Идолътъ книгите

преди 10 години 10 месеца #50983
Ето тук ми се чини, че е редактирано Посланието до Ефесианите
"11. И тъй, помнете, че вие, някогаш езичници по плът, които бяхте назовавани необрязани от тъй наричаните обрязани с плътско обрязване, извършвано с ръце,
12. че вие бяхте тогава без Христа, отстранени от израилското общество, чужди към заветите на обещанието, лишени от надежда и безбожници в света;"

Голямо бедствие, народите са отстранени отъ израилското общество ли? Нима цельта е да бъдатъ отново приобщени къмъ евреите? Не, Христосъ не е дошълъ за да приобщи народите към евреите и никога ефесианите не са били общностъ израилева, че да бъдатъ отстранени.

По нататъкъ
"13. а сега в Христа Иисуса вие, които някогаш бяхте далеч, станахте близки чрез кръвта Христова.
14. Защото Той е нашият мир, Който направи от двата народа един и разруши преградата, що беше посред,
15. като с плътта Си унищожи враждата, а с учението - закона на заповедите, за да създаде в Себе Си от двата народа един нов човек, въдворявайки мир,"

"Двата народа" някъде съм чела "двата отдела" Отдела вече има другъ мистиченъ смисълъ.

Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.

преди 10 години 10 месеца #50984
Ванина, наистина на сайта ни в Триптих-Ускорител пиша така. А аз съм убеден, че някога кога съм чел този текст за пръв път пишеше ЕВРЕИ, а не ВЪЗМЕЗДИЕ.
Интересно кога и как е подменено това!!!!!!!

Едно е "възмездие", друго е "евреи".
Първото означава отмъшение.
Второто означава следното: Идеята (Която не може да бъде унищожена!) подобно на еврейската змия да обикли тихомълком света и на го промени необратимо в един духовен свят. Така както евреите тихомълком обиколиха света и го промениха по свой образ и подобие и го направиха отвратителен, зъл и нечовечен свят.
Посланието на Триптих-Ускорител е :
ПО ЕВРЕЙСКИТЕ МЕТОДИ ТОЗИ ОТВРАТИТЕЛЕН СВЯТ ДА БЪДЕ ПРЕВЪРНАТ В СВЯТ НА ДУХА, СПРАВЕДЛИВОСТА И ДОБРУВАНЕТО!
А как може да стане това - по един единствен начин - като го поискат достатъчен брой хора!
А когато го поискат достатъчен брой хора - всичките пари на управляващите елити няма да им стигнат за запазването на статуквото. Дори живота си не могат тогава опази с парите си.

Трябва да си ровнем по архивите и да потърсим и за други такива "несъответствия".
Триптих го имам печатан на хартия преди доста години и като го намера ще покажа снимка за доказателство ще Ванина съвсем точно е открила "разликите".

преди 10 години 10 месеца #50989
Не не, не съмъ азъ. Открилъ ги е единъ човекъ на когото Елтимиръ пратилъ писанието на 29 септември 2008 година: "Ето още една нестандартна книга. Съставена е от три части, поради което я нарекох "Небесен триптих". Виж дали е подходяща за пускане."
И 2013 г. около протестите той открилъ разликите и веднага писал на Елтимиръ. Елтимиръ не билъ изненаданъ, казълъ, че вероятно това е дело на Цветомиръ Йоловъ.

преди 10 години 10 месеца #50991
Интересно кой го е пипнал това наистина. Още преди време ми направи впечатление, но мислех, че е някаква причудлива аналогия от страна на Елтимир. Така или иначе, грешката е поправена, поне в нашия сайт.

www.voininatangra.org/modules/xfsection/...cle.php?articleid=17

преди 10 години 10 месеца #51051
Според мен още следващото изречение подсказва, коя е точната дума:

"Никой не се замисля над възможността ние да се превърнем в оръжието на Тангра, чрез което Той ще накаже самозабравилия се свят."

А евреите е ясно, че искат всички останали да се превърнат в чифутоподобия.
Днес забелязах още нещо странно в Материали. Едно съмнително писание говорещо за националсоцилизъм: Наръчник на Великобългарския шовинистъ

"Националсоциалистът – е расист и воин."

"Винаги бъди верен на идеите на националсоциализма, даже ако това застрашава живота ти."

"Никога не пропускат да покажат слабостите на нашите активисти и по този начин изкарват националсоциализма като деградивна и разрушителна идеология."

Спомням си че стана въпрос за този текст преди повече от две години и беше решено, че ще бъде изтрит или поне ще се махне думата националсоциализъм. Обаче сега с изненада установих, че няма промяна. Такива като Исак(ов) с удоволствие ще приравняват Тенгрианство с хитлеризъм и ще сочат като доказателство подобни ченгесарски съчинения.

преди 10 години 10 месеца #51055
Толкова ли е важно, какво ще каже за нас Исаков, след като Лавров, все още не е казал нищо :-D щом сме оръжието на Тангра, с което ще се накаже самозабравилият се свят, има ли значение, как и като какви ще бъдем наречени? Ние, така или иначе ще ги изличим от лицето на земята... Важното е Тангра как ще действа чрез нас!

преди 10 години 10 месеца #51075
Аз също съм на мнение, че няма какво да променяме в текстове, които не са свързани с Движението и не споделяме написаното в тях. По тази логика, като сме публикували еврейския "Шулхан Арух" значи, че пропагандираме ционизъм. Идейната ни платформа е ясно изразена, мирогледа ни е старата българска Вяра. Всичко останало е така да се каже за информация

преди 10 години 10 месеца #51076

Аз също съм на мнение, че няма какво да променяме в текстове, които не са свързани с Движението и не споделяме написаното в тях. По тази логика, като сме публикували еврейския "Шурхан Арух" да значи, че пропагандираме ционизъм. Идейната ни платформа е ясно изразена, мирогледа ни е старата българска Вяра. Всичко останало е така да се каже за само за информация

Добре, но щом тук не се споделя идеологията на нацизма, какво тогава прави посочения текст в раздел Идеология? Ясно помня, че беше решено да се махне още в началото на 2013-та. Едно е да има там материал "Критични бележки към Моята борба" и съвсем друго, някакво писание, което възхвалява националсоциализма. Пък и "Шурхан Арух" също не е там и е редно да не е там, щом това е сайт за Тенгрианството.

Подкрепете ни!

Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.