Вестник "Съпротива"

преди 17 години 9 месеца #33275
Буден, който иска да види историята за да се убеди, че Елтимир въобще не е гонен оттук. Сам се оттегли, обявявайки Движението за провалено и Саракта за невъзможен да бъде построен. Общо взето просто трябваше да си посипем главите с пепел и да ударим катинара на всичко. Е, тая няма да стане!

И още нещо. Ще има ново издание на вестник Съпротива. Този път без участието на полковника от ДС Войнов и явно без Елтимир, който е обладан от бесове. Така е, Буден - Елтимир има огромен принос, но хората се променят. И като гений, обзет от зли демони е готов да унищожи собствения си труд. Като иска да го прави, но за останалото - няма да го бъде. Никой не е над Идеята и над България. И това се отнася за всеки от нас. Никой не е имунизиран. Всеки обладан от бесове, користни подбуди, пипалата на ДС или там негови си болежки ще бъде лустриран. Никой не е застрахован от това. Това е положението.

Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.

преди 17 години 9 месеца #33276
Конкретно за издаването на вестник Съпротива. Предлагам админите да променят тази обява в началото на сайта, за събиране на пари за издаване на книги на Елтимир. Тя отдавна не е вече актуална (засега), след отказа му да е свързан повече с "Воини на Тангра". Или както го нарича "вони на трагия". Обявата, която трябва да сложим е за събиране на пари за издаване на вестник "Съпротива". Колкото успеем - толкова. След като може да намерим човек да направи редакцията и да извърши отпечатването не виждам повече какво да отлагаме. Материалите ще бъдат качени по преценка на този, който ще се занимава с крайното оформление. Предложенията ще бъдат давани от всеки, който участва финансово. Материали има достатъчно. Напълно съм съгласен с идеята на Георги. На този етап не можем да си позволим да го оставяме по улиците или барчетата. И да искаме, няма да можем да отпечатаме толкова бройки, така че е по-важно да се предава от ръка на ръка и то на хора, които смятаме че ще се заинтересуват. Силни, горди и умни българи. А не на случайни минувачи, които може да са всякакви - включително мангусти и джедаи
По-нататък, като тръгне новата версия на сайта ще се наложи да обсъдим и още доста нови неща. Като това да имаме и някакъв бюджет, колкото и да е незначителен. Именно за такива неща, за взаимопомощ и съдействие. Сами виждате, че успяхме да съберем с общи усилия пари да подновим годишния абонамент на сайта. Така и с общи усилия ще продължим нататък

преди 17 години 9 месеца #33277
Да бе Анти 666,че като дам пари,пак да хукнете да ми ги връщате...
Моето виждане е следното:Елтимир е главен редактор на вестник Съпротива!Към него има още двама души с такива умения-ще ги ИЗБЕРЕМ!Това е за определен срок-не стане ли,търсим друг вариант.
И от там,от нас се дават само материали-тройката решава какво да излиза.Никакви допирни точки между Ангел и Йордан!
Всеки си работи в своята област,пък на времето оставяме да изглади междуличностните отношения!
Всеки сам да търси пътя към Идеята и да добавя от себе си.
И Йордане:
От нивото на твоята анонимност,просто нямаш право да обсъждаш познанствата на другите.Нямаш право!Защото не знаем какви са пък твоите познанства-сещаш ли се?Ето,това е ченгесарски подход!
Ще триеш ли или ще дискутираме?

преди 17 години 9 месеца #33279
Отново приказки от 1001 нощ. Елтимир няма как да бъде редактор, след като самият той не иска. А и на този етап и ние не искаме - като от 3 месеца от него излизат само безсмислени псувни и заклинания за смърт.
За незапознатите, ето предложението ми, още от 26.09;
"В такъв случай имам конкретно предложение. Преди време Елтимир от името на Движението издаде няколко тиража на вестник "Съпротива". Не виждам никакви причини той да бъде издаван в електронен формат като ежеседмичник и публикуван тук. Единственото, което трябва да направим всички ние, е да отделим по 2-3 лева в общата сметка, с която да платим интернета му."

И ироничният му отговор;
"Желая ви успех в правенето на вестника. Ще се опитам да го чета редовно. "

По инсинуацията за ченгеджйиските похвати и нивото на анонимност. Откъде мислиш Мещер, че Йордан е анонимен. Поне няколко хора тук са му ходили на гости и са яли от хляба му. Ако Елтимир миналата година не беше послушал аверчето ти, щеше и той сам да го види къде живее. И може би нямаше да ги имаме тия изстъпления на бесовщина сега. Само че така излезе и по-добре. Щото сега и Данчо щеше да е "добър познат" на разни ДС полковници.

преди 17 години 9 месеца #33282

Елтимир писа: "Ако пък Елтимир реши да помогне - знае, че винаги може да го направи. Никой не го е гонил, а той сам си избра това положение в което е сега."
Тук бях написал, че тези думи са лъжа. Обаче някаква свиня ги е изтрила. Пак пиша, че това е лъжа! Лицемери!

Ха, камъни в моята градинка. А желанието ми бе да ти подам ръка.

Явно , ние те принудихме да вземеш позиция в защита на агента на ДС ( явно той е по-важен от всички останали , които ти пречим тук ). Както и невъзможноста да преодолееш себе си е предизвикана от нас.

И не наричай всички тук "лицемери", след като имаш в предвид точно мен. Най-добре ми кажи : "ти си лицемер" за да не обвиняваш тези дето са нови на сайта и от скоро са чули за теб.

