За българската Духовност
Заслугите на тези книжовници са в туй, че ВЪЗСТАНОВЯВАТ именно което е на снимката. Както и на тази каменна плоча.
Те само са я модифицирали за по-лесна употреба. За да може обикновения българин, без да е валахар да може да я прочете. И това си е съвсем логично, след като сме били третата голяма империя в Европа. То е просто срамота да сме продължавали да пишем по гръчки.
И който ми спори, че надписа от горната плочка е след Кирил и Методи - ами да вземе да го разчете. Защото НЯМА текст след Х век на кирилица, който да не е разчетен. Просто няма! Точно това и правят тези българи - нагласят това от снимката къмто българския говорим език. Съвсем логично и навременно дело. Резултатът сега е, че 1/4 от Земята използва тази писменост. Който не му харесва - да си учи латино (както преди време искаше един "български" президентин), гръчки или тюркски.
Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.
Точно на това беше и акцента. Кирил и Методи не само не са измислили тези азбуки, но и са ги профанизирали (справка хърватската глаголица). За това, че Кирил е бил в Египет - нито е ново, нито съществено. Остава въпроса защо им е да "измислят" въпросните азбуки. Отговора се крие във Волжка България, исляма, хазарите, и Киев. Без да се впускам в подробности - инфо има доволно - ще акцентирам върху факта, че Аспарух не е познавал глаголицата поради простия факт, че по това време вече волжките българи са писали с арабски букви. Част от тях приемат исляма (така и до днес). Относно юдейския произход на Кирил и Методи. Отговора е толкова прост за зрящите. Били са изпратени като посланици от Византия във хазарския каганат поради факта, че юдейския им е майчин език.Тогава е нямало ни Кирил и Методий, ни Борис Първи.
Все съм си мислел, че коптската азбука е модификация на азбуката съществувала на Балканите.
Християнството и исляма са само леко променени форми на юдаизма. Сега не ми се рови из документи (отнася се и за произхода на Кирил и Методи - някой друг път, сега от работа нямам време и за и-нет), но както юристите казват - знае се ноторно. Всички официални религии са политически като същност. Така е и с християнството. Което даже повече от исляма е робска в основата си.
Грешиш. Не съм този за който ме взимаш. Дезинфо е матрицата чрез която виждаш реалността.И сега, цар Каруцар, понеже два пъти влизаш много остро с дезинфо, искам да ти кажа нещо.
Така де, и какво са измислили въпросните братя? Единствената им заслуга е, че са превели от гръцки на (хърватска) глаголица библията (която по политически причини е създадена в 4ти век). Ако трябва да празнуваме някои на 24ти май то то по-подходящо би било да се празнуват просветителите от Възраждането. И не на последно място д-р П. Берон (с неговия рибен буквар).И който ми спори, че надписа от горната плочка е след Кирил и Методи
Точно това е станало по времето на Кирил и Методи - гризването на дръвцето от горе до долу.Агънцето се набива на кол и "гризва дръвцето".
Така и не разбрах за връзката между християнството и тангрианството.
Има ли някаква?
Копти е много общо казано. В днешно време (се приема) коптите са наследници на древните египтяни. Това също е много общо казано. Сред египтяните е имало и черни, по-късно и пастири (днешните араби), евреи, и каква ли не паплач.Щото копти, иранци, тюрки - всичко е след това.
Но тези, които са дошли от Атлантида (доста преди тя да потъне) не са били паплач. И сред тези "дошлите" е имало българи. Според Манетон египетската цивилизация е започнала от "нищото" и абсолютно развита като такава. И падението и (неумолимо) е благодарение на тези черни, араби, евреи, и т.н.
Част от тези копти днес са наследници на онези българи, които дошли от Атлантида. И тези българи са употребявали глаголицата (като свещена азбука) и кирилицата (за простолюдието) доста преди да ги измислят "светите" християнски братя. За тези копти споменава и Раковски наред и с вавилонските българи, индийските, и т.н. арии.
Така ли? Сериозно? И понеже в твърденето няма и намек за някакъв исторически (невизантийски) документ, то и аз бих спекулирал, че "видите ли", избиването на боилските родове от борис е било взето от Колобърския съвет. И насилствената християнизация също. По решение на Колобърския съвет борис изпратил цялата българска армия в Моравия, любезно поканил византийската армия, заедно с куп гръцки попове, и тогава (отново по решение на Съвета) обезглавил всички боилски родове - до крак. И пак по негово решение (на Съвета) си внесъл администратори от Византия. Които и дума български не говорили. Абе карай бе - спекулация да става. И християнизация. Политическия момент го налага. Ама българщината, ама Танг Ра? Те това са неудобни въпроси, които пречат на спекулирането и би трябвало да се избягват.Тези Българи са направили нещо, което не е било по волята на Борис-Михаил или василевсите. Такова решение е било взето от Колобърския Съвет много по-рано.
