Директорът на Национална служба "Сигурност" Генерал-лейтенант Иван Димитров Чобанов

преди 20 години 1 седмица #10012
Определено има над какво да се замисли човек, след като прочете биографията на Директора на Национална служба "Сигурност" Генерал-лейтенант Иван Димитров Чобанов. Този трябва а пази националната сигурност, обаче нещо не му се отдава!

С Указ №76 от 18 февруари 2002 г. на президента Георги Първанов за директор на Национална служба "Сигурност" в МВР е назначен полковник Иван Димитров Чобанов и удостоен със звание "генерал — майор". Указът е издаден на основание чл. 98, т. 7 от Конституцията на Република България във връзка с чл. 197 и чл. 203, ал. 2, т. 3 от Закона за МВР.

Иван Чобанов е роден на 6 февруари 1951 г. в гр. Ямбол. Завършил е социология през 1975 г. в СУ "Климент Охридски". След отбиване на редовната си военна служба работи като социолог в Комитета за култура.

Постъпва в Министерството на вътрешните работи през 1979 г. След едногодишен курс на обучение за оперативни работници във ВСШ - МВР започва офицерската си кариера като разузнавач. От 1981 до 1991 г. се занимава с научноизследователска и преподавателска дейност по проблемите на националната сигурност. Защитава докторат в същата област и получава научна степен - доктор по философия. През 1991 г. завършва курс по проблемите на борбата с тероризма в Полицейска школа в Балтимор - САЩ.

Последователно заема длъжностите: научен сътрудник, главен асистент, началник на катедра "Социална психология на контра разузнавателната дейност" в Института по психология на МВР.

През периода 1991 г. — 1992 г. е съветник към Консултативния съвет за национална сигурност при президента на Република България и началник направление в кабинета на министъра на вътрешните работи. През 1992 г. — 1994 г. е секретар на МВР и ръководител на Щаба за борба с терора в МВР. През 1995-1997 г. е главен съветник в Комисията по национална сигурност на Народното събрание.

Бил е член на Централната комисия по политическа и гражданска реабилитация на лица, репресирани след 9 септември 1944 г. Съпредседател на Българо-турската комисия за сътрудничество между министерствата на вътрешните работи на България и Турция. Член на Комисията по хазарта.

Указът на президента завари Иван Чобанов на длъжност оперативен помощник на главния секретар на МВР ген. - майор Бойко Борисов, секретар на щаба на МВР по предотвратяване и разкриване на терористична дейност на територията на страната ни и член на междуведомствената комисия по контрабандата.

С указ на президента на Република България Георги Първанов от 21 септември 2005 г. директорът на службата Иван Чобанов е произведен в звание генерал-лейтенант.

Генерал-лейтенант Иван Димитров Чобанов е семеен, има син и дъщеря.

www.mvr.bg/AboutUs/StructuralUnits/Natio...ty/head_security.htm

"Социална психология на контра разузнавателната дейност"

Това значи контрол над тълпите чрез психотроника.

"секретар на щаба на МВР по предотвратяване и разкриване на терористична дейност на територията на страната ни и член на междуведомствената комисия по контрабандата."

Чобанов е секретар на щаба на МВР по предотвратяване и разкриване на терористична дейност а пък неговият подчинен от НСС Ботевград подполковник Петър Петров е отговорен за атентата срещу Елтимир. Излиза, че терористите са подчинени на Чобанов. :mad2: :clap:

Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.

преди 20 години 1 седмица #10016

Хунор писа:

Чобанов е секретар на щаба на МВР по предотвратяване и разкриване на терористична дейност .

Но само на тази терористична дейност, която не е регламентирана в НСС. Примерно ако някой запали коктейл Молотов ( евентуално от 20-30 литра) пред входната врата на чифута Емил Кало - това ще е атентат застрашаващ националната сигурност (на чифутите гнусни). Но ако същото стане с Елтимир - това вече е битов инцидент, нещо дребно и незаслужаващо внимание, а за полицейско разследвани и дума да не става. Дори пожарната е дошла рутинно, но документ не си заслужава да издава. Ма то е все едно, че печката е опушила апартамента, или след заспиване с цигара е станала дупка на някой чаршаф.

