Топлофикация отново

преди 20 години 10 месеца #2371

georgi_nz

Напълно си прав, такова е положението!
За голямо съжаление.
Но ти предлагаш ли нещо конкретно за рестарт на системата?

Рестарт ? Бах ... Рестарта на ден днешен е много сложен ... И то защото хората станаха големи офци ... Едва ли има нещо което няма да отнеме 20 години освен 50-100 човека на които са им избили чивиите и са хванали по един калашник да навестят всеки един който дърпа някакви конци във всяка администрация ... Какво ми е виновна глупавата касерка ... Да вярно дърви ми се, като че съм и изял супата с вилица и съм и взел зестрата, но това е положението, нали ще и кръцнат работното място ако не се "справя" с такива като мен ...

Но ще дам и по човешки отговор по надолу ...

Локи

Хей , Рейзър, определено имаш талант на писател. Що не се пробваш да понапишеш нещо в проза . Някое фейлетонче или разказче . Давай , имаш поле за изява и моята морална подкрепа като четец.

((: Мерси ...

Още нямам комп у нас ... Пиша с лявата си ръка и левия си крак принципно със скотоста на охлюв ... А знам че ако си взема машина ще се загробя много лошо вкъщи и за това не пиша ... Пък и още съм твърде язвителен и недодялан за да напиша нещо стоиностно ... Имам планове да пиша фантатстика но все още не съм започнал ...

@ Mistique, Локи, Севар, georgi_nz

Най-съществената разлика между нас и повечето "цивилизовани" страни е че там хората си БРАНЯТ интересите. При тях ИМА по голям избор и те ЗНАЯТ как да протестират.

Да у нас има монопол ... И кво ... Както казах, хората на края на месеца пак си плащат и не правят друго освен да мрънкотят на познати и роднини ... У нас хората не мислят защо са им такива разходите не търсят сметка ЗАЩО, нито търсят начин да ги намалят. У просто хората мразят да поемат отговорност дори за себе си, предпочитат да си бъркат в носа, да сърбат шкембе чорба и да са си безотговорни ... Какво става в "по-добрата" част от света. Правиш си компания ... Пройзвеждаш нещо ... Оцеляваш само ако имаш добра пазарна политки и ако продукта ти се харесва на хората. Ако си позволиш да прекалиш с цената или се изгавриш с качеството какво се случва, фалираш за 2 седмици защото вече никой не купува нищо от теб, или ако найстина си прекалил с качеството са те вкарали в затвора, и освен че са те вкарали в затвора те съдят безброй потребители за нанесени щети от продукта ти...

У нас кво става ? сиренето става 92912487128974 лева на кило има общо с истинското сирене колкото конски лаина (не помня колко беше 5-6 май) И кво ??? Влизаш в магазина и гледаш - отива лелката и вика "ми мои ли ино резенче за пидисе и осим стътинки ?" Направо ми идваше да я удоша ... Не стига че си броеше жълтите стотинки но не пропусна да си купи от скъпото сирене ... Че ако това беше някъде другаде нали на края на месеца предприятието щеше изхвърли сирене с тонове и веднага щяха да пуснат цена с минимална печалба само и само за да си продадът стотката ...

И какво става ТАМ ? Луфта (недоволството) у хората бива събрано в производителя ... А когато производителя събере луфт къде отива ? В правителството естествено ... И нещата щат нещът се променят защото иначе пазара загива ... Каква става сега в кризата с петрола ? Какво се случва на цивилизованите места ? Държавата НЕ взима данък. А тук кво ? Няма да се изненадам ако бензина стане 3 лв. И освен че ти наливат някъв коктеил който трябва да напомня за бензин за да печелят ... Струва и дясната ти ръка на едно зарежадне ... Щом четиритактовия варбург от време на време "кашля" от бензина които се налива а той е правен в комунистическа германия и почти всичко му е на фолцваген - машина дето може да изкара спокойно едни 30 години с нормална поддръжка какво трябва да си говорим ? Аз последен модел коли дето са вкарвани в сервиз след зареждане ...

Стига ... И как да не

Нацията се изразява в масата, а масата е нещо което бих изтребил без да се замислям.

Колко са будните хора на ден днешен ? Колко са тези които дори бегло осъзнават какво търпят, КОЛКО СА ЕДКВАТНИТЕ ????

Че всичко е тоглова тягостно че ми се повръща ... Но всички търпят !

Нека отидем в пътно движение. Там просто тъпотията безумието и простотията на народа блесва толкова силно че направо заслепява. Ще пропусна темата за шофирите, взимането на книжка и всичко останало ...

