Към Годината Имен Ат Мар

преди 8 месеца 3 седмици #60294
🐎🔥 ОГНЕНИЯТ КОН – ЕНЕРГИЯ НА ДВИЖЕНИЕ, СВОБОДА И СТРАСТ
Според китайския календар 2026 е година на Червения Огнен Кон.
================================================
Тук поне вече българският и китайският календар съвпадат, имат съгласие, хем е червен, хем е огнен, щото тва е цвета на Слънцето, но в българското тенгриянство съобщава тази огненост като златна, а червеният цвят е следствие нея. така че, носете облекло с преобладаващ червен цвят, тази година, ха-ха-ха, да се изява като врачка и аз, маа, щото Алена умре, и докато съм жив са напраа на интересен. Червеният цвят на Мар пази от злите сили. Особено за младоженците е препоръчителен. Женете се и се мъжете в Годината Имен без страх. Това е и годината на младоженците, Мар Имен Ат е техен покровител! Па, ако не сакате са жените и мъжете и да ви опева попут, това е годината за нов партньор, ха-ха-ха. Дори, днес, помолих една приятелка да ми донесе червен плат за шев и кройка. "С нас, червеното знаме, Родиноооо, нас не ще ни уплаши врага... Ние сме на всеки километър";)))

Ся, кво да ви каа, всяка наша година, може да има съответното знаме, ама не искам да усложнявам твърде ритуалността, тъй като тва изисква преданоотдаден личен състав готов да крои, шие, тъче, да веза, а-у;))) абе голяма е подготовката;))) Иначе, ако требе са развихрям, ша ги минем китайците и тибетците дори, ха-ха-ха-ха... Сега гледам да мина по много тънката лайсна.

Алпа Мар - Слънцето има две форми, с които присъства в календара ни - коня и петела, донесени до нас като Имен и Тох. Можем да кажем, че годините след Имен в календара ни, всичките имат своята слънчевост, защото оттук нататък, според "Сказание на ЧУлман", Мар "предава щафетата" на своята любима, алп биката Теке (хоп, ето я и любовницата) ;))), която формира Годината Овцата (Кой/Коил) , а не , както го виждаме сега, Теку, на Овена. Така че, оттук нататък, ние ще срещаме години, които имат своят двоичен код, т.е. мъжкият и женският принцип ще са силно сплетени. Това за мен е разбираемо, от гледна точка на това, че Годините Верен, Дилом и Имен формират "свещената троица" на българското семейство и брака между Мар и Турун Аби Артимас е сключен лично по настояването и волята на Тангра, т.е. това не е брак, така да се каже по любов;))) както го разбираме ние, а по мисийност, служба, преданост към Него и това е Първият Брак или Космичният Брак, Космичната Сватба, от която тръгва всичко и най-вече познатият ни свят. Така че, тази преданост, мисийност и служба са израз и на онази жертвоготовност да пожертваш личният си комфорт, да преодолееш себичността и егото си, за да служиш на нещо по-голямо. Формулата на растежа винаги е била тази.
Втори пример е Годината Бечин, която е на Маймуната, но реално това е Годината Чокър, на Орела който приема формата Челбас, т.е. Бечин - Маймуната. Според мен, това е календарна редакция, която е била извършена в началото на бронзовата епоха, когато българите са заселили долината на река Инд и са създали една от най-големите градски цивилизации на света. Но това е редакция, която се е извършила от някой от нашите канове и е била възприета позитивно. Изначало, това е Годината на Орела Чокър/Чонър и след това следва Тох, на Петела, която отново е Година на Слънцето, но със сигурност ще има други конотации, но в "Сказание за Чулман", тя е наречена Таук - Яребицата или Кокошката, която е майката на човечеството. Тя е тази, която ражда първите човеци. Бихме могли да я наречем и Годината на Плеядите, ако се опрем на народното им название "Квачката с пиленцата";))) т.е. това ще е годината на плодовитостта, но ето отново един двоичен код,в който спокойно можем да провидим Мар и Артимас като семейна двойка, година, в която тя ласкаво го нарича и Кураз - Петел, сиреч Куражлия;))) Ха-ха-ха....