Ами Кару-цару си, нали ти гледахме блога, там ги развиваш същите теории, кво се правиш на утрепан.log-viewer писа:
Точно на това беше и акцента. Кирил и Методи не само не са измислили тези азбуки, но и са ги профанизирали (справка хърватската глаголица). За това, че Кирил е бил в Египет - нито е ново, нито съществено. Остава въпроса защо им е да "измислят" въпросните азбуки. Отговора се крие във Волжка България, исляма, хазарите, и Киев. Без да се впускам в подробности - инфо има доволно - ще акцентирам върху факта, че Аспарух не е познавал глаголицата поради простия факт, че по това време вече волжките българи са писали с арабски букви. Част от тях приемат исляма (така и до днес). Относно юдейския произход на Кирил и Методи. Отговора е толкова прост за зрящите. Били са изпратени като посланици от Византия във хазарския каганат поради факта, че юдейския им е майчин език.Тогава е нямало ни Кирил и Методий, ни Борис Първи.
Все съм си мислел, че коптската азбука е модификация на азбуката съществувала на Балканите.
Християнството и исляма са само леко променени форми на юдаизма. Сега не ми се рови из документи (отнася се и за произхода на Кирил и Методи - някой друг път, сега от работа нямам време и за и-нет), но както юристите казват - знае се ноторно. Всички официални религии са политически като същност. Така е и с християнството. Което даже повече от исляма е робска в основата си.
Грешиш. Не съм този за който ме взимаш. Дезинфо е матрицата чрез която виждаш реалността.И сега, цар Каруцар, понеже два пъти влизаш много остро с дезинфо, искам да ти кажа нещо.
Така де, и какво са измислили въпросните братя? Единствената им заслуга е, че са превели от гръцки на (хърватска) глаголица библията (която по политически причини е създадена в 4ти век). Ако трябва да празнуваме някои на 24ти май то то по-подходящо би било да се празнуват просветителите от Възраждането. И не на последно място д-р П. Берон (с неговия рибен буквар).И който ми спори, че надписа от горната плочка е след Кирил и Методи
Точно това е станало по времето на Кирил и Методи - гризването на дръвцето от горе до долу.Агънцето се набива на кол и "гризва дръвцето".
Така и не разбрах за връзката между християнството и тангрианството.
Има ли някаква?
Копти е много общо казано. В днешно време (се приема) коптите са наследници на древните египтяни. Това също е много общо казано. Сред египтяните е имало и черни, по-късно и пастири (днешните араби), евреи, и каква ли не паплач.Щото копти, иранци, тюрки - всичко е след това.
Но тези, които са дошли от Атлантида (доста преди тя да потъне) не са били паплач. И сред тези "дошлите" е имало българи. Според Манетон египетската цивилизация е започнала от "нищото" и абсолютно развита като такава. И падението и (неумолимо) е благодарение на тези черни, араби, евреи, и т.н.
Част от тези копти днес са наследници на онези българи, които дошли от Атлантида. И тези българи са употребявали глаголицата (като свещена азбука) и кирилицата (за простолюдието) доста преди да ги измислят "светите" християнски братя. За тези копти споменава и Раковски наред и с вавилонските българи, индийските, и т.н. арии.
Така ли? Сериозно? И понеже в твърденето няма и намек за някакъв исторически (невизантийски) документ, то и аз бих спекулирал, че "видите ли", избиването на боилските родове от борис е било взето от Колобърския съвет. И насилствената християнизация също. По решение на Колобърския съвет борис изпратил цялата българска армия в Моравия, любезно поканил византийската армия, заедно с куп гръцки попове, и тогава (отново по решение на Съвета) обезглавил всички боилски родове - до крак. И пак по негово решение (на Съвета) си внесъл администратори от Византия. Които и дума български не говорили. Абе карай бе - спекулация да става. И християнизация. Политическия момент го налага. Ама българщината, ама Танг Ра? Те това са неудобни въпроси, които пречат на спекулирането и би трябвало да се избягват.Тези Българи са направили нещо, което не е било по волята на Борис-Михаил или василевсите. Такова решение е било взето от Колобърския Съвет много по-рано.
И стига вече с тие теории за Атлантида, като вирус ви е влезнала в главите. Българите не произлизат от Атлантида, защото са много по-древни. И още повече, сме водили война срещу тях.
Нашата азбука си има естествено развитие на Балканите и част от темата съм я развил в "Безписмените писменици", качена в "материали", т.е. нашето схващане за Азбуката е съвсем друго. Ще дойде времето да публикуваме още поне 6 плочи с тази, която посочихме, т.е. с нас, на тази тема не спори, просто няма да приемем идеята ти за коптите и Атлантида.
За останалото, можеш да си твърдиш каквото искаш, само не прекалявай със стимулантите, когато пишеш, тъй като има оплаквания от читатели, че излишно радикализираш нещата или провокираш. А знаеш, че аз съм доста ларж в раздаването на Баници със сирене. Иначе си симпатичен, ама нема ми мигне очоно за тая работа. Не спори със стени, ние сме такива. Не ни убеждавай в нещо, за което няма как да се убедим. Просто рецепта и приятелски съвет.
