Пътят
Ти искаш нещата да станат много бързо и прекалено лесно, достъпно до обикновеното съзнание, до онзи с халбата с бирата. Ето ви вожд, следвайте го, той ще ви заведе към съответния бленуван хоризонт. Аз се изразих достатъчно ясно и съвсем просто даже. Халбата с бира трябва да бъде изхвърлена, .т.е. ако всеки не се измени, за да прескочи препятствията, които епохата му налага като предизвикателство, няма да го бъде, дори да е много добър строител, инжинер, тесен специалист и така нататъка.anti666 писа:
На никоя личност не може да се вярва
Ще се опитам да го обясня по друг начин, защото смятам това от изключителна важност. Българският Кан - той ще бъде личност от плът и кръв. Как тогава ще му вярваме на него? В сайта на Атака Владо Лалов беше пуснал в темата "Монархия или република" язвителен коментар. И това е логиката на повечето българи.
За мен нещата са ясни, още когато пред мен се изправи в далечината с цялото си древно величие Ранули. Виждал съм и египетски пирамиди и маиски храмове, но именно тогава ми се подкосиха краката. И какво от това? Колко хора сме? Ако погледнете бивши участници ще видите колко от тях са останали. Ако прочетеш блоговете на Елтимир ще се хванеш за главата. Да, не ги четеш, но други ги четат. Българи, с които наместо да си стиснем ръцете воюват с нас без и те да знаят защо. Знаеш ли как наричам това? Разпиляване на енергия, на ценна енергия. Ние имаме нужда от хора, воини, строители, знаещи и можещи Българи. Имаме нужда да се отворим и да говорим с достъпен за хората език. Иначе така може да преливаме от пусто в празно и дори да е самата истина - колко хора ще я приемат, колко време трябва да мине, докато я разберат достатъчно българи за да достигнем необходимата критична граница?
Едно дете за да се научи му трябва учител и това няма нищо общо с кумира. Ако този учител му е за пример - той ще стане след време по-добър от него. Ако го насилва да учи, говори му на неразбран език и му вика "вервай ми" - нищо няма да се получи. Един бъдещ колобър, за да се научи освен призован от Силите трябва да има и човек от плът и кръв, за да му предаде някои конкретни знания.
За нашия случай не говоря за демонстрации на Орендата или нещо подобно. Става дума за едно простичко мнение или тема да я наречем, в която бъдещият Съвет на боилите и всеки, присъединил се към Движението да знае, че разполага с тяхната подкрепа. Иначе си оставаме една затворена схоластична групичка и трудно ще отлепим и в следващите 5 години от положението, в което сме сега. Това искаше да каже и Елтимир и точно с това аз съм съгласен с него. Тенгрианството не е затворена Вяра, иначе каква е разликата от юдаизма? Разбирам и причината за тази съпротива, все пак 12 века (с малко изключения) са живели в самоизолация, но все някога тя трябва да свърши, ако искаме да има България. Така ги виждам нещата аз, така ги чувствам и доста съм мислил върху това. Иска ми се и други участници да споделят тяхното мнение по въпроса.
Когато няма вътрешна промяна, се стига до положението да има вожд, който да издърпа с въжето всички от пропастта и след това те от комплексите си, да го убият, за да паднат отново в нея.
Самият пример е Левски. Той бе обесен, с което бе спасен свише от позора, който го очакваше в освободена България - да бъде опозорен и дори убит от сънародниците си, от слепците, на които щеше да е дарил Свобода. А той искаше да освобождава и други народи. Ами Петко войвода? Той бе пребит и уморен също от сънародниците си, защото бе против зулумите им в освободена България.
Затова Водач може да бъде излъчен, когато се извърши промяна в тези, които искат да бъдат водени. Според мене, времето на авантите свърши. Всеки трябва да се потруди и пребори за свободата си.
Иначе за "схоластичната групичка" - ми много е просто, премахваме всички банове и пускаме всички на свободен режим, да решават, да се организират. На мене лично не ми пречи. Широката основа, не винаги означава здраво къща, защото в нея липсва "крайъгълния камък".
Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.
1.Бих допуснал монархия ако се основе нова чисто българска династия.Иначе не.
2. То ако Републиката беше нещо добро, то и Царстовото Божие щеше да е Република АМА НЕ Е.
Знам, че атеисти веднага ще зинат да бълват гушери и змии, та за това привеждам и друг пример
Царство България е просъществувало 1300 години и е възкръсвало след не едно робстово и национална катастрофа.
65 годишната Република България очудващо доживя да пенсионна възраст, но не вярвам да чукне 70 години.
Обяснението е просто - безбожие
Нещаниците мислят се кланят на някакви свои измишльотини като "логика", "наука", "хуманиззъм" и прочее тленни земни мъдрости, а отричат Премъдростта на нашия Господ.
========================================================
С Елтимир много лесно мога да реша въпроса, щом е въпрос на болка. Махам му бана, за да няма недоволни и оставям енергията да си тече свободно. Няма да броя какво ще се изхаби и какво ще се добие, тъй като не съм счетоводил или лихвар. Мисля, че терминът "секта" беше роден от него преднамерено. Но то всеки може да си пише каквото иска и да слага квалификации. Просто му утежних бана, да не може да чете тука и след това да ползва прочетено за основа за нападки в сайта си. Закалих Бана и на някои други хора, които могат да му снасят информация. Да занимаваш себе си с другите, за да се изпишеш водач е един от пороците на Кали юга.
