Отново за изборите

преди 18 години 10 месеца #22580
Пасков, направил си страхотно изложение! Няма дума, с която да не съм съгласен. Това, което казваш за Монако е осъществено и в Дубай. Там имигрантите превишават десетократно местното население, но не се ползват с никакви пролитически права. Нещо повече. В Дубай цялата земя принадлежи на Емира, но той няма правото нито да я продава, нито да я подарява. Може да дава право на строеж върху нея. Нещо като в древна България. Въвеждането на едни такива закони ще реши много бързо поне 90% процента от днешните ни проблеми. И още няколко предложения за закони:
- Премахване на двойното гражданство;
- Въвеждане на нови документи със задължителна графа за националност;
- Граждански права имат всички български граждани, политически права имат само българите.
Мисля, че тази схема вече е била прилагана. А за оръжието май някои са забравили. В България преди евреите да ни подарят на османските турци всеки българин е бил ЗАДЪЛЖЕН да притежава оръжие. Имало е годишен преглед на въоръжението, и у когото се откриело, че не се е грижел за своето оръжие, немарливият бил наказван със смърт. Присъдата се изпълнявала веднага и на място.
Само няколко закона и целият хаос ще изчезне, сякаш не го е имало. Само че преди това трябва да се провали САЩ, опората на юдаизма. Дотогава можем да се снабдяваме с оръжие, да го крием и да сме готови за онова, което иде.
А то няма много да закъснее.

Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.

преди 18 години 10 месеца #22582

Елтимир писа: ...................
Нещо като в древна България. Въвеждането на едни такива закони ще реши много бързо поне 90% процента от днешните ни проблеми. И още няколко предложения за закони:
- Премахване на двойното гражданство;
- Въвеждане на нови документи със задължителна графа за националност;
- Граждански права имат всички български граждани, политически права имат само българите.
Мисля, че тази схема вече е била прилагана. А за оръжието май някои са забравили. В България преди евреите да ни подарят на османските турци всеки българин е бил ЗАДЪЛЖЕН да притежава оръжие. Имало е годишен преглед на въоръжението, и у когото се откриело, че не се е грижел за своето оръжие, немарливият бил наказван със смърт. Присъдата се изпълнявала веднага и на място.
Само няколко закона и целият хаос ще изчезне, сякаш не го е имало.
...........

Блгадаря за подкрепата
И само едно допълнение към посочените правила за изборни права, за които отдавна пиша, ама на форума на вестника истерично трият (шубето е голям страх!):
правото да ходят на избори само изрядните ДАНЪКОПЛАТЦИ и хора без криминални прояви.
Ха сетете се: колко от мангалите изобщо са данъкоплатци, колко от тях са без криминални прояви, колко данъци е платил на държавата А'мед Демир До'ан, колко биха стрували при това положение изборните "гласове" на мангалите и на преселниците от Турция, които над 20 години не са плащали 1 стотинка на българската хазна.
И как всичко ще си дойде на мястото, защото иначе даже и избори до дупка няма да позволят оставане във властта на днешните плутократи.
Въпреки че голямата част от българите също са в сивата икономика или са оформени на минимална работна заплата, пак ще са повече от посочените категории, които са с нулев принос по този показател.

преди 18 години 10 месеца #22583
"...правото да ходят на избори само изрядните ДАНЪКОПЛАТЦИ..."
Е, за това не бях се сетил. Трябва да се запише с големи букви и да се повтаря непрекъснато. Много ми допадна, честно! Плащаш данъци, отиваш на избори. Не плащаш данъци, няма за теб избори. Щом не плащаш, значи нямаш правото да изискваш. Може да се направи цял един програмен материал по тези думи.
... стига да има кой да го чете. От партиите, убеден съм - няма. Ама ние трябва да мислим и за бъдещето, нали?

