Терористични гнезда в Интернет

преди 18 години 3 месеца #27116
Здравейте г-н Пасков!
Радвам се за вашата оценка, аз съм gugu. За съжаление помакнет вече не работи, а там останаха много интересни дискусии. Вече има pomak.eu
Изразът е "Кочаните ( турчеещи се българомохамедани)" в първия постинг към тази тема. За пръв път го чувам този епитет и не виждам основанието за измислянето му. Що се касае до помаците, т.е българите-мюсюлмани, стремейки се да запазят религията си, но и изобщо индентичността си, те са по-скоро склонни да стоят на равни разстояния и от българите-християни и от турците, които пък от своя страна не ги припознават напълно за "свои" - някои от нас заради религията, турците-заради българския им корен. Става както в Библията - като двете майки, дърпащи оспорваното бебе. Според мен "силата" не е правилния подход в случая. Икономически и просветни действия са решението на всеки етнически проблем. Икономически българското правителство ги е отписало, и ги тласка в обръчите на Доган. За просветните нямам думи! Остава и да ги обиждаме... и тотално ще ги загубим.

Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.

преди 18 години 3 месеца #27132

integer писа: Здравейте г-н Пасков!
Радвам се за вашата оценка, аз съм gugu. За съжаление помакнет вече не работи, а там останаха много интересни дискусии. Вече има pomak.eu
Изразът е "Кочаните ( турчеещи се българомохамедани)" в първия постинг към тази тема. За пръв път го чувам този епитет и не виждам основанието за измислянето му. Що се касае до помаците, т.е българите-мюсюлмани, стремейки се да запазят религията си, но и изобщо индентичността си, те са по-скоро склонни да стоят на равни разстояния и от българите-християни и от турците, които пък от своя страна не ги припознават напълно за "свои" - някои от нас заради религията, турците-заради българския им корен. Става както в Библията - като двете майки, дърпащи оспорваното бебе. Според мен "силата" не е правилния подход в случая. Икономически и просветни действия са решението на всеки етнически проблем. Икономически българското правителство ги е отписало, и ги тласка в обръчите на Доган. За просветните нямам думи! Остава и да ги обиждаме... и тотално ще ги загубим.

Аз много се радвам, че сайтове със заглавия "Помак", престават да съществуват (жалко, че се е създал друг), тъй като самото наличие на такива е тотален сепаратизъм. Помашка нация няма да има, това си го избийте от главите. Вашият Път е само един Самоосъзнаването като Българи и връщането към Българското безвъзвратно. Както и Помашка република също няма да има. Пример Тъмръш. Това също си го избийте от главите.
Понятието "кочани" е местен израз в Смолянски регион. Могат да се използват и други местни понятия, но те могат да се тълкуват двояко и да ви легитимират като отделен етнос, което и целите със създаването на подобни сайтове, които са си чиста проба терористични гнезда, независимо дали тонът е умерен или не, или каквото и да е там.
Та, съзнателно използвах това понятие "кочани". Обидени сте? Много добре. Ще престана да го употребявам, докато се Самоосъзнаете като Българи. Тогава ще ви наричам "братя". Всякакви други варианти са неприемливи за държавата България.
Просто и ясно. Няма место за пазарлъци, защото времето накъсява.

преди 18 години 3 месеца #27133

Jordan_13 писа: Аз много се радвам, че сайтове със заглавия "Помак", престават да съществуват (жалко, че се е създал друг), тъй като самото наличие на такива е тотален сепаратизъм. Помашка нация няма да има, това си го избийте от главите. Вашият Път е само един Самоосъзнаването като Българи и връщането към Българското безвъзвратно. Както и Помашка република също няма да има. Пример Тъмръш. Това също си го избийте от главите.
Понятието "кочани" е местен израз в Смолянски регион. Могат да се използват и други местни понятия, но те могат да се тълкуват двояко и да ви легитимират като отделен етнос, което и целите със създаването на подобни сайтове, които са си чиста проба терористични гнезда, независимо дали тонът е умерен или не, или каквото и да е там.
Та, съзнателно използвах това понятие "кочани". Обидени сте? Много добре. Ще престана да го употребявам, докато се Самоосъзнаете като Българи. Тогава ще ви наричам "братя". Всякакви други варианти са неприемливи за държавата България.

