ЦИТАТ ПОСЛЕДЕН

преди 20 години 8 месеца #3489

Съгласна съм с това което казва Иван. Аз не желая да жертвам времето и младостта си в сащ, хиледи сълзи съм източила но въпреки това го правя защото искам да си осигуря независимо бъдеще. Да, щеше да ми ехубаво да си живея в някво племе и да си ловуваме като сме гладни и да си почиваме през останалото време но за съжаление това не може да се осъщесвти, иначе би било хубаво. Съгласна съм наистина с ваща версия, но за съжаление до няква степен съм в тая финансова матрица и тая скапана система. Имам цели в живота и не ми е достатъчно да живея посредствен живот-работа и после в къщи после работа и после вкъщи...по-скоро бих се гръмнала! Не мога да бъда зависима от някаква такава работа с някъв шеф от когото да ми зависи заплата и всичко.

Иска ми се да коментирам това, но ще излезе, че правя анализ на Белл. Не.
Правя анализ на този модел на "търсещия човек", който тя описа накратко. Този търсещ човек е човекът хванат от Матрицата.
Чудото на Матрицата е, че успява да ни накара да мислим черното за бяло, "свободата за робство, а робството за свобода" (помните 1984, нали?).
Понеже борбата е естественото състояние на човека, в Матрицата е включен и такъв елемент - илюзията за борба. Т.е. наложена ни е нуждата да се борим за нещата, които са ни дадени "безплатно" от Бог. Явно не ги оценяваме като необходими и достатъчни, затова Бог допусна да ни се случи всичко това. Сега всеки ще ходи, ще търси, ще се бори, ще изпита на гърба си какво е да си богат, какво е да си беден, какво е да нямаш най-нужното, какво е да имаш безполезни неща... И един ден в този или следващия живт нещата ще си дойдат на мястото. Пак ще подредим ценностите в правилната йерархия, но вече ще сме убедени в това от личен опит. Сега за "търсещият човек" даденото от Бог му се струва дивашко -

Да, щеше да ми ехубаво да си живея в някво племе и да си ловуваме като сме гладни и да си почиваме през останалото време но за съжаление това не може да се осъщесвти, иначе би било хубаво.

Освен илюзията за борба "търсещият човек" питежава и друго интересно свойство. Смята, че без Матрицата няма да оцелее.
Представяте ли си? Матрицата, която ни убива, да се грижи за оцеляването ни! (справка плановете на Римския клуб до 2050г. да останат 1 милиард жители на планетата. Планът върви успешно).
Само ще приканя търсещия човек да се порови и да разбере какво в миналото се е наричало бедност и богатство.
Човекът днес няма нищо. Няма земя, няма дом, няма семейство, няма приятели. Не разбирам на основата на какво решава, че Матрицата му дава нещо?! А, да. Понеже той ги ползва тия неща по някакъв начин - отпускат му тая възможност, както се подава стръв на рибата.
Ех, забравихме какво е да си собственик, господар, създател.

Но най-интересното за мен е, че Матрицата кара хората да мислят, че без нея ще са по-бедни, по-нещастни и по-зависими. Че ще им се наложи да ловуват и да спят по пещерите. Тук приканвам училите икономически науки да направят една сметка.
Колко пъти плащаме за едно нещо?! Да вземем една къща.
- Веднъж плащаме на продавача - строителната фирма
- Същата сума плащаме на банката, защото днес никой не може да си купи къща (нова или стара) без заем. В предишния пост казахме, че ние пари нямаме. Биороботите имат.
- Строителната фирма е включила в цената си, обаче ЗАЕМа, който е теглила за машините си, а някога кампанийно дори и за материали и заплати.
- А материалите? Те са произведени по модерна технология. YTONG имаш автоматизирани линии, които са купени със ЗАЕМ, който трябва да се връща максимално бързо.
- А ако си прокарате парно? Трябва ви ЗАЕМ.
- Ако си сложите PVC дограма със заем, ЛИХВАТА ще е по-малка, защото спестявате енергия.
ХА-ХА-ХААААА
Колко пъти платихте за апартамента си? 4-5 или повече?

Е-ееееех. Живот!

А това е само върхът на айсберга. Целият този високооборотен хаос води до нещо много по-трагично. Ние изчерпваме метали, богатства, въздух и вода, създавани милиарди години. Тия богатства са част от еволюцията на планетата. Там са нейните спомени, цялата информация.
Ние сме паразити! Гниди по Земната кора!

Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.

преди 20 години 8 месеца #3490
Ето най-после една тема, която се вписва напълно в идейния замисъл на този сайт. Създаване на наша информационна среда. Създаване на наше идейно пространство, което да измести света на паразитите. Защото в крайна сметка Идеята е тази, която е създала нашата цивилизация и само Идеята може да промени сегашния безрадостен свят. Най-после някои започнаха да използват главите си за мислене.
Написанато от Иван е чудесно и засега нямам какво да добавя.

преди 20 години 8 месеца #3493
Аз направо съм с двата крака в матрицата и не мога да излезна....просто няма как. Можеби за това се лутам и чувствам че нещо ми убягва постоянно и ми липсва а за разлика от много хора аз наистина имам прекрасни дом семейство земя и свобода....незнам защо съм търсеща явно съм доста обвързана с матрицата мислено и не мога да се отпусна и да се наслаждавам на това което имам, но съм така от както се помня! Иван е много прав но аз поне за себе си не мога да осъзная как да прекъсна връската! Направо ме порази даже с точността си на описанието на търсещия човек, все едно слушам за себе си.

Иначе не се шегувах като го казах тва с племето и ловуването когато си взимаш от природата това което ти е необходимо и тн. Като индянците....без нужда да покоряват и опустошават.....перфектно само че сега ако ми кажат да се заточа на някоя планина просто няма да мога!

преди 20 години 8 месеца #3496
Ами и аз също незнам какво да добавя след написаното от Иван! Точно това имах предвид в новата ми тема! Че докото кретените тук провокират, такива теми ще са рядкост, или най-малкото въпросните ще влезнат и тях да осерат!

Ама верно няма какво да се добави към написаното от Иван! Просто темата да се заключи и да се постави най-горе!

Или пък още повече! Иван да се хване и съвсем малко да я пипне в насока, че да стане коментарна статия, а не като пост от форум! И като го направи, да се качи като материал на страницата, или в предполагаем следващ брой на вестника!

Поздрави! :thumbsup:

преди 20 години 8 месеца #3504
смятам,че нищо съществено не може да се добави,но може да се обсъждат детайли и начини да започне осъществяването на идеята.аз отдавна се опитвам да заживея така,но нали съм ерген,не става-куц човек.току сега загубих битката за душата на една страхотна жена,тя се предаде на матрицата.затова мисля че трябва да има модел за живот извън нея,който да го показваме за да не се плашат търсещите души

преди 20 години 8 месеца #3522
Не съжалявай за това момиче! Щом се е продала на "матрицата" както казваш, предполагам имаш предвид, че е имала афинитет към финикийските знаци! То тогава ти просто не си загубил нищо особено! Пък и нали става дума за това как да се оттървеме от тази така наречена "матрица"! Трудно ще ти е да го направиш с момиче което и робува! А пък обратното, ще ти е лесно с момиче което изповядва по-чиста ценностна система!

Снощи си говорих с едни студентки и те ми казаха нещо което много ми човръкна вътре и размъти душевния ми мир! Едната ми спомена, че някакъв преподавател в университета им, съветвал момичатата са си хвенели някой "богат вуйчо"... богат чичко демек...СМЕТНИ!!!

Сметни, как тези днешни "преподаватели" възпитават младото поколение! Сметни какъв "морал" проповядват на младите! И особено във времената на мизерстваща България, колко лесно се подвеждат по такива "морални" ценности младите момичета, че и момчета! И това са ни "преподавателите" днес! Направо ми иде да завия от гняв в такъв момент! Тези които трябва да са стълб на българското общество, на българщината, на ценнстите на морала, тези които са призвани, защото тази професия е точно призвана за това, а те днешните, точно обратното, разлагат младежта и поколението което трябва да изгражда България, разлагат го и го деморализират!

Иииссссскккккккаааааааааааммммммммммммммм ШОГУНСКА ДЪРЖАВА :karte4: :karte4:

И за тия, само да им се въздаде "плач и скърцане със зъби" :-D

Увеличение на заплатите ли искате беееее...??? А бееееее маааааййййййка ви дайййба!

ЪЪЪЪААААААААААААААААААААА... :mad5: :karte4: :mad5: :karte4: :mad5: :karte4:

Подкрепете ни!

Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.