След като ще се категоризираме на лична основа, нека кажа и аз : преди ти написах и пак ще ти го напиша, че ако спреш да пушиш по 2 кутии на ден и си намериш работа - ще помогнеш много на най-близките си. И като не щеш да помагаш на нас за вестника - помогни тогава на тях. Тук ние не сме пречка.

Отношението ти към нас и ДС-агента има връзка с гореказаното.

С теб ,без теб или без мен: Ако е писано - вестник пак ще има.

преди 17 години 9 месеца #33285
Аз предлагам името на вестника от 'Съпротива" да се промени на "Свобода" в духа на нашите стари традиции, техническото му изпълнение да бъде платено, като например, предпечатната подготовка, да му се сложи някаква цена, макар и символична, за да може да излезе в легалната вестникарска мрежа. Мисля,ч е в предложението на Варварина има резон.

преди 17 години 9 месеца #33287

Jordan_13 писа: Аз предлагам името на вестника от 'Съпротива" да се промени на "Свобода" в духа на нашите стари традиции, техническото му изпълнение да бъде платено, като например, предпечатната подготовка, да му се сложи някаква цена, макар и символична, за да може да излезе в легалната вестникарска мрежа. Мисля,ч е в предложението на Варварина има резон.

Ха, вчера по същото време и аз мислих за ново заглавие на вестника. И първото, което ми изникна беше именно "СВОБОДА". Второто беше "САРАКТ".
Но определено няма да е "Съпротива".

преди 17 години 9 месеца #33288
И аз вчера си мислех за ново име, например:
САРАКТ-Държавата на Духа

преди 17 години 9 месеца #33289
Към горните добри предложения за ново име на вестника аз добавям още едно: Будилникъ.

преди 17 години 9 месеца #33290
ЛИЦЕМЕРИЕ
Чета за намерението да бъде възстановено издаването на вестник „Съпротива”. Похвално. Чета за намерението да бъде сменено името на вестника. Лошо нема, вестникът си е ваш, можете да му сложите каквото име искате. Е, това, разбира се няма да бъде вестник „Съпротива”, но подробностите не са толкова важни. Чета за евентуалното ми участие в списването на вестника. Определено е като престъпление. Също ваше право. И аз не бих поканил всеки да работи заедно с мен. Дотук нещата са наред. Не са наред обаче две изречения в съобщенията от темата:
„Тук липсата на Елтимир е осезаема, макар изборът да си е негов” И „Ако пък Елтимир реши да помогне - знае, че винаги може да го направи. Никой не го е гонил, а той сам си избра това положение в което е сега”.
Как да го разбирам? От една страна наистина бях прогонен и от сайта, и от форума, и от Движението, от бившето Движение въобще. Няма сега да пускам цялостния анализ, готов е, но ще го задържа. Ще го пусна когато преценя, но на друго място и по друго време. В този форум, където всичко, написано от мен бива подлагано на цензура нямам намерение да влизам в дискусия. Все едно да споря с моя старшина от казармата, който обичаше да повтаря: „Когато говориш с мен ще мълчиш!”.
Двете фрази обаче няма да подмина. Да определиш твоите собствени решения и действия като избор на някой друг, това е лицемерно. Недостойно. Нагло. Не позволяваш на някого да изрази своето мнение, триеш всяка дума, написана от него и същевременно твърдиш, че той сам си е наложил мълчание. От една страна да пишеш, че евентуалното участие на някого в дадено начинание е престъпление, а от друга да лъжеш, че той винаги може да участва – доста неразбираемо ми изглежда. Веднъж написах кой и защо според мен съсипа форума. Приведох доказателства. Изтриха го. После отговорих на едно лично писмо, в което се твърдеше, че са ми били пратили някакви линкове ,а аз съм бил отговорил с псувни. Отговорих, че нито писма съм получавал, нито съм отговарял. Изглежда с пощите ми се разпорежда друг. Също така изглежда, че на разни постмодернисти не е изгодно тези факти да излизат на бял свят и те усърдно ги трият с голямата гумичка. Ама карай да върви. Дотук приемам всичко. Включително триенето на моите мнения, клеветите и оскърбленията, всичко приемам. Не приемам обаче едно.
А именно, не приемам в бъдещия вестник да бъдат използвани мои текстове и материали. Щом съм престъпник, няма защо и вие да ставате съучастници в престъплението. Правете каквото знаете, каквото решите, но без мен. И още. Като направите вестника, ако изобщо го направите, ще осъзнаете какво аз съм успял да направя с онези десетина броя „Съпротива”, издавани с мизерните 100 – 150 лв. на брой. Печатницата е само част от цената. Тук влиза цената на касетите за лазерния принтер, който е абсолютно задължителен при отпечатването на макета върху паус. Също самия паус, както и хартията, върху която биват отпечатвани екземплярите за редакция. Който е правил вестник знае, че без тези неща не може. Тук влиза цената на електричеството, пощенските разноски при разпращането и т. н. Да не споменавам палежа и останалите неприятности, че ще дойде нанагорно. И не само нямах никаква финансова изгода от издаването на вестника, но и едно „Благодаря!” нямаше. Точно обратното – нарекоха ме престъпник.
Ами хубаво, така да бъде. И тъй като е така, аз предварително обявявам, че не желая името ми по никакъв начин да бъде свързвано с този вестник. Нито пък моя труд да бъде използван при списването му. Нещо да не е ясно? Да имате нещо против? Все пак знайте, че дори тази моя позиция и това мое решение да бъдат изтрити, те ще се появят на много места в Интернет, за да няма утре недоразумения. Вярвам, че бях пределно конкретен и разбираем.

Подкрепете ни!

Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.