Jordan_13, струва ми се, че нещо пропуснахте:
Този човек не е помак, а пише в помакнет. Той е на 52 години и е от Велико Търново. То ест, обръщанието във второ лице в случая не следва да се адресира към него.
Освен това, както вече съм писал, връщането към българското с императивен тон няма как да стане.
Личният авторитет на Jordan_13 или на Пламен Пасков или на който и да е са крайно недостатъчни, за да им поставяме въпроса ребром, като условие и нареждане.
Имаме зад гърба си мощни събития, на които не само нашия личен авторитет е смешно недостатъчен, но даже и да се впрегне осмислена и мащабна просветна и социална програма, и те ще искат време и търпение за това завръщане.

Сами знаете:
1. Сложните събития от началото на 20 век, особенно около 1912 година
2. 7-кратните прекръствания, пак силови, през 20 век
3. Абдикирането на Българската държава последните 20 години
4. Обгрижването им и осиновяването от емисари и ДПС през последните 20 години, които умело използват наслоенията от точка 1 и 2.

Как, при това положение, може да сработи императивният метод?
Според мен, няма как.
Затова човека е прав: в създадената ситуация, когато държава и държавна програма няма, а ние сме единици от физически лица, които имат достъп до интернет ресурси и можем да водим диалог с тях само в тяхната интернет-кръчма (защото те тук едва ли ще дойдат), друг вариант, освен човешко и уважително просветно общуване не може да бъде използван.
Просто няма условия и ресурси за друго.

преди 18 години 3 месеца #27134

Пламен Пасков писа:

Jordan_13 писа: Аз много се радвам, че сайтове със заглавия "Помак", престават да съществуват (жалко, че се е създал друг), тъй като самото наличие на такива е тотален сепаратизъм. Помашка нация няма да има, това си го избийте от главите. Вашият Път е само един Самоосъзнаването като Българи и връщането към Българското безвъзвратно. Както и Помашка република също няма да има. Пример Тъмръш. Това също си го избийте от главите.

Jordan_13, струва ми се, че нещо пропуснахте:
Този човек не е помак, а пише в помакнет. Той е на 52 години и е от Велико Търново. То ест, обръщанието във второ лице в случая не следва да се адресира към него.
Освен това, както вече съм писал, връщането към българското с императивен тон няма как да стане.
Личният авторитет на Jordan_13 или на Пламен Пасков или на който и да е са крайно недостатъчни, за да им поставяме въпроса ребром, като условие и нареждане.
Имаме зад гърба си мощни събития, на които не само нашия личен авторитет е смешно недостатъчен, но даже и да се впрегне осмислена и мащабна просветна и социална програма, и те ще искат време и търпение за това завръщане.

Сами знаете:
1. Сложните събития от началото на 20 век, особенно около 1912 година
2. 7-кратните прекръствания, пак силови, през 20 век
3. Абдикирането на Българската държава последните 20 години
4. Обгрижването им и осиновяването от емисари и ДПС през последните 20 години, които умело използват наслоенията от точка 1 и 2.

Как, при това положение, може да сработи императивният метод?
Според мен, няма как.
Затова човека е прав: в създадената ситуация, когато държава и държавна програма няма, а ние сме единици от физически лица, които имат достъп до интернет ресурси и можем да водим диалог с тях само в тяхната интернет-кръчма (защото те тук едва ли ще дойдат), друг вариант, освен човешко и уважително просветно общуване не може да бъде използван.
Просто няма условия и ресурси за друго.

Единиците като личности са много важни и могат да направят много. Трябва да знаят, че има и императивен тон. А между тях има доста, които разбират само от този тон. Толкова. Ти се заемаш с просветата, аз с императивността. Тоя път няма да ги "покръстваме", тъй като Древната българска вяра е съществената, а там "покръстване" няма. Това е безсмислено. Или си Българин или не си. За второто е ясно, че, ако не си, не ти е местото да живееш на тази територия. Просто ги изселваме от територията, която заемат и искат да превърнат в автономен санджак и на тяхно място заселваме "волжки българи" с всички данъчни облекчения.

преди 18 години 3 месеца #27135

...можем да водим диалог с тях само в тяхната интернет-кръчма (защото те тук едва ли ще дойдат)...

Нямах намерение да се намесвам, защото поддържам тезата, че делото по спасяване на давещите се е дело на самите давещи се, но ... Пламене, струва ми се , че това е разковничето- "защото те тук едва ли ще дойдат". А защо да не дойдат, нима ще бъдат натирени? Какъв е шансът на единици като теб да ги убедиш в нещо, ако те самите не потърсят истината за себе си? Шансът е никакъв!

