Ако бъдете арестуван какво да правим

преди 13 години 6 месеца #45201
Много добра тактика е да се правиш на улав пред длъжностните лица. Те обикновено боравят с шаблони в общуването и разиграват някакви ситуационни модели. Затова е добре ако всеки си разработи собствен ситуационен модел и им излиза с него. Така започва да изглежда в очите им някакъв невменяем, с който не може да се излезе на глава. Те питат някакви работи - ти им отговаряш някакви твои си неща. Те питат "кой те организира" "ти им отговаряш - абе вие организаторите ги знаете по-добре, аз не ги знам, ама ми кажете вие колко стаи имате да отоплявате?" И оттам следва цяла пиеска която може да се измисли - жената, бабата, бачкането и т.н. Едно от нещата които най-мразят куките е да си губят времето с шестаци.
Сигурна психологическа атака е и тяхното положение, защото те не живеят на някаква планета - и на тях не им е достатъчна заплатата и те имат кредити и тях ги мачкат политиците, понякога по-зловещо отколкото нас и може да сте сигурни, че и те с пагоните им идва понякога да се самосезират срещу някой политик. "Ние сме на една страна, бе човек - ние заради вас се борим, понеже вие нямате право". Това може да е достатъчен отговор на всички въпроси. И не забравяйте - те са много мачкани хора и ако ги погъделичкаш по тая петичка става друго - провесват нос, е това става. Много е важно също да не се подава човек на психоатаките им тоест да не дава път на агресията или обидата. Помнете, че грубостите от тяхна страна са резултат на неуравновесеност, умора, комплекси по служебна линия - те са сломени душици, които само чакат някой да прояви агресия срещу тях, за да изригнат десеторно. За сметка на това благата дума, стремежа да се постави човек на тяхно място - това променя ситуацията.

Виж ако те хванат да биеш мангали или да трошиш - наистина най-добрата тактика е мълчание като пън. "нищо не съм правил, нищо не знам, това е!" Те ще се опитат да те стреснат и да ти внушат че най-добре е да съдействаш, че може да си облекчиш проблемите. Лъжат - нищо не може да облекчиш ако са те хванали на място. Ще се опитат всячески да те шибат, дори да ти разигравят някаква сговорчивост на момента. "нищо не съм правил, нищо не знам." Няма нужда от излишни геройства. В най-лошия случай отиваш на дребно хулиганство или телесна повреда. Познавам хора с по две три условни присъди и глоби за побой и хулиганство. Абсолютно нищо им няма. Познавам и хора дето са лежали заради утрепани мангали - и на тях нищо им няма. Лежат, излизат и живота продължава - само дето стават по-корави и пак трепат мангали когато им падне.

Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.

преди 13 години 6 месеца #45218
Днес имаше протест в Ямбол срещу ЕВН. Разбира се бях на него . Направи ми лошо впечатление липсата на организация . Само се събрахме пред офиса на дружеството и викахме един час. Добре че напълно обикновени хора се сетиха да блокираме кръстовището. Чак след това видях как ушаците им стана гадно.Вече имаше смисъл от цялата работа .Но за съжаление блокадата беше частична и колите просто заобикаляха.В този момент ми причерня и заедно с двама почти пенсионери блокирахме обхода за автомобилите, като пресичахме постоянно пешеходната пътека. Да ама паднах "жертва" ,защото един ушев ми поиска личната карта .Дадох му я ,нямаше как , той не я записа но съм сигурен че я запомни. От тук нататък не знам какво става .Моля ако някой знае дад даде пояснение.Колкото за протеста имаше всякакви хора , и 18 годишни и едва ходещи пенсионери .Само че организаторите бяха много кротки ,направо писанчовци.Блокадата хората самия я направиха .Като го питах единия организатор дали и в неделя излизаме той ми вика трябвало разрешение .Значи другите градове могат да блокират пътища и мостове, пък ние гордите ямболци само с разрешение излизаме на "разходки".Иначе бяхме към най-малко 500 души. Макар че старите хора бяха дошли да си оплачат мъката и да си направят раздумка за скъпия живот , а пък доста млади пък хем викаха хем се смееха и радваха на "геройството" си че протестират. Сред блокадата ходихме да повикаме и при кмета в общината .Все пак той е за Гинес - осъден и пак кмет ! Цялата работа трая всичко час и половина , а се бях приготвил до полунощ най-малко .Жалко. Но все пак съм доволен има напредък.

Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.

Подкрепете ни!

Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.