За Психарията на Псахтирис
Не само това. Гърцизацията в България и въобще националното отродяване се подкрепя от самите "български" археолози, работещи на терен. Оня ден бяхме в района на връх Драгойна, между селата Пилашево(Буково) и Драгойна. Там на малката Драгойна копаше археологически екип. Ръководителката му също смята, че плочата от Драгойна и надписът от върха, защото там има добре запазен надпис (като Ситовския) с беласгийски (пеласгийски букви) демек кирилица с оскъдно количество гласни, примесена с други знаци за "гръцка азбука" или пък за "дело на Ангел войвода"anti666 писа:
Ето ви го поредното лицемерие. Само и само да не признаят Медната книга за българска, сега ще излезе, че била част от византийската библиотека, скрита след падането на Константинопол. Тоест, както можете да се досетите - небългарска....men me interesyva tova koeto e svarzano s nasata istoria i nai ve4e s nestata koito sa ykriti iz raiona pri prevzemaneto na Konstantinopol
А според експертите на ГДБОП и желязната книга била фалшификат. А е фалшификат, щото няма как да е част от византийската библиотека с тия думи на глаголица. Следователно, според експертите от Дирекцията за организирана престъпност е фалшификат. А който се съмнява в правотата им е мислопрестъпник. И здравите сили на Партията и Правителството трябва да вземат мерки да не се съмнява повече.
Друго, което мога да ви кажа, на един от най-големите празници 15 август, преспахме на Щутград, една група юнаци с криви калпаци. Щут ни обдари изключително богато. Беше велик ден, като атмосфера. Тогава разбираш колко нелепо е, да се вързваш на акъла на археоложката копаща на Драгойна, която като направи забележка за керамиката, един от нашата група се спъхна и го удари на съвест и ми дума, че нянам съвест. Вижте, аз не съм подпечатан с "белега на Звяра". Защото "белега на Звяра" това е щампата на съвременната образователна система слага върху челата ви и дясната ръка. Тя ви моделира, тя ви деформира да коленичите пред авторитетите, да смятате мнението им за меродавно. А това е мнение е душевната мерзост на личната им амбиция да бъдат някои. Като ме пита с какво се занимавам и й казах: "аз съм свободен планинец", тя се спъхна. Те не искат свободни хора, искат хора с белега на Звяра, за да могат да управляват. И си мисля, е, щом като хора със сходни интереси като нас, може да им повлияе мнението на такъв субект, де сме тръгнали ние, да правим нещо и да премахваме системата.
Затова, когато един моя съпътник ме посъветва да дам керамиката от Щут за второ мнение на някой археолог, аз му викам: "Да, ще я дам, за да се убедите в това, което говоря, но на археолог на поган ден роден!"
На Българската археология и трябва Археолог, на Поган ден роден!
Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.
Тц, нема как да се вържа на тоя номер. Требе ми доказателство, лична карта, ала бала, и тогава да видим дали твоя ден е поганен. Пък за керамиката от Щут, поне първата намерена е в албума за Щут - "Великия Щутград" съм публикувал доволно от нея. Правил съм дори съпоставки с раннофригийска керамика от град Гордион. По-натам, ще публикувам останалата част, която включва и парче от кост, обработена като накит за гердан или използвана за гадаене.psaxtiris писа: Ako iskas dai az da ia vidia arxeolog sam i na pogan den sam roden.
Кофти звучи, нали? Особено от човек като Йордан. Може би най-добре да се спасяваме поединично или да викаме "всичко свърши, ние сме обречениИ си мисля, е, щом като хора със сходни интереси като нас, може да им повлияе мнението на такъв субект, де сме тръгнали ние, да правим нещо и да премахваме системата.
