите за траки, дракони ...:Jordan_13 писа:
Вземи например един от първите тракийски епископи- освен като (не помня името) Тракиеца се срещал като Тракон след което съвсем откровено като Дракон. Тракон- Дракон!!! Дали пък не са им викали дракони?galabov писа: Първо не съм съгласен с твърдението че дракона е олицетворение на злото за народа ни. Достатъчно примери има как на хора са давани прозвища Дракона и то това да изразява отношение като към вещ мъдър водач и други. Вземи например един от първите тракийски епископи- освен като (не помня името) Тракиеца се срещал като Тракон след което съвсем откровено като Дракон. Тракон- Дракон!!! Дали пък не са им викали дракони?
Второ не знам седеф дали е турско арабска дума но в нея особена символика не намирам- Седефчо си е типично сещаш се какво име а не турско-арабско.
Волен- не иде от воля ами от свободен а и Сидеров може да се преведе директно като Звездев, Звезден.
Казваш че лидера на Атака носел код в името си- уви не смятам че носи някакъв код нито че е нещо изключително даже напротив- той е само един етап и ние въобще не следва да сме сигурни че идеите му са чисти и мотивите добри. Той е някакъв етап но явно не е този който "да държи властта" а на нас такъв ни е необходим.
А иначе да- "В началото бе Словото" но осъзнаването на смисъла зад това не е никак лесен- това е най-трудната част от пътя.
Вероятно това е базата на която възниква етнонима "траки", с който някои назовават българите на Балканския полуостров. Верен е по-същност, защото да вземем историята за основателя на Танагра - беласга Кадъм и жена му Хармония, които в края на своя живот се превръщат в Змейове/ Дракони. Мисля, че това е една добра връзка.
Да не говорим, че Идижик, когато се ражда от рибата Бойгала, той се ражда под формата на змия/змей.
" Искали сакланите да измият срама от поражението
и се нарекли "трек" kаkто наричали Субан
"Трек" означавало "Барадж"
Тръгнали те на бой с вика "трек"
затова тузите оттогава
наричали българите "трек"
".... Тогава субан бил в образа на барадж-
змийско тяло и крилата на Чокър"
Опа- значи трек е барадж а барадж видимо е дракон
На българите тузите (кои са тузите???) викали трек
Тракон става дракон ....
( Айдеееее у друг форум татарина вече заяви че Чулман е фалшификат)
Този цитат е много добър. Излезе една книга "Следващите учения на Лао Дзъ" (Даоистки езотерични текстове) на ИК 'Шамбала", която ми е доста съмнителна, защото доста набива на философски размишления, а и го няма характерния аофристичен стил и текстове на 'Книга за ътя и неговата Сила". Но там има някои интересни неща, между, които и едно изказване на Конфуция за Боян (Лао Дзъ):galabov писа:
А ето ги цитатите за траки, дракони ...:Jordan_13 писа:
" Искали сакланите да измият срама от поражението
и се нарекли "трек" лалто наричали Субан
"Трек" означавало "Барадж"
Тръгнали те на бой с вика "трек"
затова тузите оттогава
наричали българите "трек"
".... Тогава субан бил в образа на барадж-
змийско тяло и крилата на Чокър"
Опа- значи трек е барадж а барадж видимо е дракон
На българите тузите (кои са тузите???) викали трек
Тракон става дракон ....
( Айдеееее у друг форум татарина вече заяви че Чулман е фалшификат)
"Аз зная, че птиците летят, звероивете бягат, рибите плуват. Бягащото може да се хване с примка, плаващото - с мрежа, летящото може да се убие със стрела. Що се касае до дракона, аз не знам как може да се хване. Той се възнася към Небето с вятъра и облаците. Днес, аз срещнах Лао Дзъ и той ми напомня на дракона".
За нас
Подкрепете ни!
Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.