Телегония

преди 11 години 8 месеца #50416
Някой път не се знае откъде ще изкочи заекът. Добавям целия текст на статията, за да не се изгуби с времето.

www.vesti.bg/tehnologii/nauka-i-tehnika/...-ne-bashtata-6029520

При австралийските мухи Telostylinus angusticollis размерите на малките им се определят от тези на първия им сексуален партньор, а не от онези на биологичния им баща. Такива са резултатите от ново изследване, цитирани от сп. "Сианс е авнир".
Оказва се, че някои характерни особености на бившия сексуален партньор могат да се предадат на следващото поколение. Тази теория, кръстена телегония и изоставена в началото на 20-и век, е лансирана наново от изследователката Анджела Крийн от университета на Нов Южен Уелс.
Екипът й първо създал мъжки екземпляри с малки или големи размери от вида, като подложил ларви на специфичен хранителен режим. По-късно въпросните мъжки екземпляри били кръстосани с женски, които не са достигнали полова зрялост. Впоследствие женските достигнали полова зрялост и били оплодени от други мъжки екземпляри с различни размери.
Така изследователите установили, че размерите на малките са определени от тези на мъжкия екземпляр, с който майка им първо се е чифтосала, а не от онези на баща им.
В случая може да се говори за наследство, свързано със заобикалящата среда, смята генетикът Кристоф Антониевски от Френския национален център за научни изследвания. Според учения това изследване е в областта на епигенетиката, на влиянието на клетъчната и физиологичната среда върху генната експресия.
"Хипотезата, която може да обясни резултатите от изследването, е свързана с влиянието на спермата от първия любовник върху майката - отбеляза Крийн. - Концентрацията и съставът на молекулите в спермата на мъжкия екземпляр зависят от заобикалящата го среда и физическата му форма", добавя той.

Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.

преди 11 години 5 месеца #50688
Приятелка на бивша съученичка в разговор ми каза следното, цитирам по памет (смисълът е точен) : "Какво лошо има в това да съм с негър?"!Руса,бяла и симпатична...
Доста мисля по въпроса и съм на мнение,че почти всички жени мислят чрез сетивата си ,и ако не направим нещо ние българите наистина бялата раса ще изчезне.Жените не разглеждат проблема от гледна точка на процесите и генетичната рекомбинация и резултата : някакво шоколадово мелезче.
При отговор на въпроса : “Бихте ли били с негър?”.Жените отговарят с “Да” или “Не” само,заради вкусовете си и сексуалните си желания...никога не съм прочел или чул жена да засегне проблема от друга гледна точка (не физическа).
За тях няма значение националността,расата,кожата и прочие.И това нещо е адски много пропандирано.Няма я вече тази жертвеноготовност на жената към мъжа и нацията.
А съученичката ми искаше да бъде с азиатци и в частност с японци.
Жените,както каза Йордан са повече в "приемственият" аспект на половият акт,зачатието или съвкуплението.Вие жени и в частност българки сте ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ЦЕННИ и трябва да бъдете отговорни!
Та явно връстничките ми ще предпочитат повече черния и азиатеца пред мен,въпреки,че ги бия по-хубост всичките ;)))
Еврейските банкерски фамилии добре са си свършили работата...
За другите ще поставя този цитат от друг български форум : "И в САЩ има расизъм и от белите спрямо черните, и обратно. В САЩ казвали "Once with black never back".

преди 11 години 5 месеца #50704
Хайде, да не кажем, че в Българският Саракт, ще е така, но определено ще стимулираме с всички възможни средства раждането на деца. Обаче тука има една малка скоба - раждането на чисти етнически българчета. Чисти означава, че смесените бракове с неподходящи раси няма да бъдат стимулирани. Няма да бъдат забранявани, но няма да бъдат стимулирани от държавата, просто ще си вървят на общо основание. Иранците инвестират в жива сила и са прави - това е наука, това е работна сила, това е армия, това е изкуство... От 100 новородени, двама да са новатори в една област или друга област, те са огромен национален капитал, който си е струвал усилията на държавата. Защо България е бедна и не може да върже бюджета? Ами защото няма национален капитал - не се раждат достатъчно Българчета, а кога порастнат - емигрират. Така не може нито да съществува една държава, нито да се развива.

www.dnes.bg/…/iran-prevryshta-jenite-v-mashini-za-ra…

преди 11 години 5 месеца #50705

Петър. писа: Приятелка на бивша съученичка в разговор ми каза следното, цитирам по памет (смисълът е точен) : "Какво лошо има в това да съм с негър?"!Руса,бяла и симпатична...
Доста мисля по въпроса и съм на мнение,че почти всички жени мислят чрез сетивата си ,и ако не направим нещо ние българите наистина бялата раса ще изчезне.Жените не разглеждат проблема от гледна точка на процесите и генетичната рекомбинация и резултата : някакво шоколадово мелезче.
При отговор на въпроса : “Бихте ли били с негър?”.Жените отговарят с “Да” или “Не” само,заради вкусовете си и сексуалните си желания...никога не съм прочел или чул жена да засегне проблема от друга гледна точка (не физическа).
За тях няма значение националността,расата,кожата и прочие.И това нещо е адски много пропандирано.Няма я вече тази жертвеноготовност на жената към мъжа и нацията.
Жените,както каза Йордан са повече в "приемственият" аспект на половият акт,зачатието или съвкуплението.Вие жени и в частност българки сте ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ЦЕННИ и трябва да бъдете отговорни!
Та явно връстничките ми ще предпочитат повече черния и азиатеца пред мен,въпреки,че ги бия по-хубост всичките ;)))
За другите ще поставя този цитат от друг български форум : "И в САЩ има расизъм и от белите спрямо черните, и обратно. В САЩ казвали "Once with black never back".