Излиза, че терористите са подчинени на Чобанов. :mad2: :clap:

Ами разбира се - тероризиращите обикновените хора задължително са подчинени на Чобанов. Другояче не може да бъде. Йерархията трябва да се спазва. Иначе какво ще стане ако всеки започне да се занимава с наркотици, трафик на хора, крадени коли, търговия с оръжие и прочие? Не може така.
А и освен това Чобанов не е боса, има хора над него дето му заповядват. Той е просто публична личност, дето се облажава, но ако се наложи да изгори като бушон - изгаря от воле. Нали шефовете трябва да са недосегаеми. Да не си мислите че му е лесно ?

преди 20 години 1 седмица #10019
Задачи и дейности на "националната" ни служба за сигурност.

Чл. 46. (1) Националната служба “Сигурност” извършва самостоятелно или съвместно с други държавни органи контраразузнавателна дейност за наблюдение, разкриване, противодействие, предотвратяване и пресичане на замислени, подготвяни или осъществявани посегателства срещу националната сигурност, свързани със:
1. разузнаване в полза на чужди сили;
2. опасност за единството на нацията, териториалната цялост и суверенитета на страната;
3. противоконституционна дейност;
4. прилагане на сила или използване на общоопасни средства с политическа цел;
5. опасност за икономическата и финансовата сигурност, свързана с участие на чужди служби или организации;
6. опасност за екологичната сигурност;
7. (изм., ДВ, бр. 45 от 2002 г.) нарушаване функционирането на националната система за защита на класифицираната информация, представляваща държавна или служебна тайна;
8. застрашаване сигурността на стратегически за страната обекти и дейности;
9. корупция и други заплахи за сигурността на държавния апарат, свързани с участие на чужди служби или организации;
10. международен тероризъм и екстремизъм;
11. незаконна международна търговия с оръжие;
12. незаконно производство и разпространение на общоопасни средства или стратегически суровини, наркотици, психотропни и упойващи вещества, подпомагани, организирани или осъществявани от чужди служби или организации;
13. незаконна миграция, която застрашава националната сигурност.

Взето е от закона за министерството на вътрешните работи:
www.paragraf22.com/pravo/zakoni/zakoni-d/zak-pr/101-1.htm#Глава шеста

Хайде да помислим колко от тези точки изпълнява службата на която Чобанов е шеф? През България минава цялата контрабанда на наркотици и стоки за западна Европа. Българската мафия покровителствана на държавно ниво е една от най силните в Европа.
Също така си задавам въпроса, защо тази служба се казва национална след като няма нищо общо със нацията? Тя защитава само мангалите, турците и корумпираните политици бандити. А ние все повече намаляваме. И най гадното е, че им плащаме заплатите.

преди 20 години 1 седмица #10020
Чобанов винаги ми е приличал на Канцерогенния от Досиетата Х. Дали пък гадостите, с които си занимават, не им въздействат физически върху облика?

