Гавра с траките
1. Траките = пеласги = българи. Има вече доста сериозни данни и доказателства на тази тема, мога при нужда да ги дам
2. Българите на Аспарух са заварили освен славяните и северите (за които византийицте пишат, че е разселил насила по Верегава, то ест, Старопланинско-Карпатската верига, която станала естественна крепостна стена на държавата) и траки, които са били не по-малко от 70% от цялото население. Но за отношенията на Аспарух към траките данни публикувани няма. В превод: или такива е нямало, или траки е нямало.
Но!
1. За тях Херодот пише, че били най-големия народ на света след индийците
2. Даже и в днешната окълцана България има над 30,000 могили не на обикновенни тракийци, а на вождове, царе, големци и старейшини! Народ, който е имал толкова много владетели, не може да е бил изтрит от земята, като генофонд и демографски потенциал поне. Няма такъв известен случай с голдеми народи или племена.
3. Думата трак е древногръцка и означава "див, суров човек", то ест, нещо като синоним на варварин. Но самите траки така не са се наричали. Известни са десетки тракийски племена, но за събирателното название на този народ от техни източници няма как да знаем, защото се приемаше (вече Стефан Гайд = Стефан Гайдарски приема, че е разчел писмото и езика на траките), че са били безписменни, и са писали върху пясък, и то само жреците, защото такива им били поверията. Според мен - глупости на търкалета. Безписмен народ да псстрои Перперек, Татул, тракийските гробници, които са сложни и колективни инжинерно-архитектурни съоръжения...
Следователно (това вече е моя, засега недоказана хипотеза) за тях византийиците нищо не пишат, защото Аспарух се е отнесъл към тях като към българи, а не като към славяни, и затова не е имало какво да се пише.
Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.
----
Е добре. След като знаем с какъв враг си имаме работа, не можем ли да се справим с него. контра-видеа, статии, знам ли??! не може просто така един лунатик да разправя глупост след глупост с сериозни последствия.
Освен това той действително след битката с Константин IV Погонат разширява АДМИНИСТРАТИВНИТЕ (а не етнически) граници на държавата си, за да присъедини това, което още от 3-4-5 век е населено, както пише хронистът на император Зенон "и многото България напълниха цялата земя: от Карвуна до Драч". Карвуна = Добруджа, Драч = Дърес=Дурес, то ест, адриатическо пристанище в днешна Албания, на 30 км от Тирана. И това заселване с многото е от V век, а такива от 3-5 век е имало почти ежегодно.
Първо:що не минеш един Възродителен процес/виж темата на Севар/?
Второ:Ние,Българите,просто не бива да отговаряме на такива предизвикателства.Тези предизвикателства насочени към Българите и в конкретика към нашият сайт,са добре дошли...Лоша реклама няма,Човече!Нека се гърчат червеите...!
Я ме ориентирай за коя тема говориш/ нов съм още и не можах да обработя за какво ми говориш. Дай линк или нещо.Мещера писа: ГанчоЦенов!
Първо:що не минеш един Възродителен процес/виж темата на Севар/?
Второ:Ние,Българите,просто не бива да отговаряме на такива предизвикателства.Тези предизвикателства насочени към Българите и в конкретика към нашият сайт,са добре дошли...Лоша реклама няма,Човече!Нека се гърчат червеите...!![]()
![]()
![]()
Иначе за лошата реклама си прав, но те и персони като Йоло Денев ги знаят, но каква полза. Или добра реклама, или нищо.
нека някои от админите да ме кръсти
Орфей - щом ще е на кирилица. Ако няма проблем разбира се...
Иначе гаврата с траките стана нетърпима. Реших да следя какви дивотии върши тоз "танкист" и се абонирах за видеотата му. Освен онази дискусия в съседния форум, която чета с интерес се оказа че нашия "герой" е направИл още по голяма гавра:
Някои знае ли му адрес??? да видим кои е подчовек и кои свръхчовек
Щото някак си логически и хронологически не се връзва да твърдят, че сме например иранци, а да имаме цивилизация с хилядолетия по-древна от тяхната. Затова и благодарение усърдията на Алекасндър Фол и псевдоисториците изкараха траките безписмен народ (отделен от българите) и ги подмалдиха са 3000 години.
Аз не го знам,но ако го намериш,свиркай!
0889383805
За нас
Подкрепете ни!
Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.