Руса, бяла, симпатична... А ти пишеш във форума на Воините :-D :-D
Още тая вечер да сте омачкали чаршафите... нали разбираш. Трябва да разбере, че е много яко да е с тебе в... За това не са нужни пари. Още от първият път действай за деца. Няма за кога. Работи добре върху нивата и тя ще ти даде плодове.
Всички жени не могат да бъдат спасени, все някоя ще даде фира, ще отиде зян :-)

преди 11 години 5 месеца #50734

Петър. писа: Приятелка на бивша съученичка в разговор ми каза следното, цитирам по памет (смисълът е точен) : "Какво лошо има в това да съм с негър?"!Руса,бяла и симпатична...

Телегонията... тукъ се обръща внимание какъ е характерно за материалистичниятъ векъ само на видимата страна. Ражда се плодъ, който е взелъ гените на първиятъ мъжъ. А какво става въ душата на човека следъ първото влюбване, първото докосване, първото сливане? Сливане... Отдава се човекъ Духъ, Душа и Тяло и едно е съ Любимиятъ/Любимата, първиятъ/първата. Какъ преживява първата раздяла, коя е модерана за днешниятъ святъ, ускорително пропадащъ и отдалечаващъ се отъ естеството на Сърцето въ Човека? Остава ли нещо въ душата отъ първиятъ/първата? Същностьта на Любимиять/Любимата остава въ човека завинаги, но" науката "не се занимава съ таквизи неща. Нито и съвремениятъ човекъ има време да се спре, че да вдълбае въ себе си, че да се опознае. Всяка следваща връзка напомня болезнено за първата и никога човекъ не може да даде втори пътъ докрай сърцето си. Но някога при Дедите ни, кога се взематъ двама млади... "И пътъ да няма не ще се спратъ", една Душа едно Тяло са отдадени до гробъ. И много рожбички са си имали, кои износени и отгледани са били въ Топлината на семейното огнище. А сега жената освенъ, че въ бедность, смее ли и въ ледъ и самота да износи роди и отгледа рожбичка?

Ония години кога учителствахъ, единъ отъ десетокласниците бълваше по женски адресъ вулгарни непоносими за слушане думи. Огромна омраза къмъ всичко що е женско и съответно всичко що е женско думаше ужасно, да го прекара. Първоначалната ми реакция да си изляза отъ стаята, но Небето ме спря. И слушахъ. Кога тръгна и менъ да атакува съ смрадъ и казахъ, сякашъ свише ми бе вложено въ устата. "Какъвъ ти е проблема?" Въ тозъ часъ си помислих че може да е прозвучало иронично, подигравателно, и да го агресирамъ още повече, но не. Той разбра че искренно изрекохъ и за моя изненада си изля мъката като на приятель. Влюбилъ се, били заедно, но се разделили. И викаше колко му гласъ държи. "Няма да позволя повече това да се случи!" И тряаааасъ, стоварваше юмрукъ на масата, тежъкъ като планина. "Няма да позволя повече това да се случи!" Тряааасъ... Така въ агония дълго мантруваше. И кога утихна, какво да му кажа. Нещо отъ сорта бе "Ти си спортистъ, бори се и въ живота! Защо да я карашъ пресъ просото?" Но тази негова първа любима цял животъ ще му е рана незаздравяваща. Отъ този разговоръ съ него спряхъ да съдя хората. Всеки за негативното си поведение си има причина. И почти винаги тя е въ резултатъ на разбито сърце. Болката е адска и всеки иска да я забрави. И вместо да се слеятъ Небе, Земя, как са правили Дедите ни , въ модерниятъ святъ за да забравятъ сърцето си едни се заравятъ въ материалното и отчитатъ "количественотоното натрупване" на колкото си може повече сексуални партньори, но душата им пуста безводна стои. Други се отдаватъ на духовното и ставатъ монаси/монахини. И едната крайностъ води към безплодие и другата крайность също.

Но особенно за жената не е възможно да отдаде втори пътъ сърцето си. Ето Байгалъ коя е била сътворена за Чулманъ, но той не й обърналъ внимание, взелъ я Субашъ. И след като тя отъ него ридобила синъ , той я оставилъ. Ако и да успяла следъ страданието си да постигне духовна урвновесеностъ, не можела да забрави напълно своя първи мъжъ и да се отдаде на другъ. Тя отишла при Чулманъ, но физическа връзка няма ли са. Били са като братъ и сестра. Тя при него намерила топлина и спокойствие за нея и детето си. Чулман обикналъ детето й като свое родно.

Подкрепете ни!

Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.