Аз не виждам никой тук да е преритал за Елтимир. Ти поставяш въпроса, значи ти липсва. Ако липсва на много хора, нека си кажат, веднага му махам бана и това е.
С този исторически пример, в тази тема, която пуснах, смятам, че ще се получат отговори на някои въпроси.
Смятам, повече да не пиша, засега. Каквото съм написал по нея, вече съм го написал в най-различни разширени варианти, уяснения и т.н и съм го казал.
Ако има несъгласие с нея, което е повече от съгласието, въпроса, ще го решим много лесно. Но не очаквайте от мене изстъпи, пророчества, говорения и т.н. Аз съм обикновен българин и това, което го казвам е, защото всеки ден се оглеждам в огледалото.
========================================================
Преди време, когато съм посещавал различни форуми, попадах на мнението, че Движение Воини на Тангра е конструкция само на един човек и това е Елтимир. Такова мнение битуваше из форумите. А пък той след време се отказа от него, защото еди какви си лоши хора имало. Сега щом сме няколко човека, това е вече напредък. Повече няма да коментирам тая тема. Не смятам, да давам тежест и значимост на думите на човек, който сам себе си не уважава.
Всеки тръгнал по пътя на колобъра,знае че човек от плът и кръв,който да му придаде някои знания няма...поне в смисъла,който се влага и асоциираме.Колобърския път е идивидуален и многостепенен...Не напразно Кана е бил и АнКолобър...помисли над това за да ме разбереш.Цял живот търся някой да ми придаде точните знания-някой от плът и кръв-и ми беше много трудно да проумея, че ще получа само това до което стигна сама..."Човека от плът и кръв" се появява за да провери до къде си стигнал и може да ти спомене нещо...ако ти уловиш ценното(завоалирано в непринудена дискусия),получаваш следващия жалон и....така.В един момент започваш да разчиташ знаците,но в много от случаите ги пропускаме,заради неумението ни да живеем в настоящето.И тук искам да спомена нещо,което отдавна ме смущава.Четейки и изучавайки древното минало,мисля че една от основните ни задачи е да го изведем в настоящето по начин достъпен за съвремения човек...Не може да се говори за "съвет на Боилите",защото те са в историята ни назад и за мнозина звучението е несериозно(ако аз и някои други те разбират-за мнозина звучи фанатизирано).Необходима е нова терминология сравнена със "свещения Саракт",който може да бъде модел за подражание.За да възкръстне нещо като Феникс от пепелта е необходим алхимичен процес, съобразен с условията днес.anti666 писа: Един бъдещ колобър, за да се научи освен призован от Силите трябва да има и човек от плът и кръв, за да му предаде някои конкретни знания.
За нашия случай не говоря за демонстрации на Орендата или нещо подобно. Става дума за едно простичко мнение или тема да я наречем, в която бъдещият Съвет на боилите и всеки, присъединил се към Движението да знае, че разполага с тяхната подкрепа. Иначе си оставаме една затворена схоластична групичка и трудно ще отлепим и в следващите 5 години от положението, в което сме сега. Това искаше да каже и Елтимир и точно с това аз съм съгласен с него. Тенгрианството не е затворена Вяра, иначе каква е разликата от юдаизма? Разбирам и причината за тази съпротива, все пак 12 века (с малко изключения) са живели в самоизолация, но все някога тя трябва да свърши, ако искаме да има България. Така ги виждам нещата аз, така ги чувствам и доста съм мислил върху това. Иска ми се и други участници да споделят тяхното мнение по въпроса.
Категорично не мога да се съглася с такова твърдение. Това, че Пишат само няколко човека съвсем не означава, че само те си се четат и респективно само те са съпричастни с Идеите. Знаеш, че има много хора със сърца, които са част от статистиката за посещение на сайта, но по ред причини не се афишират и се появяват само, когато имат какво да кажат.anti666 писа: ние сме се стопили до няколко човека. Дори не можем да се наречем Движение, камо ли нещо повече. Няма какво да се заблужаваме.
П.П. Движението надскочи рамките, които един интернет сайт поставя и това е реалното /а не виртуално/ разрастване на "лишея".
Пътя на колобъра не е за "всеки"...iss писа: Всеки тръгнал по пътя на колобъра
Учителят се появява точно тогава, когато ученика е готов.Цял живот търся някой да ми придаде точните знания-някой от плът и кръв-и ми беше много трудно да проумея, че ще получа само това до което стигна сама...
Тази тема ,която е пусната не подлежи на коментар-ако у някой все пак възникнат подобни изблици,то значи,че не е усетил истинското и предназначение и сила.Йордан_13 писа: www.voininatangra.org/modules/ipboard/in...831&st=0entry38643
С този исторически пример, в тази тема, която пуснах, смятам, че ще се получат отговори на някои въпроси.
Смятам, повече да не пиша, засега. Каквото съм написал по нея, вече съм го написал в най-различни разширени варианти, уяснения и т.н и съм го казал.
Ако има несъгласие с нея, което е повече от съгласието, въпроса, ще го решим много лесно. Но не очаквайте от мене изстъпи, пророчества, говорения и т.н. Аз съм обикновен българин и това, което го казвам е, защото всеки ден се оглеждам в огледалото.
В по-горния си пост споменах за "маркерите" и умението да ги улавяме...следва усвояване и предаване...няма нужда от кокретизиране на казаното-радвам се че това работи.
За нас
Подкрепете ни!
Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.