преди 18 години 10 месеца #22584
Пламене, не съм съгласен с теб по няколко причини! Ако тенденцията за спад на изборната активност в България се запази, електуралния вакуум, който се получава в един момент няма да може да бъде запълван, и това ще доведе до необратими промени в управлението на България! Тези които вече 62 години са "захапали кокала" го осъзнават много добре! Объркани са! В момента не могат да се ориентират в реалната обстановка, защото 85% от Българите мълчат сърдито... Стигнаха до там, че приеха закон срещу един от основните си механизми за манипулиране на изборите! За какво говори това...!?! Мълчаливият "вот на недоверие", който получават е като бомба със закъснител... Народа става непредсказуем за тях, защото това не гласуващо мнозинство може да застане зад всеки следващ, появил се на политическата сцена (и който не е част от манипулационната им схема)... Вярно е, че в момента на терена изкараха Барабойко за което работят последните 9 години, но има едно голямо "НО"!!! Барабойко не слуша тези които го създадоха! Плана за него бе, да се кандитатира за президент и да измести Първанов, чието досие е по-дебело от "Война и мир" и във всеки един момент може да бъде компрометиран не само в България, но и извън нея! Вместо Барабойко да се превърне във фигурант, какъвто е Българският президент според конституцията ни, а структурите му да бъдат "исзети" от юдео-комунистите, той не се кандидатира на президентските избори и превърна неформалното си движение в политическа партия, на която той по документи даже не е прецедател...!!! Нещо повече! Барабойко послуша народната мъдрост, че "болен се е*е, докато е на легло" и влезе в пряк двубой с БСП, което доведе до оставката на Р. Овчаров - един от "сивите икономически кардинали" на юдео-комунистическата върхушка! Барабойко обаче си повярва прекалено много! Какво следва от тук нататък..?!!! Ако не се попречи на ГЕРБ, много вероятно е те да имат пълно мнозинство на следващите парламентарни избори! Само, че анализаторите, стратезите и целия агентурен апарат на тези които дърпат конците не ядат доматите с колчетата! Барабойко е достатъчно уязвим от към компромати! Мутренското му и агентурно минало са добре документирани (ако сте гледали диспута между Б. Борисов и Б. Аспарухов по БТВ, щеше да ви направи впечатление реакцията на Борисов, когато Аспарухов извди една червена папка и я даде на Барабойко да си чете магариите) и досието му в съвсем скоро време ще бъде "обнародвано" зада бъде свален Генерала-пожарникар от крилете на "всенародната любов" на която се е понесъл!!! Ще се случи това което Гоя е нарисувал в картината си "Сатурн изяжда синовете си", защото Барабойко започна да съсредоточава в себе си прекалено много политическа и икономическа власт! Поне на този етап обаче по нищо не личи, че има готова алтернатива която да бъде предложена на народните маси! Когато балонът ГЕРБ бъде спукан, няма кой и какво да запълни вакуума! Ще настъпи пълен политически дисбаланс, който на принципа на доминото ще помете цялата ни система! Разбира се остава възможноста юдео-комунистите да имат "скрито асо" в ръкава, но с оглед на малкото време (само 2 години) и започналите процеси на разцепление в БСП (София, Благоевград и др.), стартиралите вътрешни междуособици в управляващата коалиция (парадокса в Ардино) и др. говорят за генерално нарушаване на статуквото! Единствено и само от нас зависи какво ще се роди от хаоса който ще обхване България през следващите няколко години!

преди 18 години 10 месеца #22589
Не знам, Волен какво разбира под "изборен успех" за Атака, но идете тука www.mi2007.org/results/16/index.html и ще видите как разни инициативни комитети (без да говорим за отделно представените титани от тройната коалиция и ГЕРБ) удрят в земята семейната формация.
Аз бих определил резултатите на Първа Семейна Партия Атака като жалки.
Пример от Димитровград: от 34% за президентските избори, които му заработи стария ръководител на Атака, прокудент противоуставно и интригантски от депутата му от Хасково (както впрочем беше сценария при всичко чистки) до 6.01% на сегашните.
Впрочем, нека всеки сам да си направи анализа за своите населени места...сигурен съм, че Димитровград не е изключение

P.S. На PARADOX ще отговоря по-късно. Интересна гледна точка, но и аз си имам своите коментарии

преди 18 години 10 месеца #22590

Пламен Пасков писа: Не знам, Волен какво разбира под "изборен успех" за Атака, но идете тука www.mi2007.org/results/16/index.html и ще видите как разни инициативни комитети (без да говорим за отделно представените титани от тройната коалиция и ГЕРБ) удрят в земята семейната формация.
Аз бих определил резултатите на Първа Семейна Партия Атака като жалки.
Пример от Димитровград: от 34% за президентските избори, които му заработи стария ръководител на Атака, прокудент противоуставно и интригантски от депутата му от Хасково (както впрочем беше сценария при всичко чистки) до 6.01% на сегашните.
Впрочем, нека всеки сам да си направи анализа за своите населени места...сигурен съм, че Димитровград не е изключение

P.S. На PARADOX ще отговоря по-късно. Интересна гледна точка, но и аз си имам своите коментарии

Любопитен съм да чуя коментара ти, наистина.

преди 18 години 10 месеца #22593
От линка видях, че за Павел Кърлев сме гласували само 1200 човека. Тъжно е, защото той е помогнал на много повече хора. Само аз си спестих 300-400 лева стари сметки към Топлофикация - по неговите инструкции. Други мои познати не платиха сметки за 1200 лева, а още едни - за над 1000 лева. И още десетки хиляди хора в София се отърваха - някои и с доста по-големи суми.

