Битката Кубрат - КлЕчко.
Снощи гледахъ двубоя, не че обичамъ бокса, защото наште постоянно държат телезрителницата включена. А и все пакъ не ми бе съвсем безразлично и хвърляхъ по някой погледъ. Изумих се. Акцентътъ не бе върхъ спорта, същината, а върху зрелището. То не бяха викове, светлини, като на някоя евровизия или циркъ, киноанимации... Много повече време бе посветено на встъпителната частъ отъ колкото на двубоя сякашъ. И си мисля, колко ли хора въ този моментъ имъ се измъква енергията къмъ тая спортна сцена. Губятъ енергия вместо да я използватъ за собственната си мисъль и за истинската борба. Част от плана за овладяване на Човечеството е именно зрелищата. Зрелищата въ изобилие успешно текатъ тези усилни времена. И хората се радватъ и следватъ некви идеи. Но коя е/къде е всъщнось истинската Радость истинската Идея?Петър. писа:
Имаш предвид,че такива занимания като бокса не са от общонационално значение?Занимание,в което индивидуалността печели или губи.Нещо,което няма пряк ефект върху държавата.Правилно ли съм те разбрал?Йордан_13 писа: На мнение съм, че трябва да бъда четен много внимателно. Неслучайно, посочих един пример - двубоя между Жолта Базиргяна и Крали Марко. Крали Марко губи отначало. Смятам, че трябва да загубим всички индивидуални двубои, за да се научим, че нашата енергия ще расте, само чрез обединените усилия на всеки един, а на чрез индивидуалните усилия на един.
Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.
Получи се един малко очакван ефект. Освен българите, също и хървати, босненци, косовци и черногорци (християни) видяха в Кубрат "нашето балканско момче".
Много са отишли лично на боксовата среща и са викали "Кобра", други са се събирали на групи пред голям екран, за да гледат двубоя. Не са разбрали съвсем какво е казал на български на публиката, само частично и затова Кубрат трябва да работи над чуждите езици, другия път със субтитри или да се измисли компромисен вариант, за да разберат повече хора какво казва или поне балканските фенове. Може да използва думи или конструкции, които са еднакви или подобни в балканските езици .
Един хърватски свещеник дори е казал на енориашите си да запалили свещ преди двобоя в хърватска църква, за да има "нашето балканско момче", на което му предстояла трудна битка, сили.
Други босненци са палили в неделя свещи, за да оздравеело това "балканско момче" и скоро да е на крака и пак да се боксира.
Тези събития нямат общо с личността на Пулев, а просто появяването му като лице от Балкана, води неочаквано обединение в балкански аспект и отключва нови симпатии.
В случая босненци, косовци и хървати не се интересуват , че Пулев не е победил, а че се осмелил,той, един от Балкана, успял до 5 рунд, бил се мъжки, направил бил каквото можал срещу Кличко и дано оздравеел и получел реванш.
не е тишично до сега българин да е наричан "нашето балканско момче" и да е подкрепян масово от различни диаспори.
=================================================================
БПЦ е пълна с маргинали, които нямат нищо общо с духовността, камо ли с Христос
Загубата на Кубрат, също е символ, хххммммм, на падането на Тиквата
Първом, трябва да имаш държава, за да търсиш общонационален ефект от индивидуалните постижения на някого. Как мислиш? При липсата на държава, кого обслужват едни такива "успехи"? Разбира се, че тези, които не искат да има Държава - колониалната администрация. Когато имаш държава, която стои зад тебе, никога няма да подходиш толкова парадиращо и непрофесионално при един двубой от такъв характер.Петър. писа:
Имаш предвид,че такива занимания като бокса не са от общонационално значение?Занимание,в което индивидуалността печели или губи.Нещо,което няма пряк ефект върху държавата.Правилно ли съм те разбрал?Йордан_13 писа: На мнение съм, че трябва да бъда четен много внимателно. Неслучайно, посочих един пример - двубоя между Жолта Базиргяна и Крали Марко. Крали Марко губи отначало. Смятам, че трябва да загубим всички индивидуални двубои, за да се научим, че нашата енергия ще расте, само чрез обединените усилия на всеки един, а на чрез индивидуалните усилия на един.
Аз не си спомням по времето на соца, нашите спортисти на олимпиади и върхови състезания, да бяха такива дърдорковци и ексхибиционисти. Те тренираха здраво и дори след химна за първо, второ или трето място, не говориха глупости. А пък, когато въобще не стигаха до стълбичката за медали, никой не им чуваше гласеца.
Пак го казвам: не Зрелищата чрез спорта са енергията, с която трябва да имаме национална гордост и да изграждаме национално самочувствие. Българина има много по-големи възможности в областта на духовността, на науката, на техниката, на философията, на историята и т.н., а определени кръгиве в света искат да ни впримчат и да ни похабят на терен, в който не само ние сме уникалните, т.е. ние трябва да пренасочим собствената си енергия да работи за нас, а не да обслужва чужди интереси!
