Св. "Градището" (Поп Минчин камък) село Долно Дряново

преди 16 години 4 дни #39786
Този поставен камък също съдържа кладенчета върху себе си

Едното е оформено като око и е пълно с вода

Кладенчето вляво от "Тангра" 2, човешкия профил с острия нос

Система от кладенчета, потънали в мъх

Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.

преди 16 години 4 дни #39787
Много добре оформено с бордюрче ритуално кладенче

Звездна карта под муцуната на "Тангра 4" или Лъвът, както го наричам аз. В едната група от точки, които съм оцветил с тебешир в червено, припознавам съзвездието Плеяди.

Звездната карта още по-отблизо. За да забележите такива обекти, трябва много внимателно да се вглеждате в камънака. Избледняват доста с времето, понякога или с е покриват с мъх. В случая имам късмет. Под 'Лъвът" е много припекливо.

Две дупки в камъка под Лъва свързани в помежду си, все едно имаш двойна звезда система, която обменя помежду си плазма и газове. Определено точките си обменят енергия.

Най-великата част за мене от светилището. По абсолютно съвремене матемтически метод, скалата е разделена на координатна система с квадранти. В центъра на координатната система стои много добре оформена кръгла дупка, в която вероятно е стоял стожерът, стълпа или уредът, с който е съставена звездната карта в единия от квадрантите.

Ето я уникалната координатна система с квадрантите

Звездната карта се вижда в най-горния край на десния квадрант. Открихме я самостоятелно, но, когато я пратих на професор Бояджиев той каза, че знаел за нея, от негов местен довереник. Обаче никога не я е публикувал.

преди 16 години 4 дни #39788
Ето я отблизо

Да, това е звездната карта изобразяваща звездния район, с който се е комуникирало от местото. Вероятно не става просто за наблюдения на звездното небе, а за точно указание за пътуване и връщане от него. Това е районът, от който са дошли звездните жители, изобразени на светилището.

На картата ясно се вижда поне едно, трите звезди от "пояса на Орион", за които Бовал и Хенкок твърдя, че отговарят на трите пирамиди в Гиза. Триъгълника от звезди, 6-7 на брой, мисля, че отговарят на звездния куп Плеяди. Така, че вероятно става въпрос за звездната област около Орион и Плеядите.

Какво е това ли? Другото уникално нещо след звездната карта - изображение хоризонтално на звездна слънчева система. Дали е нашата. Малко ме съмнява. Планетите след нея са 5 или 6, изобразени на скалата като дупки в редица.

‎"Слънцето" на планетната система.

Звездообразен кръст

Глинена плочка от типа на тези от Караново, Градешница и т.н.

преди 16 години 4 дни #39789
Свастичен знак

Х-образни знаци

Пресен знак. Изглежда е останал от последните свещенодействия в светилището

Това беше част от кореспонденцията ми с професора. Той ми пращаше разни неща, и ме питаше за мнението ми, аз му отвръщах по този начин.

Лични опити за разкодировка, правени някога

преди 16 години 4 дни #39790
Плочката вляво, от Великотърновския музей е почти напълно идентична по замисъл с тази от светилището край Долно Дряново

Ключът към сърцето на светилището. Него може да го вземе и отключи само маг.

Печатът в ручката на Овчар-офф от Перперек има сходство с този от Долно Дряново, един вид модификация е.

Връх от копие

Първите иманярски изкопи на светилището. Професора и сътрудниците му, събират и първата керамика от тях

Тук, тези парчета, съдържат уникалната ноктена техника от селищната могила Асъ тепе, в Пловдив. Така, че спокойно тук можем да говорим за късен неолит и начало на халколита (каменно медна епоха). Надяваме се, тези парчета да са на сигурно място, защото са по ценни и от злато.

преди 16 години 3 дни #39794
Иманярите са изровили и оставили почти цял съд, лошото е, че са го счупили. Сега се изучиха и събират почти всички парчета керамика.

От около 20-сетината нови иманярски трапа, успях да сбера, туй, онуй. Това парче много прилича на печат с кръстовиден знак. Беше много крехко и повредено в иманярския изкоп.

От другата страна е с отвор

Това го водят от времето на бронзовата епоха

Най-важното, което трябва да се отбележи, че ей този тип керамика го водят от халколита (каменно-медна епоха) и е често срещана по праисторическите селищни могили по поречието на река Марица

преди 16 години 3 дни #39795

Йордан_13 писа:

Искам да обърна внимание на значението на един елемент-сферата.Това тълкувание не може да послужи когато се гледат снимките,но ако се вземе под внимание,когато си на самото място,може да се окаже ключово.
Изобразяването на сфера показва ,че основното се намира вътре в сферата.(Примерно-ако е изобразена над глава-показва за какво мислят или каква е задачата им в момента.)

преди 16 години 3 дни #39796

преди 16 години 3 дни #39797
Общ изглед от платото

преди 16 години 2 дни #39821

На прф. Бояджиев му се наложи да води там археолозите едва ли не насила. И пак не приеха ,че там има светилище. На финала професорът по математика им го доказа по теория на вероятностите...

Аз не мога да си представя що за дебил трябва да си да казваш на това съвършенство, че е природно образувание. Хайде, ако си небългарин и го правиш ей-така, от злоба или по служебни задължения - разбирам.
От ТАЗИ снимка просто си личи какъв перфектен баланс на трите камъка е постигнат, за да си остане така от хилядолетия. Да кажеш, че е имало наоколо вулкан, както витошките морени - пак не се връзва. Щото няма такова наоколо.
В случая археолозите отказват да повярват, защото минават в режим "овърдрайв" и им срива старателно щампованото знание от университетските феодални старчета. Че предците ни били някакви примитиви. По снимката ясно се вижда, че те са ръкотворно дело, но на бедния археолог при тази гледа му избиват шарнирите, защото мозъка му отказва да приеме, че има начин човек да нареди по този начин тези масивни камъни. Ясно е, че за тях трябва подемна техника, която няма как да се качи дотук. Ясно е, че са прекалено тежки и да бъдат вдигнати наръка. И тук вече изключват и ги обявяват за природно образувание, въпреки вероятността, клоняща към нула да бъде така. Проф. Бояджиев ги е доразсипал напълно, щото все пак е математик :hammer:
Ето още един БАЛВАН от Странджанско, който се е появил от нищото. Или по-точно пренесен от могилата над селото. Със същите "кралимаркови" стъпки на върха му. Пълна лудница!

Подкрепете ни!

Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.