Какви са доказателствата че тангра е български Бог

преди 19 години 1 месец #18040

Запознат писа:

tankista писа: А не примерно монголски както монголците твърдсят. При кои народ тангра се среща първи. Къдсе е записано. Откъде да сме сигурни че не сме го взели от тюрките например?

Просто малко въпроси на които бих бил благодарен ако отговорите? Аз потърсих из форума но не намерих отговора. :-(

Търси, намери и прочети! Стига си квичал, къде било записано. Никой няма да тръгне да търси темите вместо теб танкист.

аз съм танкист а не прасе-танкист. Не квича.

И в краина сметка - казвате ли ми че няма записан източник че Тангра е български Бог? :-?

Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.

преди 19 години 1 месец #18041
Няма записан източник като за тебе. Доволен ли си? :-)

А това, дето те подканяме да търсиш, вместо само да питаш, не виждаш ли, че е признание (косвено), че можеш да намериш?! Защо го приемаш като обида или враждебност. Можеш да намериш нещо, което никой до сега не е открил. Нямаме понятие къде и как ще търсиш. Ти си уникален, затова може да видиш нещо, което никой друг не е успял или не е искал да ЗАПИШЕ.
Но сега въпроса вече е, ти искаш ли да видиш и разбереш? Или питаш с надежда да няма нищо повече от досегашните ти разбирания, в който случай ще бъдеш щастлив разбирач на Вселената и няма да се изправиш пред Безкрая на знанието и нищетата на незнанието си?

преди 19 години 1 месец #18042

Иван писа: Няма записан източник като за тебе. Доволен ли си? :-)

А това, дето те подканяме да търсиш, вместо само да питаш, не виждаш ли, че е признание (косвено), че можеш да намериш?! Защо го приемаш като обида или враждебност. Можеш да намериш нещо, което никой до сега не е открил. Нямаме понятие къде и как ще търсиш. Ти си уникален, затова може да видиш нещо, което никой друг не е успял или не е искал да ЗАПИШЕ.
Но сега въпроса вече е, ти искаш ли да видиш и разбереш? Или питаш с надежда да няма нищо повече от досегашните ти разбирания, в който случай ще бъдеш щастлив разбирач на Вселената и няма да се изправиш пред Безкрая на знанието и нищетата на незнанието си?

Търсил съм. Ето какво пише в "вселенското тангра обшество"
"Тангра е също и древен окултен орден,
чийто корени се губят назад във времето и пространството на 806 година преди новата ера. "
Но извор не дават. Само година. Не и извор.
А в този сайт твърдите че Тангра е по древен. На какво се основават тези твърдения?

преди 19 години 1 месец #18043
примерно тук:

" “Небесната вяра” (тангара итезеле) или тенгрианството е навярно най-старата религия на човечеството. Тя представлява най-ранната известна форма на нордическо-евразийската Традиция. Макар днес да е почти забравена, нейните следи се откриват в митовете, легендите, преданията, обичаите и символите на народите от Евразия и Северна Америка. Най-ранните от тях се намират в йероглифичните изображения от пещерните култови комплекси и мегалитните съоражения от каменния век."

Българите не са дорчески тип наи малкото. И не всички евразиици са нордици.
В кои по точно боичай на индианците се открива Тангра?

преди 19 години 1 месец #18044
На слепия няма да доказваме, че има слънце!
Айде бегом със скоростта на 100 диви квичащи прасета!
Налагам ти 100 дена да стоиш академик от БАН!

Подкрепете ни!

Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.