24 май - международен ден на Българската писменост и култура
Яхнал нашия льотчик държавната метла, забрал по пътя някакъв макидански бег и се забили в Рома при дедо Попа да носят цвеке на "солунския брат" на гроба.
И льотчикът разправя пред нашите нужници: "ние...двете държави... международното положение ...на най-високо ниво...!"
Айде сега льотчикът да обясни:
кое му е на него най-високото ниво?
какво общо имат Макадам и Ватикана с кириали?
какво общо имат Кирил и Методий с днешна Реп. Сев. Мак.?
какво президентът на РъБъ има да прави на гроба на Кирил, на 27-ми май, с държавния самолет?
Спекула!
Това е един спекулант, който използва държавни ресурси, за да си прави личен пи-ар, като завлича отношенията между България, Македония и Ватикана в празника на българската писменост.
Българската, т.нар. славянска писменост, исторически и фактически нямат нищо общо с македонците като култура и народ. Напротив! Ако зависеше от Макидам всички щехме да пишеме по кряшки. Ама нали дядя Путя така бил казал и Румбата изригна: "моя самолет и папата са най-високото ниво". А ние разбрахме само: "Румен може да е тъп, ама пи-ара му е простотия"
И какво стана? Веднага след него дават макиданеца орати: "нищо няма, пи'ме по и'но кайве, а междунаро'ното положение си го решава кабинетот" т.е. бегът на Макидан призна - ма'нете го тоя Руми - той е спекулант.
Еей руми, руми, кой ти е измислил тоя пи-ар може да си седне пишеме му Слаб 2. Такива тоалетни изпълнения минават само пред изпростели тиквостнаци, привикнали на евтина спекула. Може само да се радваш, че тиквата не даваше да стоиш пред прожекторите, защото твойта простота щеше да го е прескочила. Сега вече имаш шанс да станеш за смях как си требва, а не само да ти окаушат апапите.
От цялата новина можем да си кажем горките Кирил и Методий - Радев ги направи "македонски братя".
Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.
Военното съсловие е структурирано така, че да изпълнява заповеди. От него, не може да се очаква творчество извън заповедта, т.е. неговото творчество е в това, как най-съвършено да изпълни дадената му заповед. Дори и висшите офицери са така. Затова, не знам защо електоратът заложи на генерали в Изпълнителната власт и Президентството. Може би, тяхното присъствие му вдъхва сигурност и стабилност, но това е само на първи план. На втори план, по-важният - офицерът цял живот изпълнява заповеди. Затова и от мен не стана действащ офицер. Аз съм бунтар, не ставам за прокси, не ставам да изпълнявам заповеди на някого. Затова, когато ми сложат един такъв и започва война. Мога да сътруднича, да помогна, но, ако някой се опита да ме направи болтче от машината, той ще умре. В този ред на мисли, не може да се очаква повече от това, което Радев направи18j писа: Вчера ми се падна да гледам новините по българските теленужници, докато алпът Барис се чумереше от Горе. И какво да забележа? Прецедентът започна да приема формата на тиква.
Яхнал нашия льотчик държавната метла, забрал по пътя някакъв макидански бег и се забили в Рома при дедо Попа да носят цвеке на "солунския брат" на гроба.
И льотчикът разправя пред нашите нужници: "ние...двете държави... международното положение ...на най-високо ниво...!"
Айде сега льотчикът да обясни:
кое му е на него най-високото ниво?
какво общо имат Макадам и Ватикана с кириали?
какво общо имат Кирил и Методий с днешна Реп. Сев. Мак.?
какво президентът на РъБъ има да прави на гроба на Кирил, на 27-ми май, с държавния самолет?
Спекула!
Това е един спекулант, който използва държавни ресурси, за да си прави личен пи-ар, като завлича отношенията между България, Македония и Ватикана в празника на българската писменост.
Българската, т.нар. славянска писменост, исторически и фактически нямат нищо общо с македонците като култура и народ. Напротив! Ако зависеше от Макидам всички щехме да пишеме по кряшки. Ама нали дядя Путя така бил казал и Румбата изригна: "моя самолет и папата са най-високото ниво". А ние разбрахме само: "Румен може да е тъп, ама пи-ара му е простотия"
И какво стана? Веднага след него дават макиданеца орати: "нищо няма, пи'ме по и'но кайве, а междунаро'ното положение си го решава кабинетот" т.е. бегът на Макидан призна - ма'нете го тоя Руми - той е спекулант.
