Историческа конференция

преди 17 години 7 месеца #33875
Отнесен, лекторите казаха, че от 20 години се мъчат да проумеят тази материя. Как мислиш, дали за два часа ние, останалите, можем да се справим?
Според мен там имаше хора, които в някаква степен са отворили съзнанието си и ИСКАХА да попълнят знанията си.
И 1/10 от информацията да е възприел човек, това е огромен напредък.

ПП Имам проблем с починал близък, затова не ми се влиза в ретроспекции. Цялостни.

Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.

преди 17 години 7 месеца #33887
Това,което се опитвам да разбера не е теорията на господата Таньо Танев и Ангел Манев или съответно човекът или хората,които са им я предали.Това учение,от гледната точка на това,което ме интересува има три възможни състояния.

1. - През тези 20 години на оформяне на теорията те се позовават само на неоспоримо обективни факти и развитието на това познание е в посока максимално доближаване до обективната действителност.Пътят за постигане на това е сложен и труден за разбиране.

2. - През тези 20 години са се трудили упорито,но на едно или няколко места са допуснали грешка.Крайният резултат се различава твърде много от обективната действителност.При все това материята си остава сложна и трудна за разбиране.

3. - Господата само твърдят,че са се трудели усилено през последните 20 години,а самата материя в действителност е скалъпена по някакъв сложен,съответно труден за разбиране начин.

Предвид това,че и трите състояния носят една и съща опаковка - условно "Българите - най великата раса на света",ще се наложи да ви попитам на какво основание вие приемате истинността на тези твърдения.По какъв начин залагате на някой от горните три варианта?Залогът е голям,в случай на грешка,може да има лоши последствия,при това не само ограничаващи се до вас самите,но ще въздействат неблагоприятно и на тези около вас.Трябва да се подхожда много отговорно към тези работи.

преди 17 години 7 месеца #33888
"Това учение,от гледната точка на това,което ме интересува има три възможни състояния."...
.......
"По какъв начин залагате на някой от горните три варианта?"...
По никакъв начин.Горните три варианта са си твои варианти,ОТ ТВОЯТА ГЛЕДНА ТОЧКА.
Опитваш се да "НИ" вкараш в някаква схема,май...
Към тези "работи" подхождаме много отговорно,бъди сигурен.

преди 17 години 7 месеца #33889
В такъв случай очаквам да ми изложиш твоята позиция.Ако е възможно обоснована.

преди 17 години 7 месеца #33890
otnesen, какъв смисъл има да се излагат позиции.
Ти си видял едно:

"ние българите сме баш-най" и др.такива...."Българите - най великата раса на света"

Аз съм видял друго.
Мещера трето.
Няма смисъл, след тези твои думи от цитата да говорим повече.
Кой каквото видял-видял.
Ако се замислиш, повечето неща, които говореха Танев и Манев не се ли засягат и тук-в сайта?
Не трябва ли да си омерзен и от тукашните "писаници"?

преди 17 години 7 месеца #33891
Всъщност,докато ходих към магазина да купя хляб,мислех по въпроса и реших,че няма кой знае каква вероятност позицията на Мещер да се различава драстично от тази на господата Танев и Манев.Предварително се извинявам ако греша,това е само предположение.Ето малко информация за учението и интервю с инж. Танев:
тук

преди 17 години 6 месеца #33892

otnesen писа: В такъв случай очаквам да ми изложиш твоята позиция.Ако е възможно обоснована.

Приятелю ОТНЕСЕН!
Аз,може би за твоя голяма изненада-НЯМАМ ПОЗИЦИЯ!
В предният си отговор към тебе,мислех да добавя думите:
НЕЩО МЕ ГРИЗЕ СЪМНЕНИЕТО - ОТНЕСЕН!/ в контекст на СХЕМА/
Сега ги добавям.
Аз присъствах на това мероприятие,защото исках да присъствам.Исках да науча нещо,дето не го дават по телевизора помежду рекламите.

Ти ме познаваш по лице.Защо не ми се обади?...

преди 17 години 6 месеца #33895
Това е отговора за "Отнесен". Нали, винаги съм твърдял, че българите сме първия народ, сформирал се на планетата, и че науката, един ден, ще го докаже. Това също съм го твърдял. Всъщност, те вече са го доказали, но са го скрили, за да може все някой да пита имаме ли доказателства за това или онова. И да стават излишни спорове и безсмислени дискусии.

veso1985.log.bg/article.php?article_id=17164
tengrianstvo.blogspot.com/

Първите данни за човешкия геном в България от 1975 г. са изведени от изследователя Йордан Стоилов Иванов, удостоен през 2005 г. с титлата академик. Научният му труд, третиращ въпроси по изучаване езика на животните и проблемите на Космоса /от периода 1975-1980 г./ бил изпратен специално на АН на СССР. А констатацията му, че предците на българите са участвали в създаването на етногенезиса на над три милиарда и петстотин милиона жители на планетата, за тогавашния момент била толкова шокираща, щото учените забранили да бъде давана гласност на изследването, отчело живите и починали техни наследници. Така през 1975 г. изследователят манифестирал твърдението, че генетична българска кръв може да бъде открита и регистрирана в територии, заемащи 5/8 от Северното полукълбо. Специалната програма, която науката ни е разработвала, изисквала от научни звена на НРБ след 1975 г да изяснят чий геном е най-продуктивен и най-устойчив. Така учените по предложение на Йордан Стоилов Иванов следвало да обърнат внимание верни ли са неговите твърдения. И базата, върху която сега се работи по целия свят, всъщност е подсказана от изследванията на българина. “В заключенията си учените отново ще стигнат до дакомизийците и шопите” – категоричен е академикът днес.

преди 17 години 6 месеца #33896

otnesen писа: Всъщност,докато ходих към магазина да купя хляб,мислех по въпроса и реших,че няма кой знае каква вероятност позицията на Мещер да се различава драстично от тази на господата Танев и Манев.Предварително се извинявам ако греша,това е само предположение.Ето малко информация за учението и интервю с инж. Танев:
тук

И този, за да докаже нещо, започва първом от лунното начало на евреите и оттам тръгва към слънчевото? Защо г-н Танев? Какво толкова важно има в Кабала, което да го няма примерно и в нашата Слънчева Вяра, Тенгрианството, че започвате оттам? В юдаизма, няма слънчева корекция на лунното начало, ако беше така, тия отдавна да не бяха проблем за човечеството. Много ми е интересно, всеки, който иска да стане по известна публична личност или да даде гласност и тежест на своите изследвания, трябва непременно да удари едно коляно на евреите, да им направи един поклон, и тогава да почне да говори за останалото. Най-грозното впечатление в това интервю ми направи именно това. То окенза всичко останало добро.

преди 17 години 6 месеца #33897
1. - През тези 20 години на оформяне на теорията те се позовават само на неоспоримо обективни факти и развитието на това познание е в посока максимално доближаване до обективната действителност.Пътят за постигане на това е сложен и труден за разбиране.
Още 20 години няма да им стигнат. Позовават се на факти, а трябва и практика, не само позоваване. Не провидиш ли цялата картина, можеш да си играеш като малките деца да сглобяваш конструктура, докато един ден разбереш, че си пораснал и конструктура ти е ненужен.

Подкрепете ни!

Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.