преди 18 години 3 месеца #27139

Миро писа: Нямах намерение да се намесвам, защото поддържам тезата, че делото по спасяване на давещите се е дело на самите давещи се, но ... Пламене, струва ми се , че това е разковничето- "защото те тук едва ли ще дойдат". А защо да не дойдат, нима ще бъдат натирени? Какъв е шансът на единици като теб да ги убедиш в нещо, ако те самите не потърсят истината за себе си? Шансът е никакъв!

Няма да дойдат, защото тук няма да се чувстват като помаци. Ще дойдат единици, но не в качеството им на помаци, а на обикновенни хора.
А тези, които сега ДПС ги помпа, и турските и арабските емисари също им внушават идеите за мюсюлманското братство (сякаш 10 годишната война между Иран и Ирак беше между християни и мюсюлмани, а отделянето на Египет, Сирия и другите мюсюлмански страни от Османската империя е ставало доброволно), не можеш да привлечеш тук на дискусия.
Поради изброените в предишния ми постинг 4 точки, особенно първите 2, те асоциират злините и капсулирането, на което ги обрече неадекватната политика на официалната българска държава, с българи и с християни. То ест, за тяхното мислене е в сила следното уравнение:
Държавата България (за целия 20 век) = българи = християни = кауре = врагове.
Извод: българите са съвиновни за нашите беди и злините, които ни нанесе българската държава

На базата на това уравнение емисарите и ДПС им внушават "логичното" уравнение:
мюсюлмани (в България) = турци

И елегантно извеждат внушението, че това е формулата на мюсюлманско братство. То ест, на скорошното, ей го на, вижда се зад ъгъла на хоризонта, обединяването на всички правоверни в един голям и силен, блаженстващ халифат, а каурето, които не са дар-ел-ислаам, за тях там място не се предвижда...въпреки, че в прав текст официално не се споменава как точно ще стане това.
Във форума на ардинобг, който сега е спрян по "технически причини", има хора, които в прав текст си казват, че даже и помаците да са българи по произход, то те следва да се държат по-близо до турците, защото религията не само ги родни, но даже ги и побратимява.
Аз зададох нарочно провокационен въпрос на един от апологетите на ислямската пропаганда там: emir_kj: "значи, ти нямаш нищо против да дадеш дъщеря си за жена на негър от Мали, или на индонезийски селянин, само, защото са "от религията", а ще бъдеш против да я дадеш на Гошето от съседната къща, с които си играят от деца и се обичат и познават, но Гошето е от не-мюсюлманско семейство?
Категоричният и еднозначен отговор беше: "Естественно!"
Така че, според вас, как ще дойдат тука и с кого ще си общуват?
На тези форуми значение имат именно напомпаните проводници на емисарите, а не обикновенните хора. Но обикновенните родопчани отиват там, и четат:
"Помаците са горд народ" "Слава!" "хвала!"
"Помаците са се настрадали от опитите на българите да ги приобщават грубо и насилственно!"
"Помаците са живяли добре и са били и са уважавани единственно от Османската империя и от турците и Турция днес!"
"Само Турция може да защити и подкрепи помаците като братя мюсюлмани днес!"
"Помаците имат право на самоопределение! Те са горд и достоен народ!"
Е, на фона на тези дитирамби, как очаквате някой да дойде тук и да обменяме мнения - къде е истината, кой е виновен, и какво ще правим, за да решим казуса?

преди 18 години 3 месеца #27158
Подкрепям напълно анализа на Пламен Пасков.
Друго-няма как да "натирим" едно местно, корено население, живеещо тук повече от 2000 години.
Второ-идеята за завръщането на българи от диаспората е добра НО, поради икономическите условия тук, те ще вземат български паспорти и ще заминат за Западна Европа.
Т.е. връщаме съм към първопричината за 1. намаляване на българите, 2. сепаратизма на групи като българите-мюсюлмани. Лошото управление и стремежа на олигархията чрез методите на противопоставянето да поддържат напрежение по религиозен и етнически признак, за да няма СОЦИАЛНО напрежение. С една дума - да могат спокойно да ни "стрижат".
Затова бях написал в техния сайт помакнет - борбата трябва да е за равнопоставеност, законност и просперитет, при което за добре живеещите БЪЛГАРСКИ граждани религията (даже и етноса) ще е третостепенен фактор.
Лошото е, че обръчът на Доган прави повече за тях точно в икономически план и той е за тях "майката-кърмилница", а българската държава е "душманинът", които ги държи бедни. Психологическия момент за оцеляване на индивида и групата в криза ги събира и силовите методи не работят