преди 20 години 2 дни #10199

Ген. Иван Чобанов, директор на НСС. Има над 13 години стаж в структурите на ДС – започнал е като психолог във Втори самостоятелен отдел на Второ главно управление и е завършил през 1990 като преподавател по психология във факултет “Държавна сигурност” в школата на МВР в Симеоново. Племенник на ген. Стоян Андреев, бивш съветник на президента Желю Желев по въпросите на националната сигурност; практически цялата му кариера се дължи на протекциите на неговия вуйчо. Самият Стоян Андреев е тясно свързан с руските секретни служби: добре известен е случаят, в който през 1997 той организира тайна среща на политици и бизнесмени с тогавашния руски посланик Керестеджанц. Срещата се състои във вилата на брата на Андрей Луканов, но е засечена и филмирана от българското контраразузнаване; на специална среща с журналисти тогавашният министър на МВР ген. Бонев дава гласност на направените аудио- и видеозаписи. Иван Чобанов първоначално бива назначен в президентството като съветник на ген. Стоян Андреев, а след това е препоръчан от него на министър Соколов и заема поста секретар на МВР. По-късно връща услугата, като в нарушение на всички правила назначава зетя на Стоян Андреев в НСС. Според някои източници именно като секретар на МВР по време на правителството на Беров е ползван от Мултигруп като източник на секретна информация. При назначаването му за шеф на НСС пътува с ген. Бойко Борисов в Русия, където под камуфлажа на форум на спецслужбите е обгледан и прослушан от руските такива. (Вчера той отново замина за там и пак в компанията на ген. Борисов – на форум на специалните служби за борба с тероризма, като този път вероятно целта е да бъдат съгласувани реакциите по изпратения от Брюксел доклад за състоянието на българските тайни служби.) Иван Чобанов е известен и с това, че даде ход (по искане на главния прокурор Никола Филчев) на най-нелепото дело за оперативна проверка (ДОП) срещу своя предшественик ген. Атанас Атанасов, набеждавайки го като шпионин в полза на САЩ и Англия – дело, от което се развихря грандиозния скандал с подслушванията. (Впрочем повече подробности за скандалите с незаконно използване на СРС по ДОП “Гном”, “Двойник” и “Моряк”, както и за изобличаващия ги секретен доклад на временната анкетна комисия на парламента четете в следващия брой на “Седем”.)

oshte.info/004/000105/03/2303/01-1.htm

преди 19 години 11 месеца #10349
Публикувам писмото от Елтимир до Чобанов, както ми беше заръчано:

Чобанов, пак здравей! Научих, че твоите служители нещо бъркали азбуката, не могли да уцелват клавишите, поради което вечно ти пращали някакви объркани доклЯди с неверна информация. Ами да ти дам малко истинска информация, какво ще кажеш? Ако не ти трябва, ще дам тази информация на друг, все на някого ще потрябва. Днес едва ли, но тези дни ще я пораздам. Ако дотогава нещо не се промени, разбира се. А сега чети и мисли:
През миналата година твоят служител Владимир Попов ми каза в прав текст, че идиотското съдебно дело във Варна е заведено по инициатива на подполковник Петър Петров, шеф на НСС . Ботевград, бивш офицер от ДС, пак Ботевград. Според Попов, отначало Петров искал да използва за тази цел служители на НСС . Варна. Те отказали с мотива, че Цветомир Йолов е .рисков фактор., имайки предвид четирите му висящи криминални дела. Тогава Петров се обърнал към свои приятели от НСБОП, също бивши служители от ДС, които изпълнили задачата.
Година по-късно, Владко Попов промени на 180 градуса версията си. Този път в присъствието на свидетел, Попов обясни подробно как делото било предизвикано от полк. Румен Николов, шеф на отдел в НСС - София. Целта според Попов била да се разбие Движение .Воини на Тангра., което в документите на НСС се водело като .дясноекстремистка организация.. Според психоложката на НСС, която пак по думите на Попов била любовница на Николов, Цветомир Йолов страдал от сериозни комплекси, които се опитвал да избива посредством вождистки амбиции. И на Николов му дошла гениалната идея да ме отстрани, като на мое място бъде поставен лесно управляемия Йолов. Гениталната ви психоложка е изпуснала единствено факта, че аз никога не съм имал никакви вождистки амбиции и никога не съм се виждал в ролята на началник. Веднага писах на Николов и получих отговор: .Не гледай момчето, а началника му..
Чий и да е сценарият, в крайна сметка той се провали, работата се разсмърдя и Пешко Петров прибегна към туба /именно туба, а не шише!/ коктейл .Молотов., за да прикрие мръсните си дела. Щото нали помниш, разкрих му няколко агенти, заради което по закон се полага дисциплинарно уволнение. Може би тук трябва да прибавим и провала му да ме вкара в затвора по обвинение във .фашистка пропаганда. през 1999 година, както и фактите около смъртта на Димитър Генчев през май тази година. И думите: .Ш,иде той, не в Дубай, ами зад Дубай ш,иде!.. Хубаво, ама аз отидох, нали? И се върнах. След което Петров чрез Владо Попов предложи да прекратим войната. Съгласих се. Обаче поисках да бъде прекратено делото във Варна. След няколко дни Владо Попов дойде да ми каже, че Петров е ходил във Враца при бащата на Йолов и уговорили спиране на делото. Вместо това, пламна жилището ми и дъщеря ми едва не загина. А след още няколко дни получих нова призовка за онова ненормално дело. Какво да мисля? На вси!
чко отгоре Петров има твърде много мотиви да ме премахне. Още в първия миг за себе си бях сигурен, че е негово дело. По-късно доказателствата продължиха да се трупат, доказвайки моята правота. Та подполковник Петър Петров се опита да убие мен и семейството ми. Ама пак се провали. Ако не беше палежа, може би в мен щеше да остане едно съмнение към Николов. Сега вече съм сигурен, че в службите няма друг такъв идиот като подполковника от НСС Петър Петров, който да е способен на подобно злодеяние. Друг просто не би рискувал. Тоя обаче е фанатик, който от години насам прави всичко възможно за моето унищожение. За Петров аз се превърнах в нещо като идея фикс и той взе да не пробира средствата.
Това са двете версии, и ако забелязваш, не си играя на догадки и предположения. Боравя с конкретни имена на конкретни хора, служители на НСС. Може би нямаше да бъда така подробен, ако за дълга си към мен, Попов не бе заявил, че ще видя един голям среден пръст. Аз не съм за тези 50 лева, нищо, че съм сиромах човек. Ама все си мисля, че тоя път Владко Попов ще хапне един по-голям среден пръст. Сега ми кажи, ама честно: ако беше на мое място, нямаше ли да му скъсаш задника на такъв? А аз имам още какво да кажа и той го знае. Как да си обясня гьонсуратлъка му? Да ти кажа ли неговата първоначална версия за палежа? Според Вл. Попов, едно хлапе от съседния вход се занимавало с търговия и наркотици и дължало пари. Кредиторите му дошли да го сплашат, ама нещо объркали входа, етажа и апартамента, и вместо хлапето, запалили мен. Дни по-късно дознателката Черняшка ми заяви, че заподозрени няма. Кого или какво е искал да прикрие Попов с нескопосната си версия? Не е идиот, значи верва на !
Пешко, че в най-скоро време ще бъда ликвидиран. Ами ако не бъда?
Позволявам си да ти дам една идея. Прати свои доверени, ама наистина доверени хора да заснемат на филмче начина, по който Пешо Петров отива на работа. Обърни внимание на походката и жестовете, нека засега не ги наричам .тикове.. Психолог си, повече няма да ти казвам. Можеш и сам да прецениш.
Чобанов, ако съм на твое място или ще разгоня тази пасмина, която и за чеп за зеле не става, или ще си подам оставката, или ще си тегля куршума. Ако съм на твое място най-вероятно да направя последното, тъй като съм човек на честта. Честно казано не вярвам никое контраразузнаване по света да е изпадало в по-жалка ситуация от тази, която се разви около мен и твоите хора. Твой ред е, Чобанов! Аз от своя страна продължавам да настоявам за компенсация заради стореното ми зло. Продължавам да настоявам за спиране на терора над мен и моето семейство. И ще продължавам да настоявам. Днес пред теб. Утре . кой знае. Нали казват, че утрото е по-мъдро от вечерта, може би пък да ми дойде на ум някоя нова идея.
Може би щях да проявя повече търпение и да изчакам още малко. Обаче получих информация, че до 20 дена срещу мен ще бъде извършен нов атентат. Значи няма за кога да чакам. И няма да чакам!
Ангел Грънчаров
24 август 2004 година
Ботевград