М-дам;))) Юлия изпревари всички;))) Ем, ся, кайте, че не дишам един и същ въздух с нея. Те, така стоят нещата, маа, некои души ги делят хиляди километри, обаче те се чуват, а други са близо до теб, даже съвсем близо до теб, но не те чуват:)))
Важното е, да дишаш въздуха, който аз дишам. Тогава нема се притесняваш нит за настоящето, нит за бъдещето, нито ще имаш очаквания, какво ще се случи.
и още

Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.

преди 8 месеца 3 седмици #60301
www.kvantov-prehod.org/article/578/%D0%B...80%D0%B8%D1%82%D0%B5? fbclid=IwY2xjawOov5tleHRuA2FlbQIxMQBzcnRjBmFwcF9pZBAyMjIwMzkxNzg4MjAwODkyAAEe6eR
79rXbQcuTLt2Akq1ltiLZZ7FC2Prc4_FcW7Qjep5pVRqI3gYNbpugN0k_aem_UnLjVn34kwxWQmGYwQQ
Cyg

" Първи известен предводител на хуните в Европа е Баларама, име, останало без обяснение за произхода му и до днес. (Ние обаче го свързваме с Баламир.)"

Ми, на санскрит "бала" е "сила";))) на днешният "татарски език" бал, например е мед, но бала е дете, балар - деца, баларъм/ баларъма - моите деца, ха-ха-ха...
Кубрат е титла - "свещеният кон". Звучи малко сиукски, демек североамерикански. "Джар кубрат" - император или по-скоро слънчевият император, защото джар/джаръм е златен, но има значение и на "стар/древен" в някои езици, "джар" - старец" . Мар Джаръм Ат - Златният кон или Слънчевият кон, например "таннар джаръмлар" - "златно утро" в днешният "татарски език". Оттук и "джаръмшан" - златното руно, което няма обяснение откъде идва в гръцката митология, но тенгриянският български разказ, казва как се създава;))) И оттука можем да извлечем днешната ни дума "жар", "жарава" като асоциация на златният блясък, но това е мое предположение. Инак, когато говорим за Огненият кон - Ут = Огнен - Имен Ут - Огненият Кон, Аташ/Атар (персийски) Аташ Ат,/Атар Ат; Аташ/Атар Имен - Свещеният Огнен Кон , Аташ Кеме - Свещеният огнен златогрив кон;)))

Весела Стоименова-Асенова: И (Д)Жар-птицата.

Йордан Стайков/
Весела Стоименова-Асенова:
Нейният първообраз са кюнгошите пазещи дървото с ябълките на младостта в градината на имението Балкан на алпа Мар (Слънцето) . Те са и първообраза на съвременните бойни дронове.

преди 8 месеца 3 седмици #60305
Галина Костова
ЩО СЕ ЗАНИМАВАШ С ТЕЗИ РЕЗАЦИ
Йордан Стайков
Галина Костова Навремето, така са казвали всички и са оставили Момчил сам срещу Кантакузин и турците.
Галина Костова
Йордан Стайков ако става дума за сеч с теб съм но да си губим времето сама с приказки няма смисъл
Йордан Стайков
Галина Костова Това не е просто говорене на чаша кафе. Това е и вид действие. Действието не е само физическо.
Още повече, че, за да се случи нещо във физическият свят, това нещо, първом трябва да се случи горе и след това,слизайки надолу подобно Киме Имен, нали, да движи материята. Не мога ръчно, както искаш да случа неща, за които още не е дошло времето, идейността за тях не е достигнала материалното, тва е като да наливам вода в продънена каца. Затова не изглежда, че действам. Но, не е така, инак немаше да ми пращат МВР и МВР да ме следи като Илия Минев, кво праа и къде съм;))) Значи, нещо се прави, което не се харесва в днешният ред на физическият свят и има съпротива;)))