преди 18 години 3 месеца #27160

integer писа: Подкрепям напълно анализа на Пламен Пасков.
Друго-няма как да "натирим" едно местно, корено население, живеещо тук повече от 2000 години.
Второ-идеята за завръщането на българи от диаспората е добра НО, поради икономическите условия тук, те ще вземат български паспорти и ще заминат за Западна Европа.
Т.е. връщаме съм към първопричината за 1. намаляване на българите, 2. сепаратизма на групи като българите-мюсюлмани. Лошото управление и стремежа на олигархията чрез методите на противопоставянето да поддържат напрежение по религиозен и етнически признак, за да няма СОЦИАЛНО напрежение. С една дума - да могат спокойно да ни "стрижат".
Затова бях написал в техния сайт помакнет - борбата трябва да е за равнопоставеност, законност и просперитет, при което за добре живеещите БЪЛГАРСКИ граждани религията (даже и етноса) ще е третостепенен фактор.
Лошото е, че обръчът на Доган прави повече за тях точно в икономически план и той е за тях "майката-кърмилница", а българската държава е "душманинът", които ги държи бедни. Психологическия момент за оцеляване на индивида и групата в криза ги събира и силовите методи не работят

Население, което е загубило Българското Самосъзнание, вече не е "коренно". Може да има здрав български ген, но когато няма Българското Самосъзнание, то вече не е коренно. Впрочем "коренно население" на Балканите са и волжките Българи, защото техните прадеди са тръгнали оттук.
При това положение, нашите Канове са избивали такова население, не са били много толерантни, нито либерали, нито демократи :-D :-D Демокрацията и либерализацията е за овцете. Тя им решава въпросите на кое пасбище да ги закара овчаря днес, но не ги променя и те си остават овце. Имат свобода да пасат дето си искат, но нямат свободата да бъдат повече от това, което са.
Аз естествено, в предния пост, говорих, че поселените на местото на самоопределящите се като "турци' или "Български турци" (Смях в залата), ще бъдат предоставени данъчни облекчения. Но завръщането им тук, на Балканите на тях ще им даде нещо повече, ще им даде възможността да се живеят като Българи, нещо, което Русия днес не им предоставя и ги зове още "татари".
Така, че според мен, не икономическото положение за тях ще е определящото. Неслучайно съм се спрял на тази част от Българската Общност по света, нищо, че са мюсюлмани повечето, на което Зиези, вероятно веднага ще възрази, че носят опасност от ислямски фундаментализъм. Интересно, а наричащите себе си "български турци" не носят ли? Техния фундаментализъм е много по-опасен, защото те казват: "Ние сме се родили тука, ама сме турци и искаме да си създадем автономия и след това да се присъединим към анаватан Турция".
Въпроса с "просветата" и "диалога", които Пасков застъпва са правилни, когато се отнася за онези, които искат да си останат Българи-мюсюлмани и не искат да станат някакви други, но са подложени на опасна пропаганда. Това е един вид подкрепа и защита на тяхната позиция от наша страна. Въпроса с "просветата" решава и проблема с ония, дето се колебаят дали са Българи, под въздействието на опасната юдео-ислямска пропаганда, но не решава въпроса с ония, дето са "решили" вече да бъдат турци и да си създават автономия. Към тях трябва да бъде приложен императивният метод. А те не са малко. Стават все повече и повече.
Изселването им не е ход на насилие, а ход на прочистване хоризонта на Бъдещето на България. Ходът със заселването на волжки Българи е един още по-тънък ход, който нанася три разгромяващи удара върху юдео-ислямската дъга, която се опитва да ни стегне около шията. Мисля, че и Зиези, няма да се досети за какво става въпрос, тъй като той държи тук да се заселят християни
:-D :-D

преди 18 години 3 месеца #27190
В София има училище,в което от 5 до 8-ми клас се изучава ...иврит!Може би като СИП,незнам.Скоро ще се разбере името на училището.След 8-ми клас изучавалите ги "разпределят" в други училища,по направление и те бързо и успешно Израстват в кариерата. :out:

преди 18 години 3 месеца #27515
категорично подкрепям позицията на Йордан13 и също смятам, че на тези, които са си избрали да бъдат (про)турски месии и пропагандатори мястото не им е в България а влизането в полемика с тях е загуба на време. който е българин по самосъзнание и ген и лоялен, родолюбец е добре дошъл независимо от това че би могъл да е мюсюлманин.

Подкрепете ни!

Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.