Еей руми, руми, кой ти е измислил тоя пи-ар може да си седне пишеме му Слаб 2. Такива тоалетни изпълнения минават само пред изпростели тиквостнаци, привикнали на евтина спекула. Може само да се радваш, че тиквата не даваше да стоиш пред прожекторите, защото твойта простота щеше да го е прескочила. Сега вече имаш шанс да станеш за смях как си требва, а не само да ти окаушат апапите.
От цялата новина можем да си кажем горките Кирил и Методий - Радев ги направи "македонски братя".
edition.cnn.com/2023/04/01/europe/italia...ords-intl/index.html
Предложеното законодателство, представено от Фабио Рампели, член на долната камара на депутатите и подкрепено от премиера, засяга всички чужди езици, но е особено насочено срещу "Англоманията" или използването на английски думи, което според проекта "унижава и унищожава" италианския език, особено след като Обединеното кралство вече не е част от ЕС.
Законопроектът, който още не е обект на парламентарно разискване, изисква всеки, който заема длъжност в публичната администрация, да притежава "писмено и устно познание и владение на италианския език". Също така се забранява използването на английски в официалната документация, включително "акроними и наименования" на служебните длъжности в компании, работещи в страната.
"Това не е само въпрос на мода, защото модите минават, но Англоманията има отражение върху цялото общество", посочва законопроектът.
Положението в България относно пренебрегването на българския език за сметка на английския е особено трагично.
Ето, че може да се върви срещу Времето!
Църко и Страхота били с гръцките имена Киро и Мето
Й. С./А. Р.: И? Отде идат Цвърко и Страшльо?
А. Р./Й. С.: това и аз им казвам
Й. С./А. Р.: Кат не могат гу разберат си бът майките!
D. Ж./Й. С.: г-н Стайков, има ли археология с Тангра в България, щото далеч не се хваля с много знание на история, но само за надписа уж превод на Бешевлиев съм чувал....
Й. С./Д.Ж.: Който е на гръцки и е за масова употреба. А, кой познава, символизма на Тангра, за да каже, че нема нито артефакт, който да го свидетелства? Кой? Нема такъв учен! А, най-малкото е право на учените да се бъркат във вярата. За това трябва багаж, който нямат.
Д.Ж./Й. С.: за това питам, щото археолозите все тракийски светилища откриват пък официално за Тангра само едно...което ако е истина е странно! Инак от Козма Индикоплевст знаем, че българите са изброени като стари християни, а Юстиниан уж за тях създал Юстиниана Прима. Така пише при все, че съм резервиран към изворите щот са превод на превода на редакцията и т.н...аз багаж нямам, но като срещна някой като Вас знаещ повече питам...
Й. С./Д.Ж.: Те ги наричат тракийски
Д.Ж./Й. С.: за скалните светилища съм абсолютно съгласен, щото поне аз текст от древен автор, че траките са правели скални уж гробници, скални мегалитни конструкций, долмени, менхири, кромлехи не съм срещал, може и да има, ма не съм намерил....за другото за федератите четем, ма признавам има още да чета....но и за Тангра, много не вярвам, щот поне не знам археология с Тангра връзка, но и там има много да чета...къде може да Ви открие човек, често към Ситово ходя, там ми е душата останала
Й. С./Д.Ж.: Един ден, сам ще ме откриеш
Затова, когато българските канове тука, в Дунавска България искат да напишат нещо тривиално, пишат го на гръцки
Първом, трябва да кажем, че разбирането на русите за българите е коренно различно от разбирането, което имат самите българи за себе си. Българите не са южни славяни, а просто българи
Во-первых, надо сказать, что понимание россиянами болгаров в корне отличается от понимания, которое имеют сами болгары о себе. Болгары не южные славяне, а просто болгары
Минцифая черкезин Росен Петров:
„Първият е открит още през 1910 година от чешкия археолог Карел Шкорпил. Вторият е намерен 61 години по-късно от известния ни учен – проф. Казимир Попконстантинов. Първият надпис е: „В името на Отца и Сина и Св. Духа. Тук почива праведният отец Антони. † . А който направи в църквата житница, да отговаря пред Бога. Написа недостойният Михаил. Амин.” Вторият надпис е кратък, но е много ценен, защото посочва годината на своето създаване: „В 6430/ 921 година през месец октомври в ?-десети ден почина Божият раб Антон.”
Наличието на тези обикновени „изречения”, издълбани в скалната твърд преди 1103 години, доказва безусловно, че още по времето на цар Симеон Велики старобългарската писменост вече е била широко разпространена и използвана в българските земи и че тя е създадена от българи за българите.”
==================================================
За нас
Подкрепете ни!
Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.