Просто при днешния режим все още няма как независими хора да изплуват в кампанията.
Но важното е, че режима постепенно се пропуква.

Колкото повече отслабва "Колоса с глинени крака" - САЩ, толкова повече истинските български народни водачи ще излизат напред.

преди 18 години 10 месеца #22598
Направо се чудя и мая как масово българите ходят и гласуват за БСП и техни кандидати, не им ли стигат няколкото вота на недоверие, многоброините стачки и какво ли още не. Във Велико Търново гледам вчера били на второ място. Както се изрази някой това прилича по-скоро на комедия на ужасите. Пък даже се намират гласували и за СДС. Някои даже ми споделиха, че нямало да гласуват, защото били доволни. На заслепения от примитивното си щастие, какво да му говориш, за подмамените простаци важи същото.

преди 18 години 10 месеца #22601

PARADOX писа: Пламене, не съм съгласен с теб по няколко причини! Ако тенденцията за спад на изборната активност в България се запази, електуралния вакуум, който се получава в един момент няма да може да бъде запълван, и това ще доведе до необратими промени в управлението на България! Тези които вече 62 години са "захапали кокала" го осъзнават много добре! Объркани са! В момента не могат да се ориентират в реалната обстановка, защото 85% от Българите мълчат сърдито... Стигнаха до там, че приеха закон срещу един от основните си механизми за манипулиране на изборите! За какво говори това...!?! Мълчаливият "вот на недоверие", който получават е като бомба със закъснител... Народа става непредсказуем за тях, защото това не гласуващо мнозинство може да застане зад всеки следващ, появил се на политическата сцена (и който не е част от манипулационната им схема)... Вярно е, че в момента на терена изкараха Барабойко за което работят последните 9 години, но има едно голямо "НО"!!! Барабойко не слуша тези които го създадоха! Плана за него бе, да се кандитатира за президент и да измести Първанов, чието досие е по-дебело от "Война и мир" и във всеки един момент може да бъде компрометиран не само в България, но и извън нея! Вместо Барабойко да се превърне във фигурант, какъвто е Българският президент според конституцията ни, а структурите му да бъдат "исзети" от юдео-комунистите, той не се кандидатира на президентските избори и превърна неформалното си движение в политическа партия, на която той по документи даже не е прецедател...!!! Нещо повече! Барабойко послуша народната мъдрост, че "болен се е*е, докато е на легло" и влезе в пряк двубой с БСП, което доведе до оставката на Р. Овчаров - един от "сивите икономически кардинали" на юдео-комунистическата върхушка! Барабойко обаче си повярва прекалено много! Какво следва от тук нататък..?!!! Ако не се попречи на ГЕРБ, много вероятно е те да имат пълно мнозинство на следващите парламентарни избори! Само, че анализаторите, стратезите и целия агентурен апарат на тези които дърпат конците не ядат доматите с колчетата! Барабойко е достатъчно уязвим от към компромати! Мутренското му и агентурно минало са добре документирани (ако сте гледали диспута между Б. Борисов и Б. Аспарухов по БТВ, щеше да ви направи впечатление реакцията на Борисов, когато Аспарухов извди една червена папка и я даде на Барабойко да си чете магариите) и досието му в съвсем скоро време ще бъде "обнародвано" зада бъде свален Генерала-пожарникар от крилете на "всенародната любов" на която се е понесъл!!! Ще се случи това което Гоя е нарисувал в картината си "Сатурн изяжда синовете си", защото Барабойко започна да съсредоточава в себе си прекалено много политическа и икономическа власт! Поне на този етап обаче по нищо не личи, че има готова алтернатива която да бъде предложена на народните маси! Когато балонът ГЕРБ бъде спукан, няма кой и какво да запълни вакуума! Ще настъпи пълен политически дисбаланс, който на принципа на доминото ще помете цялата ни система! Разбира се остава възможноста юдео-комунистите да имат "скрито асо" в ръкава, но с оглед на малкото време (само 2 години) и започналите процеси на разцепление в БСП (София, Благоевград и др.), стартиралите вътрешни междуособици в управляващата коалиция (парадокса в Ардино) и др. говорят за генерално нарушаване на статуквото! Единствено и само от нас зависи какво ще се роди от хаоса който ще обхване България през следващите няколко години!