Кирсан Илюмжинов: Възможно е родината на шахмата да е България
"Петър Янев, гайдарят на Валя Балканска:
"Ще ви разкажа една история. Преди десет години и повечев едно от Доспатските села - Змеица, свирих на сватба. Там живеят българомохамедани. В момента, в който извеждат булката и ние подкарваме „Ела се вие, превива", започват да изнасят чеиза, рубата. Защото традицията повелява, че момчето трябва да има къща, а момичето да яобзаведе. И тогава операторът е заснел нещо, което ме удиви. Една баба взема една харкума, по-голям меден съд, пълен с вода. Топи в него китка от чемшир и босилек ипръска над вратата на кръст. Точно както ръси православният свещеник. Аз това го видях след 8 години, веднага се обадих на хората, които ми донесоха касетата, мои близки. Казвам на мъжа, че искам нещо да го питам и преди да си задам въпроса, той ми вика, че знае какво ще питам. Даде ми да разговарям със жена му. И нея я питам какво е това нещо, „Мохамедани сте, пък така на кръст ръсите?" Тя ми каза: „Виж, за тези неща не се говори. До ден днешен има един сандък, който се дава от майка на дъщеря, който не се отваря току-така и за който знаем само ние. В сандъка най-отдолу има библия, кръст и родословно дърво. В него пише, че тръгваме от прапрапрадядо Велко. После пише Хасан, син Велков. Товами е казала баба и аз го правя, без да задавам въпроси." Трябва да се обърнем към същината си. Ако нея съхраним, това е абсолютно достатъчно."
Не е само този случай-гр.Самсон, днешна Турция- помохамеданченихристияни-нощемсе молят пред християнски икони, палят кандило и църковни свещи , наричат се Стефан , Илия, Анна, Мария , а денем се превръщат в Хасан, Ибрахим, Ялдъз, Фатима....и всичко продължава столетия.....с.Галата-Тетевенско, гр.Лесидрен-Тетевенско.....и много,много други населени места в България-но, те не говорят за това...."
" Честит Ден на народните будители! Честит Светъл Празник, Българи!
Честит празник на всички, които се чувстват народни будители и пазители на българската духовност! Честит празник на всички деятели, на всички радетели за духовното издигане на нацията! Честит ден и на тези, променящите света, правещи го по- добро, по-светло и по- духовно място!
Честит празник и на всички Вдъхновители, защото да събудиш дори само един поглед, да кажеш дори една дума на един човек, която дума ще осветли, напъти и преобърне живота, да го накараш да прочете една книга, която ще му помогне да осмисли живота си и да го промени към по- добро, да му дадеш от твоите знания - и дори само това - това е много.... защото тези будители са следващите имена в нашата история, много необходими в новия свят ...
Честит празник! Честит да е на всички ни! С пожелания за здраве и по-добри дни!
Нека благодарим на всички знайни и незнайни, минали и настоящи народни будители, които са помогнали да се съхрани българският дух и за идеята, която са ни завещали, а именно - че будността е важна предпоставка за едно по-добро бъдеще – лично и общонародно!
"Един народ, който има съзнание, култура, писменост, наука, непременно ще има светла и трайна бъднина!" Васил Друмев
СЛАВА НА БЪЛГАРСКИТЕ БУДИТЕЛИ! ПОЧИТ КЪМ ВЕЛИКИТЕ БЪЛГАРИ ЗАПАЗИЛИ НАШАТА КУЛТУРА И СЪМОСЪЗНАНИЕ!
Из „Паисий” от Иван Вазов
И вдигна тез листи, и викна високо:
„ От днес нататък българския род
История има и става народ!”
Нека той познае от мойто писание,
Че голям е той бил и пак ще да стане
....че и ний сме дали нащо на светът
И на вси словене книга да четат,
И кога му викат : „Българину!” бесно,
Той да се гордее с това име честно!! "
===============================================================
Всичко написано е прекрасно. Едно е лошото, че имаме нужда от будители. Народ, който е буден и не е склонен да "заспива", няма нужда от будители. Сам той е Будител на други народи. Ние загубихме Себе Си, и с това загубихме водещата си роля на Будители в световен план.
По отношение самото Будителство, будителите са мъченици и жертва на собствената си будност. Когато бъдат събудени спящите, тогава тя принасят в жертва тези, които са им дали светлина. Затова ние имаме една поговорка: "Пази Боже, сляпо да прогледа" и една велика песен на група Ахат "Земя на слепци". Не заспивайте, моля ви, не ме правете жертва на собствената си Тъмнина!
afera.bg/%d0%b8-%d0%ba%d0%be%d0%b3%d0%be...b5-%d0%b4%d0%b2.html
Въпросът "Какво ще бъде утре?" остава открит. Защото това Утре може да е Саракта. Да е един прекрасен свят, който сега е трудно да си представим, според великата Ванга. Носителите му, макар мачкани и преследвани се знаят кои са. Но утре може да бъде и кошмарния Нов световен ред, както го описва "Кръгове".
Сега в безвремието сме на кръстопът. И ако с нас е Небето, то враговете ни разполагат с целия материален и финансов ресурс. Дали ще го има Утре, зависи от днес. И от малцината Българи, наясно какво трябва да бъде сторено.
За нас
Подкрепете ни!
Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.