Светлозара Евтимова
Йордан Стайков: оценявам твоята различност и самобитност и без да съм съгласна на 100% с възгледите ти. 😃

Йордан Стайков
Светлозара Евтимова: Това има значение, най-вече за тебе, сега, да оцениш различността, да я приемеш. Това е част от пътя, нали, но за мене е без значение дали ме оценяваш или не, аз имам задача, която трябва да свърша и като я свърша си отивам;))) Просто така стоят нещата в една друга вселена;))) Мене нема ме питат: - Абе, колко те харесаха хората, а ще ме питат: - Стана ли работата, заради, която си пратен. И точно годината Имен е посветена на такива като мене. Аз не всичко съм посочил като съдържание на първи план,какво тя носи, но тя е и годината на Пратениците, на тези, които служат в йерархията и които създават нови начала. Това с Новото Начало, не го посочих, че в лош политически момент се падна и съвпадна, но Годината Имен е Година на Новото Начало;))) Ха-ха-ха... По принцип аз съм нехаресван, но това не ми пука до момента, в който това нехаресване, почва да пречи на службата ми и тогава вече реагирам. Просто е. Иначе, не ме интересува мнението на социума.

преди 8 месеца 2 седмици #60311
drive.google.com/file/d/1EGy-BPsNU8c-NrY.../view?usp=drive_link

А, таакааа, Тоше, как хубаво и правилно го каза, сега! Защо тогава в комисията ги прати в Сицилия с 300-ста? Хм? Така трябваше да кажеш, тогава. Така го казах и аз, преди време поради действията на Бойко да вдига заплатите на учителите, както му скимне, а на тези, които ги създават университетските преподаватели да не мърдат. Мисъл-формата я създадох, тя започна да работи, хоп Асен Василев, финансов министър и той направи необходимото, вдигна заплатите на университетските преподаватели, Нарушението на йерархията бе спряно, а селяндурщината на Бойко коригирана. Бойко систематично финансира съсловия, които са му верни и му гласуват на изборите и си позволява нарушение на Йерархията. Това доведе до днес. Не стига това, ами плаши и с хаос, а той е бащата на Хаоса!;))) Затова в Годината Имен, ще наречем:

" в изпитание българският двор - постави
в смирението на мъдростта - облечи
в почитанието на йерархията - обучи
мир между българите - мир в света!

преди 8 месеца 2 седмици #60318

преди 8 месеца 2 седмици #60319

Светлозара Евтимова
Йордан Стайков: оценявам твоята различност и самобитност и без да съм съгласна на 100% с възгледите ти. 😃

Йордан Стайков
Светлозара Евтимова: Това има значение, най-вече за тебе, сега, да оцениш различността, да я приемеш. Това е част от пътя, нали, но за мене е без значение дали ме оценяваш или не, аз имам задача, която трябва да свърша и като я свърша си отивам;))) Просто така стоят нещата в една друга вселена;))) Мене нема ме питат: - Абе, колко те харесаха хората, а ще ме питат: - Стана ли работата, заради, която си пратен. И точно годината Имен е посветена на такива като мене. Аз не всичко съм посочил като съдържание на първи план,какво тя носи, но тя е и годината на Пратениците, на тези, които служат в йерархията и които създават нови начала. Това с Новото Начало, не го посочих, че в лош политически момент се падна и съвпадна, но Годината Имен е Година на Новото Начало;))) Ха-ха-ха... По принцип аз съм нехаресван, но това не ми пука до момента, в който това нехаресване, почва да пречи на службата ми и тогава вече реагирам. Просто е. Иначе, не ме интересува мнението на социума.

Както и аз бях писал преди, нас не ни интересува колко лайка ще имаме в Фейса и каква посещаемост има тук.
Имаме си своята мисия и всеки, който наистина ни пречи да я изпълним отива в канализацията. И то дори не от нас директно, а от Небето. Небесните закони са над всичко и всички!
В “Кръгове” е ясно написано, който разбрал-разбрал.

Подкрепете ни!

Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.