Ще кажа само - От години като ходя по улиците виждам безброй неработещи светофари за пешеходците или такива толкова мръсни че не може нищо да се види какво свети ... И какво на кой му пука ... Не помня къде но трябваше да няколко деца да загинат, след това се протестираха хора, смърдяха ... Но пак се забрави ... Нямаше резултат... Трябваше и две млади семеиства да дадът живота си за да се слоши световар който на ден днешен пак не работи ? Е има ли граница ...

!!!

Може ли родителите да ти са се съберат на рожден ден с познати и да получат алкохолно натравяне и да останеш сирак... И то от не повече от бутилка и половина алкохол ... Може ли съседът ти да се напие и след това да загуби слухът си с едното ухо само защото си е купил най-евтиното пиене и е бил достатъчно тъп че да не отиде на лекар навреме. Може ли да имаш газове и да отидеш на лекар и да ти каже че имаш РАК, да отидеш ори друг да ти каже че имаш заболяване на бъбреците, и най-накрая да отидеш причастен за да похарчиш и малкото пари които са ти останали след като всички държавни лекари са те измуфтили за БЕЗПЛАТНИТЕ услуги ? И накрая се оказва че просто зеленчуковата салата която си си направил оня ден е имала повече вредни вещества от колкото витамини и за тва пърдиш като свиня и те боли стомаха ...

Все още се изненадвам че вместо бомбони някой случайно не продава сини хапчета (онези весели хапчета който директно те пращат от където си дошъл) ...

Е има ли какво повече да казвам, дори да си изброявам до безкрай тези теми и случай извода е че по голямата част от народа ни не заслужава нищо повече от най-мъчителната и бавна смърт на света ...

Но всъщност те си я и получават ...

На ден днешен най-безмилостното божие проклятие да си инвалид, болен, или обикновен пенсионер в българия, кучетата по улиците на града живеят по лек живот.

Всички си плащат за деиствията или бездеиствията. ВЯРВАМ че всеки си получава заслуженото рано или късно ...

Бъдете здрави, бъдете будни, бъдете себе си ...

Реизър

Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.

преди 20 години 10 месеца #2374
Не е така - имаше успехи от "натиска" срещу монопола. Спомнете си.

Първо незаконното събиране на пари чрез здравните застраховки. После елктрото - преди просто нахлуваха по къщите и започваха да изземат имуществото на хората - сега са доста по-внимателни - удължиха и срока за плащане (имам впредвид на българи)....

Чакам да видя какво ще стане с топлофикация тази зима.

преди 20 години 10 месеца #2376

Mistique писа: Не е така - имаше успехи от "натиска" срещу монопола. Спомнете си.

Първо незаконното събиране на пари чрез здравните застраховки. После елктрото - преди просто нахлуваха по къщите и започваха да изземат имуществото на хората - сега са доста по-внимателни - удължиха и срока за плащане (имам впредвид на българи)....

Чакам да видя какво ще стане с топлофикация тази зима.

Същата работа, баба знае 2 и 200 но ние си седим на 2 ...

Или аз възприемам това което каза по остро или това трябваше да прозвучи като страшен напредък, от смръдливо лайно вече търпим по малко смръдливо лайно ... Но пак си остава лайно нали ?

преди 20 години 10 месеца #2378

Е има ли какво повече да казвам, дори да си изброявам до безкрай тези теми и случай извода е че по голямата част от народа ни не заслужава нищо повече от най-мъчителната и бавна смърт на света ...

Sk Razor твоето плюене срещу народа ти показва твоята култура!

Аз твърдя, че българите са много свестни хора, че са много предприемчиви и добри по душа. Затова ни и експлоатират до безкрайност.

Доста държави в Западна Европа имат по големи буклуци - хора които не могат да се нарекат и хора.....

Най-съществената разлика между нас и повечето "цивилизовани" страни е че там хората си БРАНЯТ интересите. При тях ИМА по голям избор и те ЗНАЯТ как да протестират.

Защо мислиш, че ние не можем или не знаем? Виждам, че ти и Локи плюете по моите протести - тогава предложете нещо по-добро!

преди 20 години 10 месеца #2380

Mistique писа:
Sk Razor твоето плюене срещу народа ти показва твоята култура!

Аз твърдя, че българите са много свестни хора, че са много предприемчиви и добри по душа. Затова ни и експлоатират до безкрайност.

Доста държави в Западна Европа имат по големи буклуци - хора които не могат да се нарекат и хора.....

Културата ми ? Да съгласен съм че има истина в това което казваш, мога да кажа много неща а няма смисъл да спорим допълнително.

Както казах плащам за постъпките си, плащам си за простотията която се е просмукала в мен. Плащам си за всичко ... Никъде не съм казал че аз съм НАЙ, че аз съм ПО, че аз съм ВЕЧНО компетентния. До сега казвам просто моето мнение. и ЗНАМ че и мога да греша.

