Вегетарианство Мършояди ли сме?
Книжката е добра според мен, но малко трудно се намира:
www.pe-bg.com/?cid=9&pid=21474
Има я и тук:
www.yogabg.net/enciclopedia/za_sastoqnieto.pdf
Има я и в спиралата , ако някой не може да я изтегли от горните два линка.
Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.
video.google.com/videoplay?docid=-617656...ype=search&plindex=0
Наскоро четох в една книга, че според тибетските учения месото повишава киселинноста на организма ни, което от своя страна е сигнал за болестотворните микроби да нападнат тялото ни защото го приемат за мъртво!
Повишена киселинност означава ниско pH.
Живата (зелена) храна намалявала РН-а на организма ни и по-този начин освен, че ни предпазва от болести ни позволява да се издигнем енергийно на по-високо ниво...!!!
Тук има противоречие, може би си искал да кажеш че зелената храна увеличава pH-то, тоест намалява киселинността и увеличава алкалността.
И днес го практикувам, лично коля животни на село за целта - дори коля за тези, които не знаят как , но зман че трябва да го прекратя един ден. Заради себе си , наследниците и бъдещето.
Други не колят животни и си мислят, че "няма проблем" като си купуват салам от бакалията, понеже някой друг е клал заради тях. Но онзи другия е клал, понеже има кой да си купи салам и купилия си салам е поръчител на клането.
Въпрос на избор - някога ми казаха, че едни извънземни същества тъкмо затова гледат на нас човеците като на диваци - щото убиваме и изяждаме животни.
Някога масово хора са яли хора. И днес някой го правят. Месото казват не било много по-различно, дори човешкото било по-вкусно!
Между човешкото и животинското тяло няма голяма разлика - дори животинското е по-издръжливо и силно.
Има една еврещуга Линда Гудман която обяснява за 15 години трябвало организма да се адаптира към друга диета след като е бил свикнал на месо. Първо да се спирали червените меса после пилито накрая и рибата. Но нали има и хора които от раз са спряли без да е имало негативни ефекти. Значи просто трябва да се внимава балансирана диета много варива много ядки спанак и другите му сходни да станат едва ли не ежедневие.. той организма сам си иска каквото му е нужно. Но родителите приучават децата да ядат месо а не да обръщат внимание на това което им казва организма. И това е голяма грешка. Научиш ли детето преди 7те години да си набавя каквото организма иска и когато го иска наместо да му се създават насилствено хранителни навици и автоматизми - ти му осигуряваш способност да се адаптира и да е автономен организъм. Но като извод дори и еврейката Гудман казва че всички трябва да се върнем към вегетарианството. Това е бъдещето. Да си мислиш че 'хората са си хищници' си е ретроградно мислене. Хората са възвишени същества които се адаптират както към материята така и към Духа и функционират спрямо и двата елемента. Интелекта и самосъзнанието са определящи за човека а не някякви насадени норми и навици от предишни генерации.
Има и друго. След раждането на сина ми ми се появиха много здравословни проблеми (алергии, екземи, хипогликемия, хипотония, болки всякакви и навсякъде, най-тежко беше главоболието). Лекарите се опитваха да ги борят "на парче", без или само с временен успех.
Тогава попаднах на книгата за кръвните групи на Д-р Д'Адамо. Видя ми се убедиделна и започнах да следвам съветите. Не особено стриктно, защото не мога да се откажа съвсем от домати и свинско месо, но пак се получи. За шест месеца ми мина всичко, дори свалих "несваляемите" 7 килограма, които ми бяха останали след раждането.
Той твърди, че различните кръвни групи реагират различно на храната поради естеството на възникването си. "А" се била появила по време на развитието на земеделието, а "Б" - на скотовъдството. Първите по конституция са вегетарианци, а вторите - месоядни. Няма правилна формула за всички хора.
Като си помисля, че 44% от земното население е с кръвна група "А", това обяснява за мен факта, че толкова много хора се чувстват добре като вегетарианци. В моя кръг от познати това дори се потвърждава. Обратно, познавам двама души с тая кръвна група, които не могат да се откажат от месо, дори и не помислят за подобно нещо. Единият от тях последните седем години изкара повече време в болницата, отколкото в къщи. Сърдечните му проблеми се появиха почти изведнъж (на 53 години) и след байпаси и нова поредица инфаркти сега е с трансплантирано сърце. Родителите му и двамата са починали от сърдечни болести, никой от тях не е остарял... Другият все още е млад, дано не го последва подобна съдба. Но често се оплаква от проблеми с храносмилането
Мисля, че всеки трябва да намери оптималното за себе си, в тези условия. И най-добре да е готов да промени нещо, ако (когато) условията се променят.
За нас
Подкрепете ни!
Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.