Затова, Небето повели: второ място на детската Евровизия, това е загуба, спрямо първоначалните намерения на инициаторите. Второ място, за да се поощри самата Христина (Крисия), иначе можеше и 5-6-то, каквото бе първоначалното решение; пълен погром над надменния Кубрат; и всякакви други неуспехи в останалите спортове. Това решение, неслучайно го формулирах като "Лузър парти"
Не Зрелища, не Зрелища, разберете го, самочувствието ни като народност, не може да се изгражда върху балон, надут с въздух!
Деян Копчев
Може би защото съм кльощав, жена ми все се влюбва в едри типове. Първо беше Бойко Борисов, сега - Кубрат Пулев. И веднага, след като в събота го нокаутираха, жена ми отиде да реве в спалнята. Същото направи и когато през февруари 2013-а Бойко Борисов си подаде оставката. Както тогава, така и сега постоях десетина минути сам и се наслаждавах на пълното спокойствие, след което въздъхнах, отидох до спалнята и почуках на вратата.
- Махай се! - изплака жена ми.
- Не се разстройвай, патенце - влязох и приседнах на леглото до нея, като все пак спазвах дистанция, тъй като в такива моменти жена ми има силно кроше.
- Не е честно! - изхлипа тя. - Трябваше да дадат продължения...
Винаги ми е било интересно как може жена ми хем да притежава интелекта на манекенка, хем да си е леко грозничка.
- Това не е футбол, патладжанче - обясних й, - това е бокс...
- Бокс-мокс - прекъсна ме с вик тя, - ти видя ли тоя как ни удряше Кубрат, как може такова нещо, няма ли там съдии да го видят това...
Прецених, че и да задълбая в правилата на бокса, резултат няма да има, затова просто замълчах.
- Нищо - продължи жена ми, - навремето и Бойко го детронираха, обаче какво стана после, върна се на бял кон, нали? И Кубрат ще се върне... Двама мъже има в тая страна, да знаеш, само двама - единият е Бойко, другият - Кобрата.
Съгласих се с кимване, какво друго можех да направя - единият е премиер, другият може да ме пребие.
- И двамата са патриоти, всичко правят за страната си - продължаваше да нарежда жена ми. - Но все ще се намери някой мръсник, който да им попречи!
- Чакай сега, ягодке - казах аз, - никой не е виновен, че Кубрат падна, просто другият боксьор беше много по-добър, това е.
Погледът на жена ми веднага ме накара да съжаля за казаното.
- Родоотстъпник! - изсъска тя. - Майцепродавец! Тъщопродавец! Срам ме е от тебе! Сега остава да кажеш нещо лошо и за Генерала... - колкото и да беше ядосана, като каза "Генерала", сякаш устата на жена ми се изпълни с мед с орехи и сусам. Аз избягвам да говоря с пълна уста, но...
- Нищо за никой няма да казвам - отговорих, - просто мисля, че е крайно време хората в България да спрем да се оправдаваме за неуспехите си, като обвиняваме другите за тях...
Жена ми дишаше тежко, бях успял да я вбеся.
- Все някой друг ни е виновен, това имам предвид - продължих да подскачам върху тънкия лед аз. - Управляващите винаги се оправдават с предишните, спортистите - със съдиите, лекарите - със системата... Как един не каза - вината е моя... Защо Кубрат не призна, че е по-слаб?
- Знаеш ли какво - тихо каза жена ми, усещах, че се готви да ме нокаутира, само не знаех дали накрая ще изляза от боя без счупвания. - Ти си говори колкото искаш, аз обаче отивам да звънна на мама и ще я поканя да ни дойде на гости за уикенда. Нищо не беше останало от меда и сусама в устата й, само земноводни и влечуги...
А аз се почувствах все едно Кличко бе стоварил юмрука си директно в лицето ми.
- Но... защо? - успях да отроня аз, докато се мъчех да не изпадна в нокдаун.
- Ти сам го каза, все се оправдаваме с другите - заяви жена ми. - Ти, примерно, все се оправдаваш, че не се разбираш с майка ми, защото била еди-каква си, как веднъж не каза, че не се разбирате, защото ти си еди-какъв си! Защо, питам, не потърси вината в себе си? Отивам да й звънна.
На мига капитулирах и заговорих толкова бързо, че сам не се разбирах:
- Права си, макаронче, така е, аз съм виновен, че с майка ти не се разбираме, вината е моя, само не я викай, моля те, и за другото си права - Кобрата беше по-добрият на ринга, съдиите бяха купени, Бойко е велик!
Но беше късно, жена ми вече говореше с майка си по телефона, а противникът в мен бе нокаутиран, далеч преди петия рунд.
Всеки моабет от типа "враговете и тука трият" създава съмнение в сигурността на сайта. С една дума, когато се пише в темата "Съвети и препоръки" и т.н., че е добре да се изтрие старата корепонденция е добре да се прави от участниците навреме. Не са много, че да не може да стане.
За нас
Подкрепете ни!
Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.