Защо мислиш, че ние не можем или не знаем? Виждам, че ти и Локи плюете по моите протести - тогава предложете нещо по-добро!

Нямам нищо против теб. Имаш право на мнение колкото и аз. Независимо дали ми харесва или не.

Но по мое мнение ти се задоволяваш с посредствени неща... А щом аз и Локи който за мен е чужд човек, мислим по сходен начин то е редно да поставиш под въпрос не само нас а и себе си ...

И българите са масата както казах, ако ми кажеш че масата са свестни хора то явно преценката ти не е в час.

По света били по-големи боклуци ? Добре, нямам нищо против само че при тези "боклуци", животните биват по добре третирани от колкото хората у нас ...

И не бъркай толерантноста с дебилноста, безразличието, безотговорноста и бездеиствието...

преди 20 години 10 месеца #2382
Към т.нар. SK_незнаксикакво:
Бе кой си ти, че да съдиш България и изстрадалия ни народ? :mad5: Какво си дал ти на тази страна, за да изискваш нещо? Народа и цялата нация е изпаднала в смъртна болест, а тоя вече щял да почва евтаназия. Прави си евтаназия на себе си, ние продължаваме нашето Дело. Ти си част от тия, срещу които роптаеш. За вас понятието "Дълг" не съществува.

преди 20 години 10 месеца #2384
@ Севар и останалите.

Bell Публикувано на: Oct 18 2005 писа: Така е естесвено че днешното население българи е съставено предимно от малумници, какво очакваш след вековна кампания срещу Личностите на Българиа.

Ставаш смешен. Само сочиш наляво надясно и не казваш нищо повече ...

В какво се изразява този дълг за теб ?

Ами да дори да ме плюеш аз няма да подам ръка за помощ на този който ще ме напсува преди да ме е погледнал...

Никой не може да помогне на тези които сами не искат да си помогнат. Говорих сякаш българите се намират в такова положение защото са тъй мили и благи и тъй невиини ... Сякаш с нищо не сме заслужили положението в което се намираме ... Сякаш нищо на тая земя не зависи от нас. Сякаш нещо просто ни е "сложило" в такова положение без НИКВА ВЪЗМОЖНОСТ за промяна ?

Излез на улицата с този си дълг и ще видиш колко хора са готови да ти се изсерът в устата без да ги интересува кой си и какъв си, още по малко какво мислиш, пък ти си ги защитаваи и съжаляваи докато те тъпчат.

Никаде не съм казал ВСИЧКИ ... ... Говоря за масата... Няма нещо от което да няма изключения ...

Реизър ...

преди 20 години 10 месеца #2385

Mistique писа:

Ква ти Западна Европа и в Гърция си знаят правата и тук ще стане така може би . Но това не оправя нещата !!
За мен лично съвестта на управляващите трябва да се ръковди не от някои недоволни индивиди и от аморфната и лесноманипулируема маса , а от мъдрите и извисени Личности.

И нещо много важно Съмнявам се в Правотата на протестите целящи единствено справедливост, Забравихте ли ,че повечето революции издиганли знамето на свобода, равество, братсво и др. и незнма си ква соц.справеливост са дело на МАСОНИТЕ!!
Ей майка му стара нали не искае комунизъм .Кавоискаме : безредие, социално напрежение , стачки, какво искаме когато както казва Рейзъра народа е прост,
Народа няма съвест ,а искаме управляващите да имат , Тъпо и не ви ли се струва нагло. Ами вървете по улиците Тия ли дето само за сделки с имоти и далавери си приказват !!

преди 20 години 10 месеца #2389
Ами хайде, вземете се в ръце, измислете нещо и го започнете. Или се оплаквайте като баби на погребение. Вие избирате.

преди 20 години 10 месеца #2392

Севар писа: Ами хайде, вземете се в ръце, измислете нещо и го започнете. Или се оплаквайте като баби на погребение. Вие избирате.

Пфффф ...

Севар, Севар, Севар ...

То кога за последно си бил някъде дургаде а не в българия ...

Що не си фанеш реиса до отидеш в Белград за 1-2 дена ... Иди, поразходи се, почини си, хапни нещо, преспи ... Тогава ще УСЕТИШ реалната мъка ... Когато видиш че едни прости сърби се справят по добре с живта от нас ... ЩЕ УСЕТИШ разликата ... Ще усетиш живота ... Ще усетиш атмосферата ... Ще усетиш ИСТИНАТА ... Не е нужно да ходиш хаваите за да видиш простичката истина която ни заобикаля ...

Дали аз, ти, Локи или който и да било друг да има 5-6 милиона офци - ми естествено че ше им събирам млякото, вълната и ще ги оставя да пасат трева, няма човек който няма да го направи ...

Подкрепете ни!

Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.