преди 19 години 11 месеца #10352
Ето това е приложението на "социалната психология" на Чобанов, примерно по време на предстоящи избори

news.ibox.bg/news/id_1293503750

Има и още:

БСП прие и декларация по повод 60-ата годишнина от обявяването на България за република. В нея се казва, че родената от референдума на 6 септември 1946 г. Народна република се възражда през 1989 г. "Време е да се върнем към идеала на Васил Левски за чиста и свята република, за чиста от корупция политика", гласи текстът.

www.segabg.com/online/article.asp?issuei...1§ionid=2&id=0000303

преди 19 години 11 месеца #10412
Извинявам се за сбърканата дата на писмото. Разбира се, че е 2006-та, а не 2004-та. Чобанов уж щеше да идва да говорим, но се отказа. Дали пък и тоя не е същия педерас като предшественика си Атанасов? Щом не държи на мъжката си дума, почвам и това да си мисля. Обаче от друга страна, ако не е педерас, как ще го назначат за директор на НСС?

преди 19 години 11 месеца #10448
Последното ми писмо до Чобанов:
"Чобанов, ти си завършен кретен. Друго не мога да кажа. През
следващите години всички Чобанови в България ще се
прекръстят, за да не носят тази позорна фамилия. Само
нареди на онова гадно копеле, тъпото селянче Владо Попов да
не се занимава с дъщеря ми, да не я заплашва, че ще го
намеря. След последния опит за убийство ходих и в
ченгеджийницата, ама ми се скри копелето. Все пак знам къде
живее. И в Ботевград, и в Боженица. Ей, ти си идиот, щом не
реагираш, когато подчинените ти правят такива щуротии!
Пичка ви майчина, ама ше патите! Копелета шибани! Мръсни,
долни, беизмозъчни престъпници! И ти си главният
престъпник, менекенче, да не си нещо педерунгелче като
предшественика ти С/Атанасов? И това писмо ще пусна по
форумите, та да се знае какви неща пишат на шефа на
подпалвачите, извинявам се - шефа на контраразузнаването, а
той се прави на варена тиква и си трае. Понеже задника му е
осран, разбира се. Понеже е гузен. Абе, копеле, ти чест
имаш ли?"
Не, шибаните копелета нямат чест, нито достойнство.

преди 19 години 11 месеца #10449
Всички шефове на нсс/дс са били народни изедници и сегашният не прави изключение, Всъщност това е службата, която помогна да бъде разграбена страната след като се смени режима през 1990г. Разграбването продължава и до днес а чобанов си пърди на бюрото и заповядва на служителите му да гонят нас националистите. Вместо да ловят бандитите, които въобще не са малко те се занимават с нас. След промените през 1990 година се погрижиха се да не допуснат концлагеристи и политзатворници и други неудобни в политиката - а между тях имаше хора, който можеха да вдигнат страната.
От последният брой на вестник "Съпротива "разбрахме, че известният бандит перач на пари и наркотрафикант Константин Димитров - Самоковеца, който убиха в Амстредам е бил служител на нсс. В момента жена му Ангелина Димитрова има имоти за 600 000 паунда в Англия и още много движимо и недвижимо имущество във България Та си задавам въпроса - дали и самата Ангелина Димитрова не е служител на нсс?
и се чудя колко ли от многото известни бандити са служители и сътрудници на нсс? И при такива служби, който трябва да се борят срещу престъпността - а те самите са престъпници. Страната ни естествено, че ще е зле и геноцидът ще продължава. И вече знаете, кой е виновен за това.

Подкрепете ни!

Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.