Светилище "Сечен камък", Тревненско

преди 13 години 11 месеца #44216
По темата за каменните кръгове е писано повече тук

Каменни кръгове

Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.

преди 12 години 4 месеца #49303

Още Петко Славейков пише за поляната по връх Бедек: „ Зная само, че на пътят от Трявна за Казанлък през мястото, което ся казва Бедек, близо до него на планината има една малка равнинна, на ся която виждат полузарасли вече в земята до десетина камънийе продълговати и от една грамадна величина. Това място или по-добре тези камънйе местните жители ги наричат Русалските гробища и тъдешните чернокнижници, бродници и магесници на туй място идат да правят чародеянията и заклинанията си; чувал съм еще и за названието Русалските пътеки пак по тази страна нейде, но не са могли да ми разправят кои са и де са именно. От разпитвания за някакво предание върху тази местност не съм можел да узная нещо повече, освен тъмно едно и неопределено разказвание за сражението на някакви си исполини русали.“

Зад Бедек стърчат хилядолетни русалски камъни

преди 4 години 8 месеца #57656
Получихме сигнал за публикации на наши снимки в Уикипедия без да е посочен източника
Уикипедия - Сечен Камък
Искам да отбележа, че снимката там е правена от нас още през лятото на 2012г и публикувана в сайта на Движението. В Уикипедията не са си направили труда да посочат откъде са я взели, което е меко казано е против собствените им правила. В източниците също не е посочен източника, а даден сайта на община Трявна, които през 2012г не бяха чували за това място. Самите соларни кръгове тогава бяха обрасли в мъх и папрат, като ги открихме по една случайност, след тежък обход през много труден терен.
www.voininatangra.org/modules/xcgal/displayimage.php?pid=10193

Подкрепете ни!

Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.