Петър. писа: YouTube алгоритъма ми препоръча видео, което е епизод от предаване с участието на проф. Иво Христов по повод състоянието на света в наши дни. Епизодът се казва “Проф. Иво Христов: Идват събития без прецедент в човешката история, залогът е огромен!” Хиперболата в заглавието ме накара да го изгледам.
Отвори се темата за Тръмп, евентуалното му преизбиране за президент на САЩ и ефекта върху световните процеси следствие на това. Професорът изрази мнение, че не се знае каква цена ще плати Тръмп и екипа му ако дълбоката държава направи компромис и го преизбере.
Нека ви кажа къде т.н. дълбока държава няма да направи компромис с евентуалното преизбиране на Тръмп, а именно с финансовата подкрепа на Израел от страна на САЩ. Тръмп е всеизвестен поддръжник на действията на Израел срещу Палестина, той е срещу критикуването на евреи по места като университети и колежи. Многократно се е обявявал в защита на Израел като обещава военна подкрепа срещу нейните врагове в интервюта и Туитър (сега Х).
А подкрепа за Израел означа подкрепа във всичките й планове.
Просто ме изумява как не спомена слона в стаята.
Който и да дойде в САЩ за нас, ще от зле на зле

Просто няма как. Света е чифутоцентричен, а нашият българоцентризъм е християнски с развети знамена по празници, т.е. той е всякакъв друг, но не български центризъм. Така, че, който и д аизберат там, за нас, винаги ще е зле. Иначе, в България битува и една галфонска маса, която се дели на тръмписти и байдънисти, но българина обича, освен да се дели яко, да го прави и по чуждестранен признак, културен или политически, без значение.
Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.