Понеже днес прочетох поредния шедьовър, в който сме упрекнати че сме се занимавали с безполезна "любителска" археология, аз искам малко помощ от читателите ни. Идете във раздела "Български светилища" и изберете всички снимки, които Йордан е приложил там от всяко едно светилище. С десен бутон "save as" ги запазете на компютъра ви, а после ги качете в Галерията в подходящите раздели. Нямамe време сами да го правим това, а бих искал да систематизираме всички снимки от светилищата ни в съответната галерия. Макар да са с ниско качество поради ограничението от 130кб, което неизвестно как се появи, пак вършат работа. Макар повечето да са качени в съответните теми от Йордан, нямаме претенции за авторски права. Важното е да са по съответните раздели. Можете да ползвате опцията "качване на файлове" в Галерията.
А иначе жизнено важно е да имаме любителски археолози или поклонници (наречете ги както искате) по всичките стотици светилища, разпръснати из родината ни. Малко време ни остава, а възможностите и ресурсите на некоцината души, които истински съзнават какво става са ограничени. Трябва ни помощ, ако искаме да я има България. Бал съм им мамата и на марфаджии и на мастити археолози и на всички демагози и лайномети, които ще ни дават наклон на патериците. Ако трябва цял ден ще пеем на камъните, за да активизираме светилищната енергетика. Ако трябва, ще спим под дъжда и ще караме 10 часа дотам.
Всичко останало - гласуване, подсмърчане за помощ пред чужди посолства, остроумни коментари по злободневни теми, виртуални войни или дори митинги и гладни бунтове - това е игра по техните правила. А времето ни става все по-малко.
Материално сме много слаби, нямаме ресурси да спрем Геноцида. Духовно обаче имаме едно тотално превъзходство. Колкото и малко да сме, колкото и да ни подиграват и оплюват. Точно него трябва да използваме. Иначе другата възможност е написаното по-долу от човек, който някога се титулуваше боил-колобър;
Енергиите от светилищата ни, активирани от неголям брой българи са достатъчо да спрат това кошмарно и наистина възможно бъдеще.Този свят вече не е човешки свят. Значи в него място за човеци вече няма...
Или когато дойде Денят, да се съберем всички заедно, цялото ми семейство и заедно да умрем, щом друго не ни остана...
Из полето вървеше птица. Нямаше сили да полети, затова вървеше. Едното й ухо бе разкъсано и капки кръв капеха по тревата
=====================================================
„В училището на с. Дермендере (Първенец) селянчетата учат гръцки и никак не български.
На запад е с. Сотир, населено с турци и българи, в черквата и училището владее гръцки език.
В Дедево има църква, училище няма. Лилково с църква без училище. Орехово без църква.
В село Хвойна има църква, попът — грък.
Павелско с 300 къщи българи и 50 къщи мохамедани има една красна църква, два попа, едно училище, в което по злощастие на гръцки се учат да четат и пишат.
Село Чепеларе, 300 къщи, поповете и училището се но гръцки.
Долно Дерекьой (Соколовци) около 200 къщи българи, все гръцки четат.
Горно Дерекьой (Момчиловци) и то от гърчоля завладяно.
Югово, 250 къщи с гръцки учител.
Устово или Читак с 560 къщи селяните на съседите подражават.
Чокманово, населено с турци и българи, тия последните премного заслепени от гърцизма . . ."
Дописникът прави с болка „забележаванията" си. Само в СИТОВО намерил уредено взаимно българско училище. И в Бойково. Става ясно защо Ситово е дало учители на Ропката онова време. Един от тях, Атанас Костадинов работи с противоелинска жар и в Павелско.
=====================================================
Tova e temata MEROPA ako si 4yval,ot krai vreme romeiska zemia,estestveno ste se izy4ava gratski ezik
Духай го, смотан грък. Меропа никога не е била ромейска земя, както и Родопите, тя е древнобългарска (беска) земя. Меропа е една от звездите на Плеядите! Което е една голяма тайна, която вие, сдуханите варвари - гръците, никога няма да разберете!psaxtiris писа:
Tova e temata MEROPA ako si 4yval,ot krai vreme romeiska zemia,estestveno ste se izy4ava gratski ezik
Затова още ви начукаме пак, знаеш от кое село
За нас
Подкрепете ни!
Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.