Като цяло съм съгласен с изложението ви, имам само няколко забележки с по-скоро уточнителен, отколкото корективен характер:

1. Снижаването на електоралната активност на БЪЛГАРИТЕ няма да доведе до някакъв критичен минимум, който да паникьоса управляващите, защото първо: той е достигнат; второ, той си има дъно (твърдите електорати, слугинажа, купените гласове и заблудените наивници с помощта на масмедиите винаги ще са 15-20% от цялото население, но около 35-40% от гласимащите), и трето: те си имат отлично разработен нагъл и безотказен механизъм ДАЖЕ и да бъде подминат този минимум - изборните технологии, които им позволяват гласуванията (особенно на ДПС и БСП) с мъртви души: както в преносния, така и в буквалния смисъл на думата. Или за вас е новина, че от много села с по 120-130 човека се вадят без проблем по 600-800 гласа? Това е също една от причините да смятам, че прозаичния филтър ДАНЪКОПЛАТЕЦ за изминалия период реже и тези мащабни измами, защото списъците за галсуващите ще ги дават директно от данъчната администрация, а ако тя извади мъртви души трябва да обясни къде са паричните постъпления от това набъбнало количество хора, не е ли така?

2. Разбойко ще си е точно толкова управляем (и той е) колкото и Волен. Мозъчните щабове на плутократите не са от глупаци. И за всяко мероприятие те винаги са стартирали повече от един вариант: Доган-ДПС, Адем Кенан и още някакви формирования имаше, СДС-ДСБ-ССД и други раздробени алтернативи, Атака-ГЕРБ, БНС-БНРП и други нафталинени алтернативи периодично ще бъдат притопляни и реактивизирани в случай на нужда. Така те поддържат не само междупартийната конкуренция на концептуално ниво: леви-десни-център (въпреки, че тя е фикция, но го внушават упорито, хората се връзват и винаги ще се връзват), но и вътрешнопартийната конкуренция във фракциите, наречени партии и в едно течение, да речем: патриотично-националистическото. Вие знаете ли по-голям враг за Атака от БНС или за БНРП от Атака? И така са всичките, ако помните по-новата ни история...

Като капак на всичко няма НИТО ЕДИН, повярвайте ми, наистина няма нито един от големите фигури, който да не е с компромат, да не е хомосексуалист, да не е с проблеми с алкохола или с дрогата, да няма мръсно петно и "скелет в гардероба", но задължително скелет и петно, за което ТЕ знаят, и благодарение на което ще ги контролират винаги. Когато рипаме тук срещу Доган, това е все едно кучето да хапе тоягата, а не ръката, която го удря. Защото Доган го роди БКП-БСП, тях ги роди, контролира и приватизира знаете кой, как и докога.

Така че принципната разлика между нашите постинги е, че аз не споделям умерения оптимизъм в заявената във вашия постинг надежда (аз поне долових такава) на нещо като вътрешни процеси на промяна в статуквото. Тая манджа къркори, наистина, и системата им е динамична и търпи промени, но САМО в рамките на тенджерата, която си има клапан за свирене и осовбождаване на парата.
То ест, нищо ново.
Без организация от наша страна няма да стане...и най-сложното и трудното не е създаването и стабилизирането на тази организация, даже не е най-трудното и невъзможното на получаването на истинската и неподправена народна любов...най-трудното и най-страшното ще е синдром ана Приказка за стълбата, който може да се профилактира само така, както са го правили великите боили в Древна България...няма аз да ви разказвам как се е правило и защо именно тогава България е била силна.

преди 18 години 10 месеца #22618

Vlado_vl писа: Направо се чудя и мая как масово българите ходят и гласуват за БСП и техни кандидати, не им ли стигат няколкото вота на недоверие, многоброините стачки и какво ли още не. Във Велико Търново гледам вчера били на второ място. Както се изрази някой това прилича по-скоро на комедия на ужасите. Пък даже се намират гласували и за СДС. Някои даже ми споделиха, че нямало да гласуват, защото били доволни. На заслепения от примитивното си щастие, какво да му говориш, за подмамените простаци важи същото.

Гласуващите за БСП се надяват, че тя все пак ще води малко по-социална политика (макар че тя няма и намерение).
За разлика от вас, аз разбирам тези хора. Те също са патриоти - не по-малко от нас (лозунгите за интернационализъм така и не повлияха на никого и редовите комунисти са си патриоти, който е общувал поне малко с тях го знае). Работили са за България цял живот, свикнали са да бъдат политически активни.
А защо продължават да гласуват за БСП, след като отдавна тя е дясна партия на едрата мафия - вероятно вече по инерция, а и няма друга алтернатива. Те масово се бяха насочили към Атака, но Волен се оплеска пред цяла България и ги изтърва. Появи ли се една нормална националистическа партия, ще може да разчита и на тях.

А защо има още болни мозъци, които гласуват за СДС? Това вече е загадка на природата. Близките ми са такива и не мога да ги разбера. Сякаш са ги облъчили с психотронно оръжие от Американското посолство :-